چهارشنبه 17 تير 1405 - Wed 08 Jul 2026
  • جهش بزرگ اسپانیا در مسیر قهرمانی پس از شکست پرتغال

  • بی‌اعتمادی نفت به آتش‌بس

  • درباره رنگ سرخ تصاویر بدرقه قرن

  • واکنش دهنوی به تشییع میلیونی رهبر انقلاب

  • سپاه امروز کدام تجهیزات و مراکز آمریکایی را منهدم کرد؟

  • جزئیات لحظه به لحظه بدرقه تاریخی امام شهید / برنامۀ بدرقه و تشییع رهبر شهید در قم+عکس و فیلم

  • چه کسی در کربلا بر پیکر رهبر شهید نماز می‌خواند؟

  • ادعای قطر: ایران مسئول حمله به نفتکش ماست

  • قیمت سکه و طلا امروز سه شنبه ۱۶ تیر

  • فرودگاه مشهد پنجشنبه تعطیل است

  • نشست ناتو و کشورهای عرب درباره تنگه هرمز

  • پدر نیمار مقابل تصمیم احتمالی پسرش ایستاد

  • زمان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی

  • اعتراف نشریه فارن‌پالیسی: مهار ایران شکست خورد

  • روسیه از مذاکرات مربوط به تنگه هرمز استقبال می‌کند

  • پیام سردار قاآنی در آستانه برگزاری تشییع رهبر شهید در عراق

  • وداع جمعیت میلیونی تشییع‌کنندگان با امام شهید/ گلباران پیکر مطهر قائد شهید در مسیر تشییع‌/ مردم! آقا از تهران رفتند... +عکس و فیلم

  • سرویس دهی مترو به حالت عادی بازگشت

  • قیمت طلا امروز یکشنبه ۱۴ تیر ۱۴۰۵

  • سرمربی جدید پرسپولیس انتخاب شد؟

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 412339
    تاریخ انتشار: 06/آبان/1404 - 10:00

    اعتراف رسانه‌های غربی به تله FATF

    رسانه‌های غربی بعد از ماجرای نگه داشتن ایران در لیست سیاه FATF اقدام به بیان زیاده‌خواهی های سیاسی جدیدی کردند تا نشان دهند هر حرکت ایران به سمت غرب با تمایلات و خواسته‌های بیشتری پوشش داده می‌شود.

    اعتراف رسانه‌های غربی به تله FATF

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس

    پس از این که ایران اقداماتی جهت تسهیل در خروج از لیست سیاه گروه مالی FATF انجام داد اما این گروه مالی از خارج کردن کشورمان از لیست سیاه خود خودداری کرد. دو پیش‌شرط برای خروج از لیست سیاه، پیوستن به کنوانسیون بین‌المللی مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) و کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرایم سازمان‌یافته فراملی (کنوانسیون پالرمو) بوده که با وجود انجام این موارد بازهم نگاه غرب به اقدامات ایران ناکافی بوده و در واقع خواستار اقدامات افزون‌تری بودند که این موضوع از زبان رسانه‌های غربی و ضدانقلاب مطرح شد.

     

    مجمع تشخیص مصلحت نظام پیش از این پیوستن ایران به "کنوانسیون پالرمو" و نیز کنوانسیون مقابله با تأمین مالی تروریسم (سی‌اف‌تی) را به صورت مشروط پذیرفته بود.‌نشست FATF در پاریس در حالی برگزار شد که ایران، عملاً تمامی تعهدات فنی خود را محقق کرده بود.اما یورونیوز آب پاکی را با وجود گام‌های رو به جلو کشورمان به روی دست مخاطبان ایرانی ریخت و نوشت: «برای خروج یک کشور از فهرست سیاه گروه ویژه اقدام مالی (اف‌ای‌تی‌اف)، روندی چندمرحله‌ای و زمان‌بر در پیش است. نخست، کشور باید اصلاحات ساختاری گسترده‌ای در قوانین و مقررات داخلی خود ایجاد کند تا با استانداردهای اف‌ای‌تی‌اف همخوانی پیدا کند.»این رسانه افزود:« سپس گزارش‌های دوره‌ای اف‌ای‌تی‌اف درباره پیشرفت عملی کشور بررسی می‌شود و در صورت تایید، کشور به فهرست خاکستری منتقل خواهد شد. البته همزمان، اف‌ای‌تی‌اف تیم بازرسی و ارزیابی به کشورها اعزام می‌کند و بازرسی‌های میدانی لازم را انجام می‌دهد. در نهایت، با استمرار اجرای کامل تعهدات، کشور می‌تواند به طور کامل از فهرست خاکستری خارج و در وضعیت عادی قرار گیرد.»

     


    ا‌ین در شرایطی است که منطق غرب در تعامل با ایران بر پایه «مطالبه‌گری بی‌حد» است. هر بار که تهران یک گام فنی یا دیپلماتیک برمی‌دارد، بلافاصله پرونده‌ای جدید گشوده می‌شود. از موضوعات هسته‌ای گرفته تا FATF و مسائل حقوق بشری؛ تا روند فشارها تداوم یابد.همچنین بی بی سی فارسی با اشاره به بیانیه این گروه مالی نوشت: « اف‌تی‌اف می‌گوید در حالی که این گزارش و همکاری ایران را مورد توجه قرار داده است، در این مقطع ارزیابی‌اش چنین است که حق‌شرط‌های ایران نسبت به کنوانسیون پالرمو بیش از حد گسترده‌اند و اجرای داخلی آن در ایران با استانداردهای این گروه منطبق نیست.»گزارش این رسانه انگلیسی می‌افزاید: «اف‌ای‌تی‌اف، با توجه به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره عدم پایبندی ایران به تعهدات خود در زمینه عدم اشاعه هسته‌ای، به همه کشورها یادآوری کرده است که مطابق با استانداردهای این گروه «موظف‌اند خطرات ناشی از تأمین مالی اشاعه از سوی ایران را شناسایی و برطرف کنند.»

     

     

     

     


    بر اساس گزارش بی بی سی، علاوه بر این اف‌ای‌تی‌اف، با توجه به «تهدیدهای جاری ناشی از تامین مالی تروریسم و اشاعه از سوی ایران و ناتمام ماندن برنامه اقدام» آن کشور، بار دیگر از اعضای خود و از همه حوزه‌های قضایی درخواست کرد تا اقدامات متقابل موثری علیه ایران اعمال کنند.گروه ویژه اقدام مالی علیه پولشویی درحالی ایران را متهم به اشاعه برنامه غیر صلح آمیز هسته‌ای می‌کند که بارها غرب به گام‌های مثبت ایران اعتراف کرده و در آخرین اظهارات «رافائل گروسی» رییس کارشکن سازمان انرژی اتمی به برنامه صلح آمیز هسته‌ای ایران معترف شده است. همین اتهامات سیاسی و غیر فنی به خوبی نیت غرب علیه ایران را آشکار می‌سازد.نگه داشتن ایران در لیست سیاه درحالی است که اخیرا «الیزا ده آندا مادرازو» رئیس اف‌ای‌تی‌اف خروج چهار کشور آفریقایی بورکینافاسو، نیجریه، آفریقای جنوبی و موزامبیک را اعلام کرده است و آن را برای این قاره «مثبت» ارزیابی کرد.

     

     

     


    در نهایت، رفتار دوگانه غرب در برابر ایران، نشان می‌دهد ماجرای FATF صرفاً یک پرونده فنی یا مالی نیست؛ بلکه بخشی از پازل فشار سیاسی و مطالبه‌گری مستمر علیه جمهوری اسلامی ایران است. غرب هرگاه تهران گامی به سوی تعامل برمی‌دارد، گامی دیگر برای امتیازگیری بیشتر جلو می‌گذارد. از هسته‌ای تا حقوق بشر، از موشکی تا FATF؛ قاعده‌ای نانوشته اما همیشگی در سیاست غربی وجود دارد: هیچ‌گاه نقطه پایان در تعامل با ایران تعریف نمی‌شود.این «زیاده‌خواهی بی‌پایان»، نه نشانه استانداردسازی مالی، بلکه نشانه تلاشی نظام‌مند برای نگه داشتن ایران در چرخه فشار و مطالبه است و چرخه‌ای که در آن هر عقب‌نشینی، آغازی برای خواسته‌ای تازه است.

     

     

    نظرات بینندگان
    نظرات شما