پنجشنبه 18 دي 1404 - Thu 08 Jan 2026
  • اقتدار یا استیصال؟

  • دوست ترامپ: «بچه پارتی‌دار شاه» از ایران دزدی کرد +عکس

  • بد و خوب تصمیم ارزی دولت

  • مرز اعتراض و اغتشاش را ملت ایران با بصیرت خود ترسیم کرد

  • فرصت‌طلبی زن بهایی برای دعوت ترامپ به بمباران ایران +عکس

  • مردم خط خود را از اغتشاش‌گران جدا کرده‌اند

  • سقوط جهانی جایگاه علمی موسسه وایزمن و دانشگاه‌های اسرائیل

  • ترامپ کمی تاریخ بخواند!

  • دلارهای کثیف اسرائیل برای تنفس مصنوعی به آشوبِ از نفس‌افتاده

  • صف بازاریان از اغتشاشگران جداست

  • سرخوردگی صهیونیست‌ها از آشوب: چرا آرامش در ایران برقرار است؟!

  • سقوط مادورو؛ اکنون چه می‌شود؟ سناریو‌ها چیست؟

  • حجت‌الاسلام حاج‌علی‌اکبری: دشمن می‌خواهد مشکلات اقتصادی را به بحران امنیتی تبدیل کند/ جوانان مؤمن و دانشمند ایرانی با هدایت رهبری، نام ایران را در فضا تثبیت کردند

  • پادویی برای ترامپ، شاخ و دُم ندارد/ نفاق این شکلی است

  • تعادل موشکی و چالش‌های دفاعی رژیم صهیونیست +عکس

  • اسرائیل آماده جنگ با ایران نیست

  • ریاست‌جمهوری ترامپ نشانه افول آمریکاست

  • لبنان؛ آغازی بر پایان برهه‌ای ۱۳ماهه؟

  • «نبویون» حاج‌قاسم؛ معمای خطی که نشکست

  • درخواست مجری صهیونسیتی از نتانیاهو درباره التهاب‌آفرینی در ایران+عکس

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 416379
    تاریخ انتشار: 17/دي/1404 - 12:22

    سقوط جهانی جایگاه علمی موسسه وایزمن و دانشگاه‌های اسرائیل

    روزنامه عبری «یدیعوت آحارونوت» گزارش داد که داده‌های جدید از شاخص معتبر علمی «Nature Index» حکایت از آن دارد که موسسه علوم وایزمن ضربه سختی را متحمل شده است.

    سقوط جهانی جایگاه علمی موسسه وایزمن و دانشگاه‌های اسرائیل

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»

    این روزنامه عبری گزارش داد، موسسه وایزمن برای اولین بار در تاریخ خود از فهرست ۱۰۰ موسسه برتر آکادمیک در جهان خارج شده است.بر اساس این داده‌ها، این سقوط شدید در چارچوب پیامدهای عملیات «طوفان الاقصی» و به دنبال آن تشدید تنش گسترده نظامی، حملات موشکی ایران و همچنین افزایش تحریم‌های آکادمیک بین‌المللی علیه اسرائیل به دلیل جنگ نسل‌کشی مداوم در غزه رخ داده است.
    بر اساس رتبه‌بندی سال ۲۰۲۵، موسسه وایزمن در رتبه ۱۱۱ در بین مؤسسات آکادمیک و رتبه ۱۲۲ در رتبه‌بندی کلی جهانی قرار گرفته است، در حالی که در سال‌های گذشته در جایگاه‌های بالاتری قرار داشت.
    گزارش‌های اسرائیلی این سقوط را به آسیب مستقیم زیرساخت‌های تحقیقاتی نسبت می‌دهند، چراکه اصابت موشک‌های ایران به محوطه این موسسه در شهر رحووت در سال گذشته، ده‌ها آزمایشگاه و ساختمان تحقیقاتی را از کار انداخت و منجر به فلج شدن حدود یک چهارم فعالیت‌های تحقیقاتی این موسسه شد.
    این ضربه تنها به موسسه وایزمن محدود نشده است، زیرا این شاخص کاهش رتبه جمعی اکثر دانشگاه‌های بزرگ اراضی اشغالی را نشان می‌دهد.
    دانشگاه عبری قدس، تخنیون در حیفا و دانشگاه بن گوریون در نقب همگی کاهش قابل توجهی در رتبه‌بندی خود را ثبت کردند که نشان‌دهنده بحران عمیقی است که به نظام آکادمیک اسرائیل وارد شده است.ناظران، این کاهش رتبه را به پس‌رفت تولید علمی، اختلال در تحقیقات، مهاجرت نخبگان و همچنین انزوای فزاینده‌ای که رژیم صهیونیستی در محافل آکادمیک بین‌المللی از زمان آغاز جنگ با آن مواجه است، نسبت می‌دهند.
     
    به گفته تحلیلگران، این داده‌ها نشان می‌دهد که پیامدهای «طوفان الاقصی» تنها به بعد نظامی یا امنیتی محدود نمی‌شود، بلکه به عمق علمی در اراضی اشغالی نیز گسترش یافته و یکی از حساس‌ترین بخش‌های آن را تحت تاثیر قرار داده است. در حالی که رژیم صهیونیستی خود را به عنوان "دولت علم و نوآوری" جا می‌زد، موشک‌ها و تحریم‌های آکادمیک شکنندگی این ادعا را آشکار کرد و کاهش بی‌سابقه‌ای را در جایگاه موسسات تحقیقاتی آن در عرصه جهانی ثبت کرد.

     

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما