شنبه 25 مهر 1405 - Sat 17 Oct 2026
  • بازیگر حامی کودتای دی در ترکیب داوران فیلم کوتاه+ عکس

  • چرا یمن می‌تواند گورستان سربازان ترکیه و «پیمان مکه» باشد؟+ عکس

  • کالابرگ سه دهک مشمول شارژ شد

  • ورود عراقچی به بغداد

  • دلقک بازی ادامه دار ترامپ در حین سخنرانی!/ فیلم

  • نوبت بندی ثبت نام افزایش اعتبار کالابرگ

  • از گم کردن مسیر عملیات تا شکار جنگنده بعثی

  • قیمت گوشت قرمز امروز چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۵

  • خیابان‌های استانبول رودخانه شد! / فیلم

  • شهادت افسانه عقیلا مهرستان در پی حمله تروریستی

  • سخنگوی سپاه: به سلاح‌های پیشرفته‌تر دست یافته‌ایم

  • طلسم عجیب ستاره سابق پرسپولیس بالاخره شکست

  • کشتی کانتینر بر متخلف با ۲۵۰۰ کانتینر در جنوب تنگه هرمز غرق شد

  • حمله موشکی و پهپادی ارتش یمن به آرامکو و فرودگاه ریاض

  • شهادت مامور پلیس مهرستان در حملۀ تروریست‌ های مسلح+ عکس

  • پایش متغیرها و الزامات ثبات پایدار ارز

  • مرزبندی با خشونت | عادی سازی ترور ممنوع+ عکس

  • تهدید ایران همچنان خاورمیانه را درگیر خود کرده است — راه شکستن این چرخه اینجاست

  • امارات و سودای تجزیه ایران

  • قیمت دلار امروز چهارشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۵

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 79481
    تاریخ انتشار: 09/آذر/1396 - 11:16
    اخبار کوتاه

    سبقت ۲۵ هزار میلیاردی هزینه‌ها از درآمد

    وضعیت درآمد بودجه سال جاری در هشت ماه امسال نشان می‌دهد، دولت برای تامین مصارف جاری ۲۵ هزار میلیارد تومان کسری دارد و احتمال استقراض از صندوق توسعه ملی و بانک مرکزی در ماه‌های آینده را قوت می‌بخشد.

     سبقت ۲۵ هزار میلیاردی هزینه‌ها از درآمد

     روز گذشته خزانه‌دار کل کشور در همایشی از وضعیت درآمدهای بودجه سال 96 در 8 ماه امسال خبر داده و گفته است: «از بودجه 346 هزار میلیارد تومانی در این مدت فقط 171 هزار میلیارد تومان آن محقق شده است.»

    اکرمی ادامه داد: «53 هزار میلیارد تومان از این درآمد از محل فروش نفت، 51 هزار میلیارد تومان مالیات، 35 هزار میلیارد تومان از واگذاری دارایی‌ها و مابقی از سایر محل‌های درآمدی است.»

    طبق اظهارات معاون وزیر اقتصاد هر چند درآمدها در مقایسه با سال قبل 33.5 درصد افزایش دارد، اما همچنان تکافوی مخارج دولت را نمی‌دهد.

    این گزاره‌ها حاوی نکات مهم و بسیار حیاتی برای اقتصاد و وضعیت نظام بودجه‌ریزی، شیوه تأمین منابع برای مخارج کشور است.

    با وجود آنکه درآمدهای بودجه نسبت به سال قبل 33.5 درصد رشد دارد، اما در این مدت فقط 49.4 درصد از کل منابع عمومی دولت محقق شده و عقب‌ماندگی 25 درصدی نسبت به مصوب هشت ماهه دارد.

    طبق اظهارات خزانه‌دار کشور،  حدود 46 درصد از درآمدهای نفتی وصول شده و همچنان با کسری و عدم تحقق روبه‌رو است. درآمدهای مالیاتی نیز اوضاع خوبی ندارد.  طبق دیدگاه کارشناسان امکان کسب بیش از 80 درصد درآمدهای این بخش با توجه به اوضاع اقتصادی و رکورد حاکم بر بازار ضعیف به نظر می‌رسد.

    اکنون نیز منابع مالیاتی به نسبت مصوب هشت ماهه (77.6 هزار میلیارد تومان) حدود 65 درصد وصول شده و با 26 هزار و 600 میلیارد تومان عدم تحقق روبه‌رو است. هر چقدر به پایان سال نزدیک می‌شویم، این کاهش درآمد نه تنها جبران نشده، بلکه ادامه دارد.

    طبق بودجه سال 96، درآمد از محل واگذاری دارایی‌های مالی 53 هزار و 700 میلیارد تومان است که 35 هزار میلیارد آن به دست آمده، بنابر این بخش درآمدی اوضاع مناسب‌تری نسبت به سایر بخش‌ها دارد.

    به گزارش فارس، دولت برای مصارف 196 هزار میلیارد تومانی تنها 171 هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده و با بی‌پولی 25 هزار میلیاردی روبه‌رو شده است. هر چند خزانه‌دار کل کشور از چگونگی جبران این مخارج سخنی نگفته، اما پیش‌تر هادی قوامی و حسینی اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفته بودند، دولت برای جبران بخشی از کسری از خزانه تنخواه گرفته و بخش دیگر را با سود بانک‌ها به منظور جبران خ

    منبع : خبرگزاری فارس

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما