دوشنبه 27 مهر 1405 - Mon 19 Oct 2026
  • لاوروف امروز در تهران + فیلم

  • تدریج جواب داد؛ واردات بنزین متوقف شد

  • مهرداد اخلاقی با حکم رئیس جمهور رسما وزیر دفاع شد

  • بن‌گویر خطاب به یهودیان فرانسه: به خانه‌تان بازگردید

  • خاطره‌ای از شهید نیل فروشان

  • محله‌ای در ترکیه زیر آب رفت / فیلم

  • از دره درخشان تا قبرستان آمریکایی‌ها در ارومیه / عکس

  • پیام تبریک سرلشکر وحیدی در پی قهرمانی جهان

  • ماجرای شهید مظلوم با لباس‌های‌ عجیب

  • ما برای تصمیم‌های احمقانه آمریکا و اسرائیل لحظه‌شماری می‌کنیم

  • ماجرای حمله منافقین به نهادهای حاکمیتی چه بود؟+ فیلم

  • قیمت تخم‌مرغ امروز دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵

  • پیام تبریک رهبر انقلاب در پی قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد زیر ۲۳ سال

  • قیمت گوشت قرمز امروز دوشنبه 27 مهر ۱۴۰۵

  • انتشار فیلم و عکس از حملات یمن مجازات دارد

  • فوری /احتمال پیک آنفلوآنزا در آبان‌ماه

  • فرار اینشتین، مرگ ادیسون و فتح زهره / عکس

  • کیفیت دوران پیری زنان با قهوه

  • قیمت دلار امروز دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵

  • هشدار درباره افزایش ابتلا به HPV

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 432283
    تاریخ انتشار: 11/شهريور/1405 - 20:20

    درخواست مصر و قطر برای ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا

    وزیران خارجه مصر و قطر در گفت‌وگویی تلفنی بر ضرورت توقف فوری تنش‌ها، بازگشت به مسیر دیپلماتیک و ازسرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا بر اساس یادداشت تفاهم اسلام‌آباد تأکید کردند.

    درخواست مصر و قطر برای ازسرگیری مذاکرات ایران و آمریکا

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از ایرنا

    بدر عبدالعاطی، وزیر امور خارجه، همکاری‌های بین‌المللی و امور مصریان خارج از کشور روز چهارشنبه در گفت‌وگویی تلفنی با محمد بن عبدالرحمن بن جاسم آل‌ثانی، نخست‌وزیر و وزیر امور خارجه قطر درباره تحولات منطقه و راه‌های کاهش تنش رایزنی کرد.

    طبق بیانیه وزارت خارجه مصر، این گفت‌وگو در چارچوب رایزنی و هماهنگی مستمر میان دو کشور انجام شد.

    دو طرف بر اولویت توقف فوری تنش‌ها و ضرورت خویشتن‌داری حداکثری تأکید کردند و خواستار بازگشت به مسیر دیپلماتیک و ازسرگیری مذاکرات میان ایران و آمریکا بر اساس یادداشت تفاهم اسلام‌آباد شدند.

    وزیران خارجه مصر و قطر تأکید کردند که گفت‌وگو و راهکارهای سیاسی تنها مسیر برای بازگرداندن امنیت و ثبات به منطقه است.

    آنها همچنین درباره پیامدهای ادامه رویکرد تنش‌آمیز هشدار دادند و تأکید کردند که تداوم این وضعیت می‌تواند پیامدهای جدی برای امنیت و ثبات منطقه و همچنین امنیت ملت‌های منطقه به همراه داشته باشد.

    عبدالعاطی و آل‌ثانی همچنین بر اهمیت حفظ آزادی کشتیرانی و تجارت بین‌المللی تأکید و تصریح کردند که باید حاکمیت کشورها، تمامیت ارضی آنها و اصول حسن همجواری رعایت شود.

    دو طرف همچنین بر ضرورت تضمین امنیت و ایمنی کشتیرانی در گذرگاه‌های دریایی بین‌المللی تأکید کردند.

    این تماس‌ در حالی انجام می‌شود که کشورهای منطقه در تلاش هستند از طریق رایزنی‌های سیاسی، مانع از گسترش دامنه تنش‌ها و پیامدهای امنیتی آن در منطقه شوند.

    ایران و آمریکا پس از چند دور مذاکره غیرمستقیم، به یک یادداشت تفاهم برای کاهش تنش و پیشبرد مسیر دیپلماسی دست یافتند، اما این تفاهم هیچ‌گاه به مرحله اجرا نرسید. دلیل اصلی شکست این روند، کارشکنی‌های واشنگتن، خودداری از اجرای تعهدات و اتخاذ رویکردی متناقض میان مذاکره و فشار بوده است.

    آمریکا با تداوم تحریم‌ها، تهدیدهای نظامی و اقدامات تحریک‌آمیز، به دیپلماسی خیانت کرد و مانع از عملیاتی شدن توافقات شد؛ موضوعی که اعتماد به تعهدات واشنگتن را بیش از پیش تضعیف کرده و روند مذاکرات را با بن‌بست مواجه ساخته است.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما