جمعه 16 آبان 1404 - Fri 07 Nov 2025
  • مهم‌ترین اقدام نظام اقتصادی، اصلاح شبکه بانکی است

  • سهم سنوار در انتخاب ممدانی

  • وقتی تله دیپلماسی در خدمت جنگ و ترور بکار گرفته می‌شود

  • انتصاب سرپرست از کارکنان دستگاه‌های دیگر ممنوع شد

  • راه‌پیمایی یوم‌الله 13 آبان در تهران/ طنین شعار «مرگ بر آمریکا» +عکس و فیلم

  • تسخیر سفارت هویت حقیقی دولت آمریکا را روشن کرد / سیزده آبان از نظر تاریخی، روز افتخار و پیروزی است+صوت و فیلم

  • دشواری‌های آمریکا و اسرائیل در مواجهه با ایران

  • با تکیه بر آمریکا خود را در معرض خطر قرار ندهید

  • صلح‌خواهی نمایشی با جنگ‌افروزی ساختاری

  • شهید کربلایی :آمده‌ام نذرم را ادا کنم! +عکس

  • شرم‌آور نیست؟ البته که هست!

  • نگاهی به گزارش رسمی اسرائیل از حجم تلفات خود

  • وعده‌های دروغ جریان غربگرا از برجام تا FATF

  • پایان برجام و خواب‌های آشفته پسابرجامی!

  • میرزای نائینی معتقد به تشکیل «حکومت اسلامی» و مسئله «ولایت» بود /تعبیر امروزی جمهوری اسلامی همان حکومت مدنظر میرزای نائینی است +صوت وفیلم

  • بدون رفع تحریم‌ها ایران هیچ توافقی با آمریکا نمی‌کند

  • نمی‌توانید با این قصه‌ها مرا فریب دهید؛ وقتی نخست‌وزیر شدم، دیدم هیچ طرحی درباره ایران آماده نکرده بودید

  • جنگ روانی، سه ضلع از چهارضلع راهبرد ترامپ

  • پیام تسلیت به خانواده خادم الشهدا بهروز قدمی

  • آیا مذاکره بوداپست هم به سرنوشت آلاسکا دچار می‌شود؟

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 413124
    تاریخ انتشار: 16/آبان/1404 - 13:56
    ابوترابی‌فرد:

    مهم‌ترین اقدام نظام اقتصادی، اصلاح شبکه بانکی است

    امام جمعه موقت تهران گفت: نخست، تجربه جهانی حکایت از آن دارد که مهار تورم یعنی جلوگیری از کاهش قدرت خرید ملت ایران و جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی و فراهم آوردن زمینه رشد اقتصادی بالا، با شبکه بانکی ناتراز غیرممکن است. اولین گام و از مهم‌ترین اقدامات اصلاح نظام بانکی، اصلاح شبکه بانکی کشور است.

    مهم‌ترین اقدام نظام اقتصادی، اصلاح شبکه بانکی است

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» 

    مراسم نماز جمعه این هفته تهران، شانزدهم آبان‌ماه، به امامت حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد برگزار شد.
    حجت‌الاسلام والمسلمین سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد، امام جمعه موقت تهران، با تأکید بر جایگاه رفیع امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام و حضرت زهرا سلام‌الله‌علیها گفت: «حقیقتاً تجسم حق است علی بن ابی‌طالب علیه‌السلام. این نعمت بزرگ برای آن است که ما در مدرسه قرآن ناطق حاضر شویم؛ قرآنی که با ما سخن می‌گوید، با ما زندگی می‌کند و راه بهتر زیستن را به ما می‌آموزد.»وی افزود: «جامعه زنان و جامعه مردان باید این بانوی بزرگ را در همه ویژگی‌ها و کمالات، در عبودیت و بندگی خدای متعال الگوی خود قرار دهند. آن‌قدر بر پاهای مبارکش می‌ایستاد و در برابر حضرت حق به عبادت قیام می‌کرد که آثار رنج و درد در پای مبارکش آشکار می‌شد.»
    امام جمعه تهران ادامه داد: «آن‌گونه در محضر علی بن ابی‌طالب و حسن و حسین علیهم‌السلام، به‌عنوان مادر و مدیر خانه‌ای که خداوند درباره آن فرموده است فی بیوتٍ أذن الله أن تُرفع، ایفای نقش کرد. خانه‌ای که خدا داده بود، او به آسمان اوج بخشید؛ این خانه را ساخت، این فرزندان را تربیت کرد. او همسری استثنایی، مادری استثنایی، معلمی استثنایی، نماد صداقت، وفاداری، ایمان، عبودیت، تقوا و عالی‌ترین و کامل‌ترین پوشش بود.»وی اظهار کرد: «حضرت زهرا (س) نماد شجاعت نیز بود. از مسجد پیامبر اکرم (ص) حضور یافت، با آن عظمت، پرده آویختن را کنار زد و با فرد اول حکومت با صراحت در حوزه مسائل گوناگون سیاسی، اجتماعی و فرهنگی سخن گفت.»
    ابوترابی‌فرد تأکید کرد: «این مدرسه، مدرسه‌ای است که جامعه‌ای تربیت می‌کند که به حق وفادار است و در برابر نظام سلطه و اجبار استکبار استوار می‌ماند.»وی با اشاره به مصادیق این تربیت گفت: «می‌بینید حزب‌الله قهرمان را، مردان سلحشور یمن را، دلاورمردان دفاع مقدس هشت‌ساله و دفاع مقدس دوازده‌روزه را، و ملت بزرگ ایران را. این بیداری، هوشیاری و وظیفه‌شناسی، استکبار و قدرت‌های شیطانی را مورد تهاجم قرار داده و جهان اسلام را به جامعه‌ای زنده، پویا، پرتلاش، مقاوم و مقتدر تبدیل کرده است.»امام جمعه تهران در پایان خاطرنشان کرد: «این‌ها همه ثمره مدرسه اهل‌بیت (ع)، مدرسه قرآن، مدرسه عاشورا و مدرسه فاطمه زهرا سلام‌الله‌علیهاست. پروردگارا، ما را در این مدرسه حاضر بفرما و مردان و زنان مقاومی را که در این راه گام برمی‌دارند، تأیید و یاری فرما.»
    امام جمعه موقت تهران، در ادامه خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران با گرامیداشت یاد و نام شهدای اقتدار ملی گفت:«پدر صنعت موشکی ایران، شهید سرافراز سردار حسن تهرانی‌مقدم، و فرمانده سلحشور و اقتدارآفرین هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، خلف صالح او شهید سردار حاجی‌زاده و همرزمان شجاع و مردان دلیری که برای ملت ایران، ملت اسلام و محور مقاومت، برای غزه مقاوم قدرت آفریده‌اند، مسیر عزت و اقتدار ملت اسلام را هموار نمودند. آنان را گرامی می‌داریم و امیدواریم این ستاره‌های پرفروغ که در مدرسه عاشورا و مدرسه پیامبر اعظم و اهل‌بیت او تربیت شده‌اند، همیشه الهام‌بخش امت اسلامی باشند.»وی افزود: «با توجه به انحلال دیرهنگام بانک آینده و نقش محوری نظام بانکی سالم، شفاف و کارآمد در رشد اقتصادی و پیشرفت کشور، در این حوزه نکاتی را تقدیم می‌دارم. چنانچه فرازهایی از عرایضم در حد انتظار روان و گویا نبود، پوزش می‌طلبم.»امام جمعه تهران در تبیین مفهوم ناترازی اقتصادی گفت: «ناترازی یعنی کمتر بودن ارزش دارایی از بدهی. اگر دارایی انسان از بدهی او کمتر باشد، این اقتصاد ناتراز است. یک بانک ناتراز بانکی است که بدهی آن بیشتر از دارایی آن باشد. ناترازی در شبکه بانکی را می‌توان یکی از مهم‌ترین عوامل فقدان ثبات در اقتصاد کلان معرفی کرد. اگر شبکه بانکی ناتراز باشد، این اقتصاد از ثبات و پایداری برخوردار نیست.»
    وی ادامه داد: «لذا ساماندهی و یا حذف چند بانک شدیداً ناسالم می‌تواند مانع رقابت ناسالم در بازار پول گردد و اثر جانبی مؤثری بر اصلاح شبکه بانکی داشته باشد.»ابوترابی‌فرد با اشاره به گزارش رسمی مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی اظهار کرد:«مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در تاریخ ۴ مهر ۱۴۰۲، حدود دو سال قبل، با پایش وضعیت ثبات و سلامت بانک آینده، شرایط بسیار نامطلوب این بانک را گزارش داده و می‌نویسد شاخص و نماگرهای بانک آینده، مانند اضافه برداشت ۸۰ هزار میلیارد تومانی تا انتهای خرداد ۱۴۰۲، سهم بالای مطالبات مشکوک‌الوصول ـ یعنی مطالباتی که وصول نمی‌شوند ـ و سرمایه منجمدشده، نشانگر وضعیت بحرانی این بانک است.»وی افزود: «نسبت کفایت سرمایه منفی ۱۴۰ درصدی در سال ۱۴۰۱، بیانگر ساختار معیوب درآمد، هزینه و ناترازی دارایی بانک آینده است. در این گزارش آمده است اقدام‌هایی همانند تجدید ارزیابی، بهبودی در وضعیت ایجاد نخواهد کرد. همچنین اضافه می‌کند که روند نزولی و بحرانی این بانک در شاخص‌های مختلف نشان می‌دهد مرور زمان، هزینه‌های حل‌وفصل ناترازی این بانک را افزایش می‌دهد.»
    امام جمعه موقت تهران، در ادامه خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران، با اشاره به ضرورت اصلاح شبکه بانکی و نظام مالی کشور گفت:«قانون ناترازی در شبکه بانکی تبدیل شده بود به نتیجه پرداخت سودهای غیرمنطقی به سپرده‌ها و تسهیلات کلان به شرکت‌های درون‌گروهی و اشخاص وابسته به بانک، سپرده‌گذاری‌های پرریسک و غیرمولد و بی‌توجهی به نسبت کفایت سرمایه. همچنین عدم همکاری با برنامه‌های اصلاحی بانک مرکزی موجب شد این بانک‌ها در فرآیند فیصله و ادغام در بانک ملی قرار گیرند.»وی با قدردانی از همکاری نهادهای مسئول افزود: «از محترم سران قوا، به‌ویژه ریاست محترم قوه قضاییه و نمایندگان محترم دغدغه‌مند که با تذکر به مسئولان ذی‌ربط، امکان اجرای این فرآیند توسط بانک مرکزی را فراهم آوردند، قدردانی می‌کنم. نکاتی را در این رابطه به عرض شما می‌رسانم.»
    امام جمعه تهران در تبیین راهکارهای اصلاح نظام بانکی اظهار کرد:«نخست، تجربه جهانی حکایت از آن دارد که مهار تورم یعنی جلوگیری از کاهش قدرت خرید ملت ایران و جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی و فراهم آوردن زمینه رشد اقتصادی بالا، با شبکه بانکی ناتراز غیرممکن است. اولین گام و از مهم‌ترین اقدامات اصلاح نظام بانکی، اصلاح شبکه بانکی کشور است. این واقعیت، ضرورت اصلاح نظام بانکی را با اولویت بالا، اجتناب‌ناپذیر کرده است.»وی ادامه داد:«دوم، زمینه تأمین مالی بخش واقعی اقتصاد، یعنی حمایت از بخش خصوصی مولد و کارا، فعالیت سالم شبکه بانکی است. منابع باید به سمت تولید آن هم تولید با بالاترین ارزش افزوده هدایت شود، نه اینکه ثروت ملت ایران به حوزه‌هایی هدایت شود که متأسفانه زیان‌هایی را برای اقتصاد و چالش‌هایی را برای شبکه بانکی خلق می‌کند.»ابوترابی‌فرد در بخش دیگری از سخنان خود گفت: «سوم، سیاست‌های مالی و ناترازی بودجه و کسری بودجه از دیگر چالش‌های اساسی است. من اطلاع دارم که امروز مدیران سازمان برنامه و بودجه و رئیس‌جمهور محترم مصمم‌اند برای اصلاح بودجه در راستای پاسخ به رهنمود و مطالبه جدی رهبر معظم انقلاب قدم بردارند. البته کار سختی است، اما باید با جدیت دنبال شود.»
    خطیب نماز جمعه تهران بیان کرد: بانک مرکزی باید از استقلال برخوردار باشد و باید برای حفظ ارزش پول ملی هدف گذاری کند. اگر بانک مرکزی استقلال نداشته باشد نمی‌تواند هدف‌گذاری کند. استقلال بانک مرکزی امکان اصلاحات نهادی، سیاسی و سیاستی و همچنین سیاست‌گذاری پولی مناسب و اجرای مؤثر آن سیاست‌ها را بر اقتصاد فراهم می‌آورد.

    وی ادامه داد: تبیین رسالت محوری بانک مرکزی در حفظ ارزش پول ملی و بیان صریح اهداف رسمی، توضیح دقیق اولویت‌ها، شفافیت عملیاتی و نهایتاً پاسخگویی بانک مرکزی در قبال تصمیمات و عملکردهای آن، از رویکردهای ضروری است. وی افزود: رویکرد دیگر، جایگاه ویژه و استقلال بانک مرکزی است که این مهم باید محقق شود. اگر در گام نخست، دست‌اندازی شبکه بانکی به منابع بانک مرکزی به سرعت متوقف شود آن‌گونه که در بانک آینده رخ داده و بسیار تأسف‌بار است زیرا باید در قدم اول این روند متوقف شود. در گام دوم، برنامه‌ریزی درست جهت کاهش و قطع دست‌اندازی دولت به منابع بانک مرکزی ضروری است.

     

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما