به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس ،
ماجرا از جشنواره کن آغاز شد. در جریان هفتاد و هشتمین دوره این جشنواره، یک بلاگر ایرانی مقیم آمریکا که بیش از دو میلیون دنبالکننده دارد، حضور داشت. آژانس خبری گتی ایمیجز تصاویری از این بلاگر ۳۶ ساله منتشر کرد که بلافاصله حاشیهساز شد.
تصاویر بهطور چشمگیری با آنچه مخاطبان سالها در صفحه اینستاگرامش دیده بودند متفاوت بود. چهره او اصلاً شبیه چیزی نبود که مردم انتظار داشتند و مشخص شد این بلاگر تمام تصاویرش را با فیلتر و فتوشاپ ویرایش میکند و ذرهای به آنچه در صفحهاش منتشر میکند شبیه نیست!البته این اولین بار نیست که چنین اتفاقی رخ میدهد. بارها مشخص شده که بسیاری از بلاگرها با ویرایش افراطی عکسهایشان مخاطب را فریب میدهند.
اما شاید این فاحشترین نمونهای بود که در اینستاگرام و میان کاربران اینقدر جنجالبرانگیز شد. در نگاه اول، ماجرا فقط یک فریب فیلتری به نظر میرسد و چندان اهمیتی ندارد اما موضوع فراتر از صداقت یا عدم صداقت بلاگرهاست. بلاگرها با این کار کمکم شما را از یک آدم سالم به فردی با مشکلات حاد روحی و روانی تبدیل میکنند.
.png)
از فالو تا فروپاشی
حالا چرا میگوییم مشکلات روانی؟ چند وقت پیش در پی بررسی تأثیر بلاگرها با یک روانشناس همراه شدیم و با نوجوانی آشنا شدیم که دچار آنورکسیا نروزا بود. نوجوانی که وقتی بدن طبیعی خودش را با اندام عملی یا حتی فیلتری یک بلاگر مقایسه میکرد، با افت شدید عزت نفس مواجه شد و به رژیمهای سخت روی آورد.
اما اندام خطکشی شده آن بلاگر چنان در ذهنش حک شده بود که بهطور وسواسگونه از افزایش وزن میترسید و مصرف غذا را بهشدت محدود کرد. حتی وقتی وزنش به حد خطرناکی پایین آمد، باز هم خودش را چاق میدید. ماجرا وقتی جدیتر میشود که بدانیم این بیماری روانی سلامت جسمیاش را بهشدت تهدید کرده و حتی میتواند به مرگ منجر شود.
دهها بیماری عجیب و غریب دیگر در کمین من و شمایی است که فکر میکنیم بلاگرها و فضای مجازی تاثیری بر زندگیمان ندارند. این تصاویر مثل سم آرام و پنهان به مرور زمان مغز و روان ما را آلوده میکنند. مطالعات و تحقیقات متعددی در ایران و جهان نشان دادهاند که مقایسه مداوم با تصاویر بلاگرها در اینستاگرام، بهویژه تصاویر فیلترشده و ویرایششده، باعث نارضایتی شدید از بدن و چهره میشود. طبق بررسی موسسه Common Sense Media آمریکا، معمولا ۶۶ درصد افراد با دیدن تصاویر بلاگرها در شبکههای اجتماعی احساس بسیار بدی نسبت به ظاهرشان پیدا میکنند. حتما برای شما هم پیش آمده بعد از یک چرخ کوتاه در فضای مجازی، هزار ایراد جزئی و کلی از ظاهرتان پیدا میکنید و از چهره طبیعیتان شرم دارید! همینجاست که اضطراب اجتماعی، احساس شکست، افسردگی، بیارزشی و تمایل به آرایش و عملهای افراطی به سراغتان میآید.

بکش و خوشگلم کن!
در سالهای اخیر، عملهای زیبایی رشد چشمگیری داشتهاند و حالا تقریباً تمام اندامهای بدن زیر تیغ جراحی میروند تا به ایدهآلهای غیرواقعیای نزدیک شوند که بلاگرها ساختهاند. بر اساس گزارش رسمی جامعه بینالمللی جراحی زیبایی پلاستیک (ISAPS)، ایران در سال ۲۰۲۳ با ثبت ۲۶۴,۰۶۰ عمل زیبایی، در فهرست ۱۰ کشور اول جهان قرار گرفته است. اما نکته نگرانکننده فقط این آمار بالا نیست.
بلکه کاهش شدید سن متقاضیان است. گزارشها نشان میدهد که دختران از سن ۱۴ سالگی، برای شبیه شدن به چهرههای عروسکی بلاگرها، به خدمات و جراحیهای زیبایی رو میآورند.اما این تمایل وسواسگونه و گاه بیمارگونه برای تغییر چهره یا بدن، فقط یک مد زودگذر نیست.
این یک اختلال روانی پنهان است که از بلاگرها سوغات میگیرید! شما ممکن است بارها زیر تیغ جراحی بروید، اما باز هم از ظاهر خود راضی نباشید. چون مشکل در ظاهر شما نیست مشکل در ذهن شماست. اگر فکر کردید سوغاتی که از صفحه بلاگرها به زندگیتان آوردهاید همینجا تمام میشود، سخت در اشتباهید! این مسیر میتواند سلامتتان را بهطور جدی تهدید کند. جراحیهای غیرضروری ممکن است عوارضی مثل نکروز ، عفونت، زخم یا حتی از بین رفتن همیشگی زیبایی را برایتان به همراه داشته باشد.


زنهای اینستاگرامی آفت زندگیهای واقعی
یکی از مشاوران خانواده برایمان از زوجی میگفت که کارشان به طلاق کشیده است. زنی که زیر بار مقایسههای مداوم، به مرز فروپاشی روحی رسیده بود و مردی که ناخواسته همسرش را با زنان اینستاگرامی مقایسه میکرد.
مقایسههایی مثل این: «چرا مثل فلان بلاگر نیستی؟ چرا پوستت اونقدر صاف نیست؟ چرا اندامت مثل اونا جذاب نیست؟» مردی که نمیدانست زنهایی که میبیند، نسخه واقعی از یک انسان نیستند ومحصول مشترک فیلتر و فتوشاپ و چند عمل جراحی به حساب میآیند.
البته پروندههای این چنینی در مراکز مشاوره زیاد به چشم میخورند. پای حرف مشاوران خانواده که بنشینید متوجه میشوید زندگی زوجهای بسیاری قربانی مقایسههای ناعادلانه میشود. حتی کار به جایی رسیده که معیار بسیاری از پسران برای ازدواج دختران بدون نقص اینستاگرامی هستند دخترانی که کمتر در دنیای واقعی پیدا می شوند. در واقع این تصاویر ساختگی، ذهن بسیاری از جوانان را تسخیر کرده و باعث شده هیچ زنی نتواند با آن استانداردهای جعلی رقابت کند.

اما در نهایت باید پناه ببریم به یک جمله تکراری و خدمتتان عرض کنیم همهی آنچه که گفته شد فقط بخشی از آسیبهای یک عکس پر از فیلتر است. برای آنها که با یک نگاه سطحی هنوز میپرسند خب چه فرقی دارد آن بلاگر واقعا به آن زیبایی باشد یا نه؟! باید تکرار کنیم ماجرا فقط استفاده از فیلتر نیست. مسئله این است که ما نسل به نسل قربانی تحویل میدهیم. قربانیانی با عزتنفسِ تخریب شده، با تنفر از بدنشان، با اختلالات جسمی و روانی، با افسردگی، با روابط ازهمپاشیده. قربانیانی که همه از یک جا زخمی شدند. از دل یک قاب کوچک به نام گوشی، با محتوای سمی به نام زندگی بلاگری!