دوشنبه 06 مهر 1405 - Mon 28 Sep 2026
  • ایران به دورانی که دشمن آرزویش را دارد بازنخواهد گشت/جناب سید حسن نصرالله؛ امیر قهرمان عرب و نهاد بزرگ جبهه مقاومت

  • استانداردهای هالیوودی بلای جان ازدواج

  • فارن‌پالیسی| کشورهای عربی از آمریکا فاصله می‌گیرند

  • عالی‌پور با رکورد شکنی طلایی شد/ فیلم

  • دستگیری باند آدم‌ربایی با پوشش مأمور پلیس در تهران

  • ایران پیگیر حل پروازها و برقراری عمره

  • فلسطینی‌ها به زندگی در غارها پناه بردند / عکس

  • خبر تاج از انتخاب سرمربی جدید تیم ملی امید

  • خواهد دید چه خواهد شد!

  • بارش رحمت الهی در مسجدالحرام / فیلم

  • اتحادیه اروپا خواستار ارائه موشک به اوکراین شد

  • ورود پرسپولیس به لیگ والیبال

  • زباله‌های سرگردان در جنگل‌های شمال / عکس

  • سوپرگل جادویی لیونل مسی / فیلم

  • پیوستن ستاره هافبک ازبکستانی به استقلال

  • احتمال مجازی شدن مدارس هست؟ وزیر پاسخ داد

  • ترامپ و بحران بزرگ! / رقیب راهبردی واشنگتن

  • قیمت دینار عراق امروز دوشنبه ۶ مهر ۱۴۰۵

  • گستاخی‌های ترامپ خلاف منشور ملل متحد است

  • قیمت گوشت قرمز امروز دوشنبه ۶ مهر ۱۴۰۵

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 198463
    تاریخ انتشار: 31/شهريور/1399 - 20:48

    کشت «طلای سرخ» در حوضه دریاچه ارومیه

    رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان آذربایجان‌ غربی، از پیش‌بینی برداشت 72 کیلوگرم زعفران از مزارع زیرکشت این محصول در استان خبر داد و گفت: کشت محصول زعفران ‌بهترین گزینه برای رهایی از کم‌آبی و سودآور برای کشاورزان منطقه ‌است.

    کشت «طلای سرخ» در حوضه دریاچه ارومیه

    رسول جلیلی در گفت‌وگویی در ارومیه، با بیان اینکه زعفران یکی از مهم‌ترین محصولات صادراتی ایران است که با تولید و صدور آن همه ساله ارز قابل توجهی وارد کشور می‌شود، اظهار داشت: طی چند سال اخیر سطح زیرکشت این محصول در استان به حدود 48 هکتار رسیده و عملکرد آن به طور میانگین 2 کیلوگرم در هر هکتار افزایش یافته است و امسال نیز پیش‌بنی می‌شود حدود 8 هکتار به این سطح کشت اضافه شود.
    وی اضافه کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب در این استان و از سوی دیگر به دلیل نیاز کم این گیاه به آب و آبیاری در طول فصل تابستان، توسعه کشت این محصول در استان شروع شده و رو به افزایش است.
    رئیس جهاد کشاورزی آذربایجان ‌غربی، زعفران را بهترین گزینه برای کشت محصول جایگزین و سودآور برای کشاورزان دانست و تصریح کرد: فصل رشد گیاه زعفران در پاییز و زمستان است و عمده نیاز آبی گیاه زعفران توسط باران و برف تامین می‌شود و همچنین در تابستان برخلاف بسیاری از محصولات کشاورزی، نیازی به آبیاری ندارد و گیاهی استراتژیک برای رهایی از بحران کم آبی به شمار می‌رود.
    وی ادامه داد: سال گذشته حدود 70 کیلوگرم از مزارع زیرکشت این محصول، زعفران برداشت شد که شهرستان‌های ارومیه، نقده، میاندوآب ، شوط، پیرانشهر و سلماس بیشترین سطح زیر کشت این محصول در استان را به خود اختصاص داده‌اند.
    جلیلی اضافه کرد: زعفران جزو گیاهان دارویی محسوب می‌شود و توسعه کشت گیاهان دارویی کم آب بر نیز جزو اولویت‌های سازمان جهاد کشاورزی است و کشت زعفران در مناطقی که از سوی محققان مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بلامانع اعلام شده است، توصیه می‌شود.
    وی تصریح کرد: پیاز زعفران در موقع کشت، همه ساله توسط شرکت‌های خصوصی که در این زمینه فعالیت دارند عرضه می‌شود و متقاضیانی که در سطح انبوه نسبت به کشت زعفران اقدام کنند، به استان خراسان جنوبی برای تهیه پیاز معرفی می‌شوند.
    خاطرنشان می‌شود، گل گیاه زعفران در مصارف دارویی و غذایی استفاده می‌شود و در مناطقی که دارای زمستان‌های ملایم و تابستان‌های گرم و خشک است، به خوبی رشد می‌کند و مقاومت این گیاه در مقابل سرما زیاد بوده ولی چون دوران رشد آن مصادف با پاییز و زمستان و اوایل بهار است از این رو در این ایام به هوای مناسب و معتدلی نیاز دارد.

    منبع : فارس

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما