به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از باشگاه جوان
آمریکا پس از مواجهه با سامانه پدافندی پیشرفته نیروهای انصارالله، عملیات نظامی خود در یمن را متوقف کرد. به گزارش نیو عرب، نزدیک شدن موشکهای شلیکشده از سوی انصارالله به جنگندههای آمریکایی از جمله اف-۱۶ و اف-۳۵، فرماندهی مرکزی ارتش آمریکا را به شدت نگران کرده و موجب بازنگری فوری در راهبرد حضور نظامی ایالات متحده در منطقه شده است.
به نوشته نیویورک تایمز، گروه انصارالله موفق شده است دستکم هفت پهپاد MQ-9 ریپر آمریکایی را که هر کدام ارزشی حدود سی میلیون دلار دارند، ساقط کند. همچنین گزارش شده که در چند مورد، جنگندههای فوق پیشرفته آمریکا به طور خطرناکی در معرض اصابت قرار گرفتهاند.
عملیات نظامی Rough Rider که از اواسط مارس آغاز شده بود، در تاریخ ششم مه با اعلام آتشبس متوقف شد؛ توافقی که به واسطه میانجیگری عمان میان نیروهای انصارالله و ایالات متحده حاصل شد. به گزارش نیو عرب، در چارچوب این آتشبس، نیروهای یمنی متعهد شدند حملات دریایی خود به اهداف آمریکایی در دریای سرخ، تنگه بابالمندب و خلیج عدن را متوقف کنند.
این در حالی است که از نوامبر ۲۰۲۳، انصارالله در واکنش به جنگ غزه و با ادعای حمایت از فلسطینیان، حملات موشکی و پهپادی علیه کشتیهای مرتبط با اسرائیل در منطقه آغاز کرده بود.
نیویورک تایمز همچنین فاش کرده است که دو فروند جنگنده F/A-18 سوپرهورنت که هرکدام حدود ۶۷ میلیون دلار قیمت دارند، به طور اتفاقی از ناو هواپیمابر آمریکایی سقوط کردهاند؛ اتفاقی که به گفته تحلیلگران، در تشدید فشارها برای پایان دادن به تنش نظامی نقش مهمی ایفا کرده است. به گزارش نیو عرب، همین حادثه سبب شد واشنگتن با جدیت بیشتری به مسیر دیپلماتیک فکر کند.
در همین بازه زمانی، استیو ویتکوف، نماینده ویژه آمریکا در امور غرب آسیا که همزمان درگیر مذاکرات مربوط به برنامه هستهای ایران نیز بوده، با کمک میانجیگران عمانی وارد گفتوگوهای غیرمستقیم با انصارالله شد.
در پی اعلام ناگهانی آتشبس، هر دو طرف تلاش کردند آن را بهگونهای روایت کنند که گویی پیروزی از آنِ آنها بوده است. کاخ سفید ادعا کرد فشارهای نظامی آمریکا، انصارالله را وادار به عقبنشینی کرده است، در حالی که مقامات یمنی اعلام کردند آمریکا در دستیابی به اهدافش ناکام مانده و به ناچار به توافق تن داده است.
به گزارش نیو عرب، گزارش نیویورک تایمز حاکی از آن است که یکی از دلایل عقبنشینی واشنگتن، دستکمگرفتن قدرت نظامی انصارالله توسط برخی از مقامات امنیت ملی دولت ترامپ بوده است. این گزارش، انصارالله را گروهی توصیف میکند که به «مقاومت و پایداری» شناخته میشود.
نیویورک تایمز همچنین میگوید ژنرال مایکل کوریلا، فرمانده ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام)، خواستار تداوم و حتی تشدید عملیات نظامی شده بود. این موضع در ابتدا با حمایت وزیر دفاع، پیت هگست، و مشاور امنیت ملی، مایک والتز، مواجه شد. با این حال، هزینههای سنگین جنگ، از جمله مصرف گسترده تسلیحات دقیق و استفاده از دو ناو هواپیمابر، بمبافکنهای B-2، جنگندهها و سامانههای دفاعی پیشرفته، نگرانیهایی جدی را در پنتاگون در خصوص کاهش ذخایر تسلیحاتی به وجود آورد.
در گزارش نیو عرب آمده است که با وجود این همه تجهیزات، انصارالله همچنان به حملات خود ادامه داده، پناهگاههای مستحکمتری ایجاد کرده و زرادخانههایش را به مناطق زیرزمینی منتقل کرده است.
در همین حال، خبرگزاری رویترز نیز گزارش داد که پس از هفت هفته حملات هوایی پیدرپی، گروه مسلح یمنی در پی یافتن راهی برای خروج از بحران بوده است. مقامات آمریکایی به رویترز گفتهاند که رهبران انصارالله از نخستین روزهای مه، از طریق متحدان آمریکا در منطقه، به دنبال کانالهای غیرمستقیم تماس بودهاند.
یکی از منابع مطلع از تحولات داخلی دولت آمریکا به رویترز گفته است که نشانههایی به دست آمده که نشان میداد «انصارالله دیگر تمایلی به ادامه درگیری ندارد».
به گزارش نیو عرب، محمد عبدالسلام، سخنگو و مذاکرهکننده ارشد انصارالله، در گفتوگو با رویترز اعلام کرد که این گروه فقط از طریق واسطههای عمانی پیامها را منتقل کرده و آتشبس را پذیرفته چون اقداماتش دفاعی بودهاند. او گفت توقف عملیات پس از توقف حملات آمریکا صورت گرفت، اما جزئیات بیشتری ارائه نکرد.
دولت ترامپ هنوز واکنشی رسمی به این گزارشها نشان نداده است.