دوشنبه 30 شهريور 1405 - Mon 21 Sep 2026
  • هتک حرمت مقدسات بهای سنگینی دارد

  • سال وقوع بحران نفتی

  • بسکتبالیست‌های ایران سلام نظامی دادند / فیلم

  • فرمانده‌ای در کسوت روحانیت

  • پست شقایق دهقان برای شهدای دانش‌آموز میناب

  • حملات هوایی اسرائیل به نبطیه الفوقا / فیلم

  • بورس عربستان از موشک‌های یمن بی‌نصیب نماند

  • پزشکیان به نیویورک می‌رود

  • ۵ وسیله برهم‌زننده آرامش

  • شوک بزرگ به بازیکنان استقلال و پرسپولیس

  • قیمت آیفون ۱۷ امروز یکشنبه ۲۹ شهریور

  • کالابرگ باید متناسب با تورم افزایش یابد

  • روایت روزنامه‌نگار ایرلندی درباره رزمایش جان‌فدا

  • پیروزی بسکتبال ایران مقابل چین / عکس

  • پرسپولیس باز خبر ساز شد / بازگشت ستاره عراقی

  • نگرانی صهیونیست‌ها از شکست‌های نظامی عربستان در برابر یمن / دست رد قاهره به درخواست ریاض؛ مصر وارد جنگ یمن نمی‌شود+ عکس

  • اسرائیل منفور جهانیان است

  • آمریکا و کشورهای منطقه خطا کنند، هدف قرار می‌گیرند

  • لحظه‌های ثبت‌شده در نقاط مختلف جهان / عکس

  • گداییِ امنیت! / امنیت را کسانی گدایی می کنند که از پس جنگ بر نمی آیند...

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 423136
    تاریخ انتشار: 31/فروردين/1405 - 13:37
    محمد ایمانی :

    چهارچوب جدید مذاکره با دُن کیشوت

    مذاکرات اسلام آباد که از دو هفته قبل با وساطت پاکستان و همزمان با آتش بس آغاز شد، دورنمای مثبتی نداشت. آمریکا اگر اهل تعامل بود، خیانت نمی کرد و وسط مذاکره، جنگ به راه نمی انداخت.

    چهارچوب جدید مذاکره با دُن کیشوت

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» 

     با توجه به تحولات جدید، به نظر می رسد با رعایت یک شرط مهم باید در مذاکرات شرکت کرد!
    اینکه ایران قبل از مذاکره، در مقابل حمله به یک کشتی فله برش، دو کشتی مرتبط با رژیم رزاهزن آمریکا و شرکایش را مورد اصابت و توقیف قرار دهد.

    ترامپ به زعم احمقانه خود، خواسته قبل از مذاکره، زهر چشم بگیرد و گروکشی کند و مثلا با دست پر(!) پای مذاکره بیاید. اما وقتی که برای چندمین بار تحقیر شد، می فهمد که نباید مرتکب هر غلطی بشود.
    او روز جمعه، به جای قدرشناسی از توییت آقای عراقچی درباره بازگشایی تنگه هرمز، مدعی شد محاصره دریایی علیه ایران (نقض آتش بس) ادامه خواهد داشت.ایران، فردای این گستاخی، تنگه را دوباره بست.

    ترامپ، پنجاه و دو روز است به سودای کسب یک پیروزی ولو متوسط، له له می زند و خود را به در و دیوار می کوبد؛ و حال آن که خیال می کرده سه روزه ایران را فتح می کند!
    عایدی او از جنگ، بسته شدن تنگه هرمز، نابودی دویست فروند هواپیما و پهپاد نظامی پیشرفته و سیزده پایگاه نظامی پنتاگون، و تحقیر شدن در بیابان های جنوب اصفهان بوده است.

    او در هفته هشتم جنگ، بالاخره موفق شده نیرو پیاده کند و یک big victory (پیروزی بزرگ!) به دست آورد!
    اما کجا؟ در جزیره و تنگه هرمز؟ در خارک و عسلویه و لارک و لاوان؟ در بوشهر و بندر عباس؟ نه! روی یک کشتی فله بر ایران، در اقیانوس هند و در ورودی خلیج عمان!

    ترامپ پس از این راهزنی دریایی، در شمایل دُن کیشوت (قهرمان حمله به آسیاب بادی) ظاهر شد و در حالی که کشتی فله بر را با ناو جنگی مقایسه می کرد! نوشت:

    «یک کشتی باری با پرچم ایران، حدود ۹۰۰ فوت طول و وزن معادل یک ناو هواپیمابر، سعی کرد از محاصره دریایی ما عبور کند.
    ناوشکن موشک‌انداز هدایت‌شونده نیروی دریایی ما، توسکا را رهگیری کرد و هشدار توقف داد. خدمه ایرانی از گوش دادن به هشدار خودداری کردند، بنابراین کشتی ما با ایجاد سوراخی در موتورخانه، آنها را متوقف کرد.»

    ستنکام هم نوشت: "پس از آنکه خدمه توسکا هشدارهای ما را به مدت شش ساعت نادیده گرفتند، ناو اسپراوس دستور تخلیه موتورخانه را داد و سپس با شلیک چند گلوله توپ، موتورخانه را از کار انداخت و ۳۱ تفنگدار را اعزام کرد".

    یک ابرقدرت چقدر می تواند سقوط کرده باشد که از لاشه صدها هواپیما و آوار پایگاه هایش -در حد فاصل جنوب اصفهان تا عراق و کویت و قطر و عربستان و امارات- نمایشگاه سرشکستگی نظامی ساخته شود و او مثل یک عقده ای، نهایتا زورش به کشتی فله بر برسد؟

    این حقارت، وقتی بیشتر به چشم خواهد آمد که متقابلا و با شدت بیشتر، کشتی ها و منافع آمریکا در معرض خطر قرار بگیرند. آنگاه معلوم خواهد شد که ترامپ، تاب و تحمل تصاعد تنش را -بیش از آنچه مرتکب شده- ندارد.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما