جمعه 17 مهر 1405 - Fri 09 Oct 2026
  • میزان خسارات حمله ایران به پایگاه بوهرینگ در کویت / فیلم

  • نیروی دریایی سپاه در مسیر اقتدار پابرجاست/ پیروزی میوه صبر، استقامت و جانفشانی‌ است

  • بن سلمان ۷۷ بر یک به ایران باخت

  • سردار ابن‌الرضا: «میدان» حرف آخر را می‌زند

  • مسابقه عکس مسافرتی گالری هنرمند ۲۰۲۶

  • هشدار فرمانده حنظله به امارات: بیش از این با آتش بازی نکنید

  • این پروتئین‌های گیاهی پرخاصیت را از دست ندهید!

  • اولین تصویر از شهید فراجا در نصرت آباد

  • هدیه‌ای که دنیا و آخرت مادر شهید را ضمانت کرد

  • شروع خروج نیروهای مزدور سعودی از شهر تعز

  • انفجار، فرودگاه ریاض را بست

  • ویپ، بستر مصرف مواد مخدر جدید

  • قدرت نظامی آمریکا؛ برتری مطلق یا قدرت مشروط؟

  • مکانیزم فشار تنگه هرمز بر پوست و گوشت ترامپ

  • ادعای ترامپ درباره ایران، آمریکا را بهم ریخت

  • تأثیرات قدرتمند یک بازی در درمان کودکان

  • عربستان هتل‌های مکه را برای زائران حج گران‌تر کرد

  • شهادت مامور فراجا در حمله تروریستی به گشت انتظامی زاهدان

  • جزئیاتی از پرونده محسن بابائیان؛ کسی که با خودرو حافظان امنیت را زیر گرفت

  • احتمال شنیده شدن صدای انفجار در سیریک

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 398932
    تاریخ انتشار: 25/فروردين/1404 - 17:11

    جزئیات وام به دهک‌های یک تا ۴

    طبق تصمیم شورای‌عالی مسکن، به دهک‌های یک تا ۴ جامعه تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان وام قرض‌الحسنه با نرخ ۴ درصد تعلق می‌گیرد؛ این تسهیلات برای کمک به اقشار کم‌درآمد در شرایط بحرانی بازار مسکن است.

    جزئیات وام  به دهک‌های یک تا ۴

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از مهر

     با توجه به اینکه طبق سنوات گذشته فصل جابه‌جایی مستأجران و خانوار از اوایل اردیبهشت‌ماه و تا انتهای خردادماه آغاز می‌شود، اما رکود تورمی همراه با افزایش قیمت در بازار مسکن منجر به آسیب، به دهک‌های مختلف جامعه به‌ویژه قشر ضعیف جامعه شده است.

    بر اساس آخرین گزارش مرکز آمار ایران، نرخ تورم سالیانه اجاره‌بها در سال گذشته به ۴۰.۳ درصد رسیده؛ رقمی که بیانگر فشار مضاعف بر مستأجران و شدت بحران در بازار مسکن است. همچنین طبق گفته کارشناسان بازار مسکن، رشد نرخ اجاره‌بها با توان مالی مستأجران همسو نیست و با توجه به رشد قیمت‌ها در بازار اجاره، خرید و فروش مستأجران دیگر به خرید خانه فکر نمی‌کنند، زیرا با مبالغ آنها فاصله زیادی دارد. به طور مثال پول رهن برخی از آپارتمان‌های تهران مطابق قیمت خرید چند سال گذشته همان واحد مسکونی است.

    صادق: وام ۴۰۰ میلیونی پاسخ‌گوی نیاز کامل دهک‌های کم‌درآمد نیست

    با توجه به شرایط بحرانی بازار اجاره‌بها و خرید مسکن، فرزانه صادق وزیر راه و شهرسازی در دومین جلسه شورای‌عالی مسکن که روز یکشنبه (۲۴ فروردین) به ریاست رئیس جمهور برگزار شد، از تصویب بسته حمایتی مستأجران خبر داد و گفت: بر اساس این مصوبه به دهک‌های یک تا ۴ جامعه به عنوان دهک‌های پایین درآمدی تا سقف ۴۰۰ میلیون تومان وام قرض‌الحسنه پرداخت می‌شود.

    وی با اشاره به جزئیات وام ۴۰۰ میلیونی برای اقشار کم‌درآمد جامعه، ادامه داد: این تسهیلات با نرخ ۴ درصد و از طریق منابع بانکی موجود ارائه خواهد شد؛ یعنی بانک‌ها از همان منابع قرض‌الحسنه متعارف خود، این تسهیلات را پرداخت خواهند کرد و منبع جدیدی تعریف نشده است.

    وی تأکید کرد: این رقم لزوماً پاسخ‌گوی کل نیاز دهک‌های اول تا چهارم نیست، اما با توجه به محدودیت منابع، تلاش شده است که با اولویت‌بندی، بخشی از این اقشار را تحت پوشش قرار دهد.

    صادق افزود: میزان سرانه تسهیلات برای هر خانوار هنوز تعیین نشده، چراکه بر اساس ساختار تصمیم‌گیری، شورای عالی مسکن اختیار تعیین جزئیات اجرایی را ندارد و این وظیفه بر عهده هیئت‌عالی بانک‌ها است که بر اساس شاخص‌هایی نظیر نرخ تورم، میزان تسهیلات قابل پرداخت به هر خانوار را مشخص خواهد کرد.

    وی با اشاره به روند سال گذشته خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۳ رقم تسهیلات ودیعه مسکن حدود ۵ هزار میلیارد تومان بود که در سال جاری به ۲۰ هزار میلیارد تومان افزایش یافته است و جزئیات نهایی آن را بانک مرکزی تعیین و ابلاغ خواهد کرد.

    صادق بر تأکیدات رئیس‌جمهور در حوزه مسکن محرومان اشاره کرد و گفت: رئیس‌جمهور بر تأمین مسکن در شأن مردم، توسعه کارشناسی‌شده و توجه به نیازهای واقعی اقشار محروم تأکید داشتند.

    وی افزود: بسته مصوب امروز در شورای عالی مسکن، به محض ابلاغ مصوبه، موارد به هیئت عالی بانک مرکزی ارسال خواهد شد تا میزان تسهیلات قرض‌الحسنه برای خانوارها و سهم‌بندی منابع مشخص شود.

    صادق در پایان خاطرنشان کرد: استان‌ها نیز به‌سرعت جلسات شورای مسکن خود را برگزار خواهند کرد تا نرخ افزایش اجاره‌بها به‌صورت استانی مشخص و ابلاغ شود. بر این اساس، بسته حمایتی مسکن تا پایان اردیبهشت‌ماه برای مردم قابل استفاده خواهد بود.

    وظیفه دولت در بخش مسکن تسهیلگری و تنظیم‌گری است

     در شرایط فعلی، با افزایش اجاره‌بها و کاهش قدرت خرید مردم، بسیاری از خانوارها از خرید خانه منصرف شده‌اند و حتی قدرت پرداخت اجاره‌بها نیز برای آنها مشکل‌ساز شده است. همچنین از سوی دیگر صدای اعتراض رئیس مجلس و نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز به وضعیت بحرانی مسکن بلند شده و آنها بر لزوم توجه به مشکلات معیشتی مردم و رفع شرایط بحرانی بازار مسکن تأکید کرده‌اند.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما