به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از تسنیم
مجتبی قهرمانی رئیسکل دادگستری استان هرمزگان از شناسایی و ضبط اموال ناشی از جرم یکی از سرکردگان قاچاق سازمانیافته سوخت در این استان خبر داد.
وی با اشاره به شناسایی و دستگیری یکی از سرکردگان قاچاق سوخت در منطقه جنوب کشور اظهار داشت: این متهم هدایت و سازماندهی شبکهای متشکل از کامیونها و تانکرهای حامل سوخت قاچاق در محورهای مواصلاتی شهرستان پارسیان استان هرمزگان را بهعهده داشته است.
قهرمانی افزود: عمده فعالیت مجرمانه متهم دستگیرشده و شبکه تحتامرش در استانهای جنوبی کشورمان بوده است و این باند سازمانیافته، سوخت قاچاق را بهوسیله تانکرهایی که از استانهای خوزستان، اصفهان و بوشهر بهسمت بندرعباس بارگیری میشده است، هدایت و راهبری میکرد که در همین رابطه پروندهای نیز برای نامبرده با موضوع مشارکت در قاچاق سازمانیافته سوخت در مراجع قضایی استان خوزستان تشکیل شده است.
وی با اشاره به اینکه با دستور رئیس حوزه قضایی پارسیان به ضابطین قضایی و پس از انجام کار فنی و اطلاعاتی پیچیده و تعقیب و گریز نسبت به توقیف خودرو و دستگیری وی اقدام شده است، گفت: چندین قطعه سکه بهار آزادی و کارت بانکی که جهت پولشویی استفاده میشده است نیز از کیف دستی متهم کشف شده است.
قهرمانی اضافه کرد: در بازرسی از این متهم علاوه بر اقلام یادشده، اسناد و مدارک و دفترچههایی که در آن شماره پلاک تانکرهای حامل سوخت قاچاق و تعداد 10 دستگاه از خودروهایی که قبلاً توقیف شده بودند نیز کشف شده است.
قهرمانی گفت: برای متهم پروندهای تحت عنوان اخلال در نظام اقتصادی از طریق تشکیل و راهبری و هدایت شبکه گسترده قاچاق سوخت و نیز پولشویی در دادگستری شهرستان پارسیان تشکیل و متهم با قرار قانونی بازداشت شده است.
رئیسکل دادگستری استان هرمزگان خاطرنشان کرد: این متهم با عواید حاصل از قاچاق سازمانیافته فرآوردههای نفتی اقدام به سرمایهگذاری در بخشهای مختلف کرده بود که در این خصوص پس از تشکیل پرونده قضایی و در نتیجه ماهها کار اطلاعاتی دقیق، اموال گستردهای شامل 7 فروند شناور لنج باری، 25 دستگاه خودروی نیسان، یک دستگاه کامیون یخچالدار ایسوزو، یک دستگاه خودروی لندکروز، یک دستگاه خودروی تویوتا، چند دستگاه خودروی لوکس شاسیبلند، یک عدد ویلا در شمال کشور، یک دستگاه آپارتمان گرانقیمت، چندین هکتار زمین کشاورزی و 4 انبار و محل دپوی چندطبقه سوخت از نامبرده کشف و ضبط شده است.
وی تصریح کرد: رسیدگی قضایی بهمنظور شناسایی ابعاد مختلف فعالیتهای مجرمانه این فرد ادامه دارد که نتایج آن پس از تکمیل تحقیقات، متعاقباً اطلاعرسانی خواهد شد.
قهرمانی در ادامه با بیان اینکه مرتکبان قاچاق سازمانیافته سوخت علاوه بر جریمه نقدی و مجازات حبس به ضبط اموال ناشی از جرم نیز محکوم میشوند، گفت: در صورت اثبات جرم، در راستای اجرای ماده 20 قانون مبارزه با قاچاق کالا، اموال حاصل از جرم و شناورها و وسایل نقلیه دخیل در امر قاچاق نیز به دولت ضبط و مصادره میشوند و علاوه بر این معادل ارزش وسایل نقلیه به جریمه نقدی حامل اضافه میشود.
رئیسکل دادگستری هرمزگان در بخش دیگری از سخنان خود یادآور شد: در همان مراحل اولیه کشف، تحقیق و تعقیب امکان مستندسازی بهمنظور مقابله با پولشویی و ضربه به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان سوخت از سهولت بیشتری برخوردار است که ضرورت دارد این موضوع بهصورت ویژه توسط قضات و ضابطین مورد توجه قرار گیرد.
وی همچنین تصریح کرد: پروندههای متعدد دیگری نیز در شعب ویژه رسیدگی به پروندههای قاچاق سازمانیافته سوخت در خصوص سرکردگان قاچاق و باندها و شبکههای تحتامرشان در اقصی نقاط استان هرمزگان تشکیل شده است و در حال رسیدگی است.
رئیسکل دادگستری هرمزگان در پایان تأکید کرد: دستگاه قضایی در جهت صیانت از سرمایههای ملی و مبارزه با پدیده شوم قاچاق سوخت هرگز کوتاه نخواهد آمد و به همین منظور با تمام توان و بدون اغماض با قاچاقچیان در زمین و دریا مقابله خواهد کرد.