جمعه 31 مرداد 1404 - Fri 22 Aug 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • بیانیه اصلاح طلبان را چگونه بخوانید و رمز گشایی کنید؟

  • کوچه ای که اصلاح طلبان برای غرب بازکردند / سناریوی پرحجم برای شکست وحدت وانسجام ملی باکدام هدف ؟

  • جزئیات نگارش بیانیه خائنانه جبهه اصلاحات/ کار نزدیکان خاتمی بود

  • مزخرفات دوباره ترامپ دردیدار زلنسکی دررابطه با ایران

  • آنکارا از توافق جدیدکریدور زنگزور منتفع خواهد شد/«اردوغان» در مورد این کریدور چه در ذهن دارد؟

  • نقد بیانیه جبهه اصلاحات به سبک علامه مصباح

  • راز تهدید «کاتس» علیه لبنان پس از سخنرانی آتشین شیخ «نعیم قاسم»

  • پیام تسلیت به خانواده های محترم فلاح نژاد

  • «مسیر ترامپ» بدترین سناریو است که منجر به جدایی ایروان از تهران می‌شود

  • اختاپوس صهیونیسم

  • دوباره قفقاز از دست رفت!

  • پشت کدام میز مذاکره می‌کنید؛ همان که بمباران شده است؟!

  • آیا کریدور جعلی زنگزور راه‌حل نظامی دارد؟

  • قدرتی برای تضعیف سلاح مقاومت وجود ندارد

  • مذاکرات وارونه

  • تفسیر مخدوش از مصوبه مجلس درباره آژانس!

  • نتیجه همکاری با آژانس حمله به تأسیسات هسته‌ای‌مان بود

  • هشدار! از خواب غفلت برخیزید!

  • خطای محاسباتی درباره براندازی موجب تقویت داخلی ایران شد

  • حزب‌الله لبنان آماده شده است

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 407749
    تاریخ انتشار: 30/مرداد/1404 - 13:36

    واردات گازوئیل چگونه صفر شد؟

    واردات گازوییل به صفر رسید تا در هر سال یک‌میلیارد دلار صرفه‌جویی شود. این نتیجه یک سیاست مدیریت مصرف، افزایش عرضه و کنترل قاچاق سوخت است که گام نخست آن از ابتدای سال۱۴۰۰ برداشته شد و اکنون کشور از واردات این فراورده استراتژیک بی‌نیاز شده است.

    واردات گازوئیل چگونه صفر شد؟

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از همشهری،

    محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی ایران اظهار کرد که چندماه است که واردات نفت‌گاز کشور به صفر رسیده است.

    او دلیل این اتفاق را افزایش ۳میلیون لیتری تولید روزانه گازوییل از یک سو و مبارزه با قاچاق این فراورده نفتی از سوی دیگر اعلام و تأکید کرد: مصرف روزانه نفت‌گاز در روز ۵میلیون لیتر کم شده‌ و میزان ذخایر نفت‌گاز کشور نسبت به‌مدت مشابه پارسال، نزدیک به ۱. ۵میلیارد لیتر افزایش یافته است. اما پشت صحنه این دستاورد، ۵گام عملیاتی است و نتیجه یک برنامه‌ریزی که از سال۱۴۰۰ شروع شده بود.


    ۱) افزایش تولید پالایشگاهی
    وزارت نفت با توسعه ظرفیت پالایشگاه‌ها، بهبود کیفیت فراورده‌ها و بهره‌برداری از واحدهای جدید، توانست ظرفیت تولید نفت‌گاز را به‌طور چشمگیری بالا ببرد. گزارش‌ها نشان می‌دهد که تنها در سال گذشته بیش از ۳میلیون لیتر در روز به تولید این سوخت افزوده شد. این اقدام زمینه تأمین پایدار نیاز داخلی و حتی تقویت ذخایر را فراهم کرد.

    ۲) مدیریت هوشمند مصرف
    به‌گفته مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش، متوسط مصرف روزانه گازوییل در بخش‌های غیرنیروگاهی از ابتدای امسال تا پایان تیر ۸۱میلیون لیتر بوده که نسبت به رقم ۸۶میلیون لیتر در مدت مشابه سال گذشته کاهش نشان می‌دهد. این در حالی است که مطابق روند سال‌های گذشته، باید دست‌کم ۵درصد رشد مصرف ثبت می‌شد. به‌گفته وی، «این موفقیت نتیجه اجرای سیاست‌های کنترلی، استفاده از ابزارهای هوشمند در مقابله با قاچاق سوخت و تشدید نظارت‌ها بر مصرف‌کنندگان عمده غیرنیروگاهی است.»

    ۳) مقابله جدی با قاچاق
    استفاده از سامانه‌های هوشمند سوخت‌رسانی، تشدید بازرسی‌ها و پایش مستمر مصرف‌کنندگان عمده ازجمله اقداماتی بود که در دولت چهاردهم شدت گرفت. این سیاست‌ها نه‌تنها از خروج غیرقانونی سوخت جلوگیری کرده بلکه به کاهش هزینه‌های دولت و ساماندهی بازار داخلی کمک کرده است. عظیمی‌فر تأکید می‌کند که «مصارف غیرنیروگاهی شامل بخش‌هایی نظیر حمل‌ونقل، کشاورزی و صنعت است و مدیریت دقیق آنها با هدف حفاظت از منافع ملی انجام می‌شود.»

    ۴) تقویت ذخایر راهبردی
    یکی از شاخص‌های مهم سال گذشته، افزایش ۱.۵میلیارد لیتری ذخایر نفت‌گاز کشور بوده است. این ذخایر در بخش‌های نیروگاهی نیز بیش از ۶۰درصد نسبت به سال گذشته رشد کرده است. این اقدام علاوه بر اطمینان‌بخشی در تأمین سوخت زمستانی، نقش مهمی در پیشگیری از خاموشی‌ها داشته است. اتفاقی که نگرانی‌ها درباره قطع برق در زمستان به‌دلیل کمبود سوخت نیروگاه‌ها را از بین می‌برد.

    ۵)هماهنگی بین دستگاهی
    این دستاورد حاصل همکاری گسترده میان وزارت نفت، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز و دستگاه‌های امنیتی و انتظامی بوده است. مدیرعامل شرکت پالایش و پخش دراین‌باره می‌گوید: «دستیابی به این نقطه حاصل تأکید و پیگیری مقام‌های ارشد کشور و تعامل سازنده دستگاه‌های مسئول در امر قاچاق است.»

    دولت چهاردهم در نخستین سال فعالیت خود توانست با اجرای مجموعه‌ای از سیاست‌های تولیدی، کنترلی و مدیریتی، واردات نفت‌گاز را به صفر برساند. کاهش ۵میلیون لیتری مصرف روزانه، افزایش ظرفیت پالایشی، تقویت ذخایر و مقابله هوشمند با قاچاق، ۴ستون اصلی این موفقیت به شمار می‌روند. استمرار این روند می‌تواند ایران را نه‌تنها در تأمین داخلی، بلکه در صادرات پایدار گازوییل نیز به جایگاهی راهبردی برساند.

    دستاوردهای صفرشدن واردات گازویی
    کاهش مصرف روزانه: ۵میلیون لیتر
    صرفه‌جویی سالانه: یک‌میلیارد دلار
    افزایش تولید پالایشگاهی: ۳میلیون لیتر در روز
    رشد ذخایر نفت‌گاز کشور: ۱.۵میلیارد لیتر
    افزایش ذخایر نیروگاهی: ۶۰درصد

     

    نظرات بینندگان
    نظرات شما