شنبه 14 شهريور 1405 - Sat 05 Sep 2026
  • تصاویری دیدنی از آهوهای میاندشت / فیلم

  • پاسخ متفاوت یک روحانی به زندانی خشمگین

  • زیرساخت‌های نفتی فرسوده در دریاچه ماراکایبو / عکس

  • عاصم منیر، حاکم واقعی پاکستان شد؟

  • تجاوزات صهیونیست‌ها با همدستی آمریکا ادامه دارد

  • چگونه می‌توان جنگ اقتصادی را برای آمریکا پرهزینه کرد؟

  • تهدیدهای ترامپ بیشتر در حد عملیات روانی است

  • علی‌الطاهر قبل از سقوط درگیر روایت صهیونیستی شد

  • تکذیب حمله به تاسیسات هسته‌ای اصفهان

  • آیین راهپیمایی نور در بخارست / عکس

  • یک سلبریتی جایگزین نوید محمدزاده در نمایش آرش

  • طحان‌نظیف: انتخابات شوراها تمام الکترونیک برگزار می‌شود/ تأیید طرح ملی «توسعه هوش مصنوعی»

  • پرداخت معوقات بازنشستگان به کجا رسید؟

  • علل بروز سرطان‌ در ایران چیست؟

  • کمک خرس مادر به دو توله‌اش برای عبور از حصار / فیلم

  • تصویر لیلا حاتمی در «بُت»

  • آینده مبهم ستاره مهاجم خارجی استقلال

  • جرئت داری بیا بین مردم مبعوث‌‌ شده!

  • قیمت موبایل‌ امروز شنبه ۱۴ شهریور

  • شنیده شدن صدای انفجار در اطراف جزیره خارگ

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 74803
    تاریخ انتشار: 02/آبان/1396 - 11:13
    اخبار کوتاه

    تیلرسون خواستار مذاکره بغداد و اربیل شد

    وزیر خارجه آمریکا، که در سفری غیرمنتظره وارد بغداد شده، خواستار حل و فصل اختلافات دولت مرکزی عراق و اقلیم کردستان بر سر همه‌پرسی جنجالی جدایی در این منطقه از طریق گفت‌وگو شده است.

    تیلرسون خواستار مذاکره بغداد و اربیل شد

    «رکس تیلرسون» وزیر خارجه آمریکا، شامگاه دوشنبه در سفری اعلام‌نشده وارد بغداد شد و با «حیدر العبادی» نخست‌وزیر عراق دیدار و گفت‌وگو کرد.

    تیلرسون در دیدار با العبادی، گفت: «به خاطر عراقی متحد در سایه قانون اساسی، معتقدم که ما می‌توانیم بر تمامی اختلافات‌مان فائق بیاییم و به تمامی حقوق احترام بگذارم و تمامی طرف‌ها یعنی دوستان‌مان در بغداد و دوستان‌مان در اربیل را تشویق به ورود به مذاکره کنیم؛ به‌ویژه این‌که ما درباره آینده عراق کمی نگران و همچنین ناراحت هستیم.»

    از سوی دیگر، العبادی بر ضرورت وجود سلطه دولت فدرال در مناطق مورد منازعه، فرودگاه‌ها و مرزها تأکید و تصریح کرد که دولت عراق خواهان جنگ علیه هیچ عراقی نیست و ورود نیروهای امنیتی به کرکوک در راستای اجرای قانون اساسی عراق بود.

    به گزارش «السومریه‌نیوز»، العبادی همچنین در این دیدار در اشاره به یاوه‌گویی‌های اخیر تیلرسون درباره الحشد الشعبی، تأکید کرد: «الحشد الشعبی یک سازمان رسمی است، قانون اساسی اجازه وجود گروه‌های نظامی خارج از چارچوب قانونی کشور را نمی‌دهد.»

    العبادی گفت: «الحشد الشعبی رزمندگانی عراقی هستند که با تروریسم جنگیدند و از کشورشان دفاع کردند و فداکاری‌هایی کردند که در پیروزی بر داعش سهیم بود.»

    نخست‌وزیر عراق در ادامه گفت: «ما بایستی نیروهای الحشد الشعبی را تشویق کنیم؛ چرا که آنها امید عراق و منطقه هستند.»

    العبادی همچنین این اتهام را که الحشد الشعبی شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران است، رد کرد.

    این دومین دیدار رکس تیلرسون با حیدر العبادی در 2 روز اخیر بود. آنها روز یکشنبه نیز در نشستی سه‌گانه با پادشاه عربستان در ریاض حضور داشتند. تیلرسون پس از این نشست با تکرار ادعاهای ضد ایرانی خود، گفته بود که شبه‌نظامیان مورد حمایت ایران بعد از پایان جنگ علیه داعش در عراق به وطن‌شان بازگردند.

    خبرگزاری‌های بین‌المللی می‌گویند تیلرسون به دنبال فعال کردن دیپلماسی آمریکا در خاورمیانه است؛ زیرا در سال‌های گذشته نفوذ آمریکا در این منطقه به شدت تضعیف شده است.

    منبع : تسنیم

    نظرات بینندگان
    نظرات شما