دوشنبه 27 مهر 1405 - Mon 19 Oct 2026
  • لاوروف امروز در تهران + فیلم

  • تدریج جواب داد؛ واردات بنزین متوقف شد

  • مهرداد اخلاقی با حکم رئیس جمهور رسما وزیر دفاع شد

  • بن‌گویر خطاب به یهودیان فرانسه: به خانه‌تان بازگردید

  • خاطره‌ای از شهید نیل فروشان

  • محله‌ای در ترکیه زیر آب رفت / فیلم

  • از دره درخشان تا قبرستان آمریکایی‌ها در ارومیه / عکس

  • پیام تبریک سرلشکر وحیدی در پی قهرمانی جهان

  • ماجرای شهید مظلوم با لباس‌های‌ عجیب

  • ما برای تصمیم‌های احمقانه آمریکا و اسرائیل لحظه‌شماری می‌کنیم

  • ماجرای حمله منافقین به نهادهای حاکمیتی چه بود؟+ فیلم

  • قیمت تخم‌مرغ امروز دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵

  • پیام تبریک رهبر انقلاب در پی قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد زیر ۲۳ سال

  • قیمت گوشت قرمز امروز دوشنبه 27 مهر ۱۴۰۵

  • انتشار فیلم و عکس از حملات یمن مجازات دارد

  • فوری /احتمال پیک آنفلوآنزا در آبان‌ماه

  • فرار اینشتین، مرگ ادیسون و فتح زهره / عکس

  • کیفیت دوران پیری زنان با قهوه

  • قیمت دلار امروز دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵

  • هشدار درباره افزایش ابتلا به HPV

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 434629
    تاریخ انتشار: 16/مهر/1405 - 13:33

    عربستان هتل‌های مکه را برای زائران حج گران‌تر کرد

    برخی هتل‌های مکه که تا امروز گزینه اقتصادی بودند، در قراردادهای موسم حج با نرخ‌های دیگری ظاهر شده‌اند؛ به‌طوری که هزینه یک ماه اقامت در یک هتل اقتصادی مکه با هزینه یک سفر دو هفته‌ای به اروپا برابری می‌کند.

    عربستان هتل‌های مکه را برای زائران حج گران‌تر کرد

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» 

    لغو پروازهای جده بخشی از اتاق‌های هتل‌های مکه را خالی گذاشته اما نرخ اقامت برای حج ۱۴۰۶ مسیر معکوسی را طی می‌کند؛ به طوری که حتی هتل‌های اقتصادی هم گران‌تر شده‌اند. مدیر یک هتل در مکه مصطفی العباد می‌گوید که «خالی‌ماندن بخشی از ظرفیت، قیمت‌ها را برای موسم حج آینده افزایشی کرده است.»
     
    در سال‌های گذشته، ساخت هتل‌های لوکس و گران‌قیمت به‌ویژه در اطراف مسجدالحرام رشد چشمگیری داشت و بخش مهمی از بازار اسکان زائران کشورهای ثروتمند را پوشش داد. در مقابل، هتل‌های معمولی و اقتصادی همچنان انتخاب اصلی بسیاری از زائران برای پایین نگه‌داشتن هزینه حج بود.
     
    با افزایش هزینه اسکان در مکه و نرخ قراردادهای حج ۱۴۰۶ فشار هزینه فقط متوجه زائران متقاضی اقامت لوکس نیست و انتخاب‌های اقتصادی را هم محدودتر کرده است. مدیر حج پاکستان در مکه محمد عارف اسلم می‌گوید که «هزینه یک ماه اجاره هر تخت در هتل اقتصادی مکه در موسم حج حالا با هزینه سفر دو هفته‌ای به اروپا برابری می‌کند.»
     
    مکه در چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان در کنار شهر زیارتی به بازار گردشگری هم تبدیل شده و نه تنها هتل‌ها بلکه مراکز تجاری هم گسترش یافته‌اند. اما افزایش هزینه اقامت در مکه برخلاف سفر تفریحی مستقیم هزینه حج میلیون‌ها زائر را بالا می‌برد.
     
    کارشناس گردشگری سعودی خالد المعجل می‌گوید که توسعه هتل‌ها و خدمات مکه و همچنین سرمایه‌گذاری بیشتر، ظرفیت و کیفیت اقامت را برای زائران افزایش می‌دهد.در مقابل، کارشناس زیارتی کشورمان احمد رستمی می‌گوید که حج تفریح نیست که توسعه خدماتش با افزایش قیمت توجیه شود. میلیون‌ها مسلمان سال‌ها برای این فریضه انتظار می‌کشند و هزینه اقامت نباید سفر حج را سخت‌تر کند.
     
    کارشناسان می‌گویند که توسعه گردشگری به شهرهای دیگر عربستان مثل ریاض منتقل شود و مکه با هتل‌های اقتصادی‌تر، متناسب با توان زائران اداره شود. کشورهای اسلامی نیز می‌توانند با خرید جمعی ظرفیت هتل‌ها و تعیین چارچوب مشترک قیمت‌گذاری، هزینه حج را کنترل کنند.

     

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما