سه شنبه 28 مهر 1405 - Tue 20 Oct 2026
  • لاوروف امروز در تهران + فیلم

  • تدریج جواب داد؛ واردات بنزین متوقف شد

  • مهرداد اخلاقی با حکم رئیس جمهور رسما وزیر دفاع شد

  • بن‌گویر خطاب به یهودیان فرانسه: به خانه‌تان بازگردید

  • خاطره‌ای از شهید نیل فروشان

  • محله‌ای در ترکیه زیر آب رفت / فیلم

  • از دره درخشان تا قبرستان آمریکایی‌ها در ارومیه / عکس

  • پیام تبریک سرلشکر وحیدی در پی قهرمانی جهان

  • ماجرای شهید مظلوم با لباس‌های‌ عجیب

  • ما برای تصمیم‌های احمقانه آمریکا و اسرائیل لحظه‌شماری می‌کنیم

  • ماجرای حمله منافقین به نهادهای حاکمیتی چه بود؟+ فیلم

  • قیمت تخم‌مرغ امروز دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵

  • پیام تبریک رهبر انقلاب در پی قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد زیر ۲۳ سال

  • قیمت گوشت قرمز امروز دوشنبه 27 مهر ۱۴۰۵

  • انتشار فیلم و عکس از حملات یمن مجازات دارد

  • فوری /احتمال پیک آنفلوآنزا در آبان‌ماه

  • فرار اینشتین، مرگ ادیسون و فتح زهره / عکس

  • کیفیت دوران پیری زنان با قهوه

  • قیمت دلار امروز دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵

  • هشدار درباره افزایش ابتلا به HPV

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 142515
    تاریخ انتشار: 21/تير/1398 - 12:48
    آمریکا

    وعده انتخاباتی معاون اوباما: به برجام برمی‌گردیم

    معاون رئیس جمهور سابق آمریکا که خود جزو نامزدهای حزب دموکرات برای انتخابات ۲۰۲۰ نیز محسوب می‌شود اعلام کرد که در صورت پیروزی در انتخابات، آمریکا را به برجام بازخواهد گرداند.

     وعده انتخاباتی معاون اوباما: به برجام برمی‌گردیم

    «جو بایدن» معاون باراک اوباما و از نامزدهای حزب دموکرات برای رقابت با ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۰ روز پنج‌شنبه در یک نشست انتخاباتی در دانشگاه شهری نیویورک اعلام کرد در صورت پیروزی در انتخابات، آمریکا را به برجام بازخواهد گرداند.

    جو بایدن با اشاره به اینکه برجام باعث شد نظارت بازرسان سازمان ملل بر فعالیت‌های هسته‌ای ایران افزایش یابد، گفت: «ترامپ توافق هسته‌ای را کنار گذاشت و با این کارش باعث شد ایران برنامه هسته‌ای خود را دوباره توسعه دهد. اگر تهران انجام تعهدات هسته‌ای خود را از سر بگیرد، من به برجام بازخواهم گشت.»

    وی در عین حال با تکرار ادعاهای مقامات قبلی و فعلی دولت آمریکا علیه ایران افزود: «من تلاش می‌کنم تا با همکاری متحدانمان ضمن تقویت و بسط برجام، با فعالیت‌های بی‌ثبات‌کننده ایران در منطقه مقابله کنیم. بر اساس این توافق [برجام] ما مجاز به این کار هستیم و همراهانی نیز داریم.»

    بایدن پیش از این نیز تصمیم ترامپ برای خروج از برجام را فاجعه‌بار خوانده و گفته بود: «ترامپ وعده داد که خروج از این توافق به نوعی به یک توافق بهتر منجر می‌شود. اما در عوض، آنچه که قابل‌پیش‌بینی بود، رخ داد: ایران در حال تقویت قابلیت هسته‌ای خود است. طنز تلخی است که وزارت خارجه آمریکا اینک از ایران می‌خواهد به همان توافقی که دولت ترامپ خارج شده است، پایبند باشد.»

    دونالد ترامپ که در کوران انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۱۶ آمریکا بارها توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ را «توافقی وحشتناک» خوانده و وعده داده بود که در صورت ورود به کاخ سفید بلافاصله این توافق را پاره خواهد کرد، در ماه می سال ۲۰۱۸ (اردیبهشت ۹۷) یعنی ۱۶ ماه پس از ورودش به کاخ سفید، فرمان خروج آمریکا از برجام را  صادر کرد.

    از زمان خروج آمریکا از برجام  تاکنون این کشور تحریم‌های اقتصادی مختلفی را علیه ایران وضع کرده است تا به زعم خود ایران را وادار به مذاکره برای رسیدن به یک توافق جدید کند. آمریکا حتی در برهه‌ای ایران را به تقابل نظامی تهدید کرد و وقتی نشانه‌ای از عقب‌نشینی ندید، به تمنای مذاکره روی آورد و شماره‌ای را در اختیار سفارت سوئیس (حافظ منافع آمریکا در تهران) قرار داد تا به‌منظور تماس تلفنی احتمالی به مقامات ایران تحویل داده شود.

    در مقابل، مقامات ایران بارها تأکید کرده‌اند که سیاست فشار حداکثری ترامپ راه به جایی نخواهد برد و ایران کشوری نیست که مذاکره تحت فشار را بپذیرد.

    منبع : تسنیم

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما