جمعه 08 آبان 1405 - Fri 30 Oct 2026
  • جنگ علیه ایران عامل اعتراضات فرانسه است

  • داش‌کسن؛ معبد اژدهایان سنگی / عکس

  • افزایش قیمت نفت متوقف شد

  • ادعای حزب نتانیاهو: دخالت طرف‌های خارجی به نفع احزاب عربی در انتخابات اسرائیل، برای وادار کردن ارتش اسرائیل به عقب‌نشینی در جبهه ایران است/ سپاه: انفجار ۳ نفتکش متخلف هنگام عبور از مسیر غیر مجاز تنگه/

  • رسوائی اپستین دست از سر ترامپ بر نمی‌دارد + فیلم

  • قیمت نفت امروز پنجشنبه ۷ آبان ۱۴۰۵

  • انفجار ۳ نفتکش متخلف هنگام عبور از مسیر غیر مجاز+ فیلم

  • قتل بی‌رحمانه زن جوان در بندرعباس

  • آتش‌سوزی در سایت هسته‌ای آمریکا

  • واکنش الناز شاکردوست به شایعه مهاجرت

  • شوک به کشتی ایران؛ حسن یزدانی شکست خورد

  • چه آرزوهایی با هم داشتیم علیرضا شریفی /فاطمیه

  • شروع بی‌رحمانه رحمان عموزاد با ضربه فنی +فیلم

  • لحظه منفجر کردن خانه یک زندانی / فیلم

  • قیمت طلا ۱۸ عیار امروز پنجشنبه ۷ آبان ۱۴۰۵

  • آخرین نتایج انتخابات اسرائیل؛ دولت وحدت یا انتخابات مجدد؟

  • قیمت گوشت قرمز امروز پنج‌شنبه ۷ آبان ۱۴۰۵

  • فلج تنفسی و مرگ با خوردن این غذاها

  • شروع طوفانی حسن یزدانی +فیلم

  • چرا سلطنت‌طلبان از کرامت انسانی خود عبور کرده‌اند؟+ عکس

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 416359
    تاریخ انتشار: 16/دي/1404 - 22:41
    وزیر فرهنگ:

    خوشنویسی عروس هنرهای ایرانی - اسلامی است

    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: خوشنویسی عروس هنرهای ایرانی و یکی از ارکان اصلی تمدن ایرانی-اسلامی می‌باشد که در تار و پود تاریخ، فرهنگ، سیاست و معنویت این سرزمین ریشه دوانده است.

     خوشنویسی عروس هنرهای ایرانی - اسلامی است

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از ایرنا

    سیدعباس صالحی شامگاه سه‌شنبه در مراسم اختتامیه هشتمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران که با حضور استاندار قزوین، جمعی از مسوولان، استادان و هنرمندان برجسته کشور برگزار شد، اظهار کرد: خوشنویسی در ایران قبل و بعد از اسلام همواره حضوری پیوسته و اثرگذار داشته و از هر زاویه‌ای که به فرهنگ و تمدن ایرانی بنگریم، رد پای این هنر فاخر را مشاهده می‌کنیم.

    وی اضافه کرد: اگر به ادبیات ایران می‌بالیم، این ادبیات با دو بال شعر و خوشنویسی به پرواز درآمده، تا جایی که مانایی و گسترش شعر فارسی بدون قرابت عمیق با خوشنویسی ممکن نبود و حافظه شعری ایرانیان به‌ گونه‌ای جدایی‌ ناپذیر با هنر خط پیوند خورده است.
     
    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به جایگاه خوشنویسی در ساختارهای اجتماعی و اداری ایران، تصریح کرد: در دوره‌هایی از تاریخ ایران، خوشنویسی شرط لازم ورود به مشاغل دیوانی و اداری بود و به‌ عنوان «اهلیت‌نامه» تلقی می‌شد، چرا که باور بر این بود فردی که صبر، دقت و شکیبایی خوشنویسی را نیاموخته، شایستگی تصدی مسوولیت‌های مهم را ندارد.
     
    صالحی ادامه داد: حتی سیاستمداران و سلاطین ایرانی فرزندان خود را به ۲ اصل سلحشوری و خوشنویسی تربیت می‌کردند و در دوره‌هایی همچون عصر تیموریان نیز حاکمانی بودند که خود، از خوشنویسان برجسته محسوب می‌شدند.
     
    وی، خوشنویسی را هنری وجودی و تربیتی دانست و گفت: اگر به تعبیر ارسطو، هنر وسیله پالایش روح است، خوشنویسی یکی از برترین هنرها در این مسیر به شمار می‌رود؛ چرا که تمرین صبر، آرامش، تمرکز و مراقبت است و در روزگاری که جوامع با استرس، اضطراب و آشفتگی‌های روانی مواجه‌اند، می‌تواند نقش مهمی در طمانینه وجودی انسان ایفا کند.
     
    وزیر فرهنگ و ارشاد همچنین به پیوند عمیق هنر خوشنویسی با معنویت و فرهنگ دینی اشاره کرد و افزود: خوشنویسی در دامان تمدن اسلامی و از بستر قرآن کریم بالیده و بخش قابل توجهی از آثار خوشنویسی ایران، تجلی آیات قرآن و احادیث اهل‌بیت (ع) بوده، این هنر، جلوه جمالی وحی در عالم ماده و بیانگر نظم، توازن و توحید در قالب خط است.
     
    صالحی خاطرنشان کرد: تمدن ایرانی - اسلامی گام‌به‌گام با هنر خوشنویسی پیش آمده و امروز ما وارث میراثی چند هزار ساله هستیم، جوانانی که در این مسیر قدم نهاده‌اند بار سنگین این امانت تاریخی را بر دوش دارند و مسوولیت انتقال درست آن را به نسل‌های آینده عهده‌دار هستند.
     
    وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن قدردانی از برگزارکنندگان هشتمین دوسالانه ملی خوشنویسی ایران، اظهار کرد: قزوین به‌ عنوان یکی از پایگاه‌های مهم خوشنویسی ایران، میزبان شایسته‌ای برای این رویداد ملی بود و امیدواریم نسل امروز بتواند این میراث گران‌سنگ را به درستی حفظ و به مقصد برساند.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما