پنجشنبه 01 خرداد 1404 - Thu 22 May 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • اینکه بگویند به ایران اجازه غنی‌سازی نمی‌دهیم، غلط زیادی است /شهید رئیسی زبان صادق و عمل خستگی‌ناپذیر داشت + فیلم و صوت

  • ترامپ غلط کرد با آنها که پالایشگاه‌ سازی و نیروگاه‌ سازی را مسخره می‌کردند

  • برای چهره‌نگاری شایسته‌، جذاب و با نشاط از معلم کار رسانه‌ای شود/ جدا کردن آموزش و پرورش از دولت معنی ندارد+ فیلم

  • دیپلماسی داروغه: زوال مذاکره و تعامل

  • منیت عاریتی؛ تحقیر در ازای بقا

  • قهرمانان واقعی و انسان‌دوست ایران در دفاع مقدس معرفی شوند+عکس و فیلم

  • آیا هنوز هم به مذاکره ادامه می‌دهید؟!

  • لیدرهای ضدانقلاب، ایرانی نیستند؟+فیلم و عکس

  • هر دو طرف با رهبران خود مشورت کنند

  • مذاکرات نسبت به سه دور گذشته جدی تر و صریح تر بود./برای جلسه بعدی توافق شده/در موضوعات مورد اختلاف، مقداری به هم نزدیک شده /

  • ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ

  • جنگ روایت‌های ترامپ و اهمیت یک هشتگ

  • برای هر سناریویی آماده هستیم/برای جنگ در هر مقیاسی آماده‌ایم/شهید رئیسی الگویی برای خدمت به اسلام بود

  • خلیج فارس،همیشه فارس خواهد بود

  • او از نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو ناامید شده است/ترامپ از فشار‌های نتانیاهو برای حمله به ایران کلافه شده

  • استقبال مکرون از یک تروریست حرفه ای در الیزه

  • تمجید باشگاه اینتر از طارمی

  • مهمترین وظیفه حوزه، بلاغ مبین و زمینه‌سازی برای تمدن نوین اسلامی

  • ناترازی در انتصابات؛ وقتی سخنگوی ستاد، مدیر برق کشور می‌شود! +عکس و فیلم

  • چند و چون اختلافات داخلی آمریکا درباره ایران

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 401653
    تاریخ انتشار: 31/ارديبهشت/1404 - 19:32
    وزیر کشور:

    جمعیت کشور در خطر نصف شدن قرار دارد

    وزیر کشور هشدار داد که اگر روند کنونی کاهش جمعیت ادامه یابد، جمعیت ایران تا سال ۱۴۸۰ به نصف میزان فعلی خواهد رسید.

    جمعیت کشور در خطر نصف شدن قرار دارد

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از خبرگزاری فارس 

    اسکندر مومنی وزیر کشور عصر امروز در همایش معاونین و مدیران کل امور اجتماعی استانداری‌ها با اشاره به اولویت‌های کاری این وزارتخانه، اعلام کرد که حوزه‌های اجتماعی و اقتصادی در مرکز توجه وزارت کشور قرار دارند. وی با بیان اینکه بارها عرض کرده‌ام که مسائل اجتماعی و اقتصادی در اولویت ما هستند، افزود: این بدان معنا نیست که حوزه‌های سیاسی و امنیتی از اولویت خارج شده‌اند، بلکه مسیر خود را طی می‌کنند؛ با این حال، شرایط امروز ایجاب می‌کند که در زمینه‌های اجتماعی و اقتصادی تلاش‌های بیشتری صورت گیرد.وی ادامه داد: امروز موضوع نشست ما حوزه اجتماعی است که یکی از اساسی‌ترین اولویت‌های وزارت کشور به شمار می‌آید.وزیر کشور همچنین با ابراز قدردانی از برگزارکنندگان نشست مربوط به ورزش‌های اجتماعی و پهلوانی، تأکید کرد: ورزش مستقیماً با هدف این جلسه مرتبط است، چرا که یکی از مهم‌ترین ابزارهای ایجاد نشاط، شادابی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی در جامعه، ورزش در ابعاد مختلف آن است.
     
    وی در همین راستا افزود: ورزش پهلوانی و ورزش در خانه، همان‌طور که از نام آن پیداست، با اخلاق، ادب، کمک به دیگران، پهلوانی و بزرگ‌منشی درآمیخته و در کنار آن، جذابیت‌های خاص خود را نیز دارد.وزیر کشور ضمن اعلام حمایت از توسعه ورزش پهلوانی، گفت: برای توسعه هر رشته ورزشی، دو مؤلفه حیاتی وجود دارد: حمایت و رقابت. ما از همین‌جا به همه معاونان محترم استانداران تأکید می‌کنیم که حمایت‌های لازم، به‌ویژه در حوزه زیرساخت‌ها و امکانات، از این رشته صورت گیرد. همچنین در جلسه هفته آینده با استانداران، این موضوع را مجدداً مورد تأکید قرار خواهیم داد.وی خاطرنشان کرد: مسئولان ورزشی و فدراسیون‌ها نیز باید بستر رقابت را بیش از گذشته فراهم کنند تا افراد و گروه‌های مختلف بتوانند در سطح محلی، ملی و بین‌المللی دیده شوند و به رقابت سالم بپردازند.مومنی با تأکید بر ضرورت پرهیز از امنیتی کردن پدیده‌های اجتماعی، تصریح کرد: اولین اقدام ما باید جلوگیری از امنیتی شدن مسائل اجتماعی و ساماندهی آن‌ها از مسیرهای تخصصی و متناسب با ماهیتشان باشد. این سیاست قطعی وزارت کشور و دولت سیزدهم است.وی ادامه داد: نباید اجازه دهیم که پدیده‌های اجتماعی به مسئله‌ای امنیتی تبدیل شوند. در همین دوره کوتاه مسئولیت، موارد متعددی وجود داشته که اگر با رویکرد امنیتی با آن‌ها برخورد می‌شد، نه تنها مشکلی حل نمی‌شد بلکه تبعات سنگین‌تری نیز برای کشور ایجاد می‌کرد. دست‌کم هفت تا هشت نمونه را می‌توانم نام ببرم که صرفاً با رویکرد اجتماعی سامان یافتند، در حالی که در گذشته نمونه‌هایی داشتیم که نگاه امنیتی به چنین موضوعاتی پیامدهای ناگواری بر جای گذاشت.
     
    وزیر کشور شناخت دقیق پدیده‌های اجتماعی را لازمه ارائه راهکار درست دانست و افزود: سازمان امور اجتماعی کشور باید در وهله نخست تلاش کند پدیده‌های اجتماعی را به‌درستی بشناسد. بدون شناخت، ارائه راه‌حل مناسب امکان‌پذیر نیست.وی با مقایسه‌ای بین حوزه اجتماعی و درمانی گفت: اگر بخواهیم از منظر پزشکی به این موضوع نگاه کنیم، آسیب‌های اجتماعی همانند بیماری و پدیده‌های اجتماعی معادل علت بروز بیماری هستند. هر دو اهمیت دارند؛ هم باید آسیب‌ها را بشناسیم و هم ریشه‌ها را.
     
    وزیر کشور با اشاره به گزارش رسمی وزارت بهداشت درباره روند جمعیتی کشور گفت: اگر با همین روند پیش برویم، تا سال ۱۴۸۰ جمعیت کشور ما به حدود نصف جمعیت فعلی خواهد رسید. این مسئله می‌تواند هویت تمدنی و تاریخی ایران را دچار آسیب جدی کند، هرچند ممکن است اکنون این موضوع به صورت ملموس دیده نشود.وی با تأکید بر اهمیت شناخت دقیق پدیده‌ها افزود: در بحث کاهش جمعیت، مشکل اصلی را صرفاً اقتصادی نمی‌دانند. بسیاری معتقدند اگر وضعیت اقتصادی بهتر شود، فرزندآوری افزایش پیدا می‌کند و تسهیلاتی مانند وام‌ها در این زمینه موثر است. البته این مسئله بخشی از ماجراست، اما واقعیت این است که بسیاری از کسانی که مشکل اقتصادی ندارند نیز فرزندآوری کمتری دارند.مومنی ادامه داد: کاهش فرزندآوری بیشتر به یک سبک زندگی تبدیل شده است و نمی‌توان آن را تنها به مسائل اقتصادی مرتبط دانست. به عنوان مثال، در برخی نمونه‌ها مشاهده می‌شود کسانی که شرایط اقتصادی بهتری دارند، فرزندآوری‌شان کمتر است.وی با اشاره به نقش وزارت کشور و سازمان‌های مرتبط گفت: وزارت کشور و سازمان امور اجتماعی کار اجرایی مستقیم در حوزه آسیب‌های اجتماعی ندارند. این وظیفه بر عهده سازمان‌های دیگر مانند بهزیستی است. نقش ما شناخت دقیق پدیده‌ها و ارائه تحلیل صحیح است تا بتوان راهکارهای مناسب را به سایر نهادها پیشنهاد داد.
     
    در ادامه سیدمحمد بطحایی گفت: این اولین همایشی است که در دولت چهاردهم با موضوع اجتماعی برگزار شد؛ این همایش سه محور اصلی داشت. مباحث علمی در پدیده‌های اجتماعی، تشریح سیاست‌های اجرایی و برنامه‌های سال ۱۴۰۴ در حوزه اجتماعی و تجربیات موفق و چالش‌های اجرایی در استان‌ها از محورهای برنامه امروز بود. امیدواریم با این آماده سازی سال پرباری داشته باشیم و هماهنگی و یکپارچگی بین دستگاه‌ها و استان‌ها شکل بگیرد.
     
    وی با اشاره به ایجاد زنگ جوانمردی در مدارس کشور عنوان کرد: از روز شنبه شاهد اجرای آن خواهیم بود. ظرفیت‌های خوبی داریم که باید از آن استفاده کنیم. ورزش‌های باستانی جزو همین ظرفیت‌هاست و حیف از بچه‌های ما که از آن شناخت نداشته باشند.
     
    به گفته رئیس سازمان امور اجتماعی کشور، این زنگ جوانمردی ابتدا در ۱۰۰ نقطه کشور برنامه‌های نمایشی را به اجرا در می‌آورد؛ جوانان ما با اشعار آشنا می‌شوند و در مرحله دوم این زنگ جوانمردی را در پارک‌ها و مراکز تفریحی ترویج می‌دهیم.امروز همچنین تفاهم نامه‌ای میان فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای و سازمان امور اجتماعی وزارت کشور در راستای توسعه ورزش‌های زورخانه‌ای و اجرای برنامه زنگ جوانمردی به امضاء رسید.در این مراسم تیمی نیز از سوی فدراسیون ورزش‌های زورخانه‌ای به اجرا پرداختند.

     

    نظرات بینندگان
    نظرات شما