یکشنبه 19 مرداد 1404 - Sun 10 Aug 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • مذاکرات وارونه

  • تفسیر مخدوش از مصوبه مجلس درباره آژانس!

  • نتیجه همکاری با آژانس حمله به تأسیسات هسته‌ای‌مان بود

  • هشدار! از خواب غفلت برخیزید!

  • خطای محاسباتی درباره براندازی موجب تقویت داخلی ایران شد

  • حزب‌الله لبنان آماده شده است

  • این غزه است که اسرائیل را از نقشه جهان حذف می‌کند

  • افزایش احتمال تغییرات قریب‌الوقوع در برخی نهادهای عالی امنیتی

  • مراسم بزرگداشت شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

  • پیام تسلیت به جناب سرهنگ شعبانپور

  • گلچین مداحی شهادت حضرت رقیه(س)

  • قالیباف صدای مظلومیت ایران در قلب ژنو فریاد زد

  • خروج هیئت‌های فلسطین، ایران و یمن از اجلاس بین‌المجالس به هنگام سخنرانی رئیس کنست اسرائیل

  • چرا اصرار بر یک باور در دولتمردان خصوصا وزارت خارجه پر‌رنگ است؟

  • پرده‌برداری رهبر انقلاب از لایه تمدنی جنگ ۱۲ روزه

  • هسته‌ای و حقوق بشر بهانه است آمریکا از توانایی‌های جمهوری اسلامی ناراحت است +صوت و فیلم

  • لایحه مقابله با نشر اکاذیب خلع سلاح جریان تحریف

  • دفاع پیش‌دستانه مشروع ایران: ضرورتی امنیتی در برابر تهدیدات مستمر

  • الاغ نمی پرد یونجه، موز نمی دهد!

  • موازنه برتری قدرت موشکی بر قدرت جنگنده‌ها

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 406829
    تاریخ انتشار: 16/مرداد/1404 - 14:41

    تسریع بلوغ درکودکان با شیرین کننده های غذایی

    مصرف شیرین‌کننده‌های خاصی که معمولاً در غذا و نوشیدنی‌ها یافت می‌شوند، ممکن است خطر بلوغ زودرس را در کودکان، به ویژه در میان افرادی که از نظر ژنتیکی مستعد هستند، افزایش دهد.

    تسریع بلوغ درکودکان با شیرین کننده های غذایی

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از باشگاه خبرنگاران

    بنابر اعلام دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، کودکانی که شیرین‌کننده‌های مصنوعی و طبیعی مانند آسپارتام، سوکرالوز و گلیسیریزین مصرف می‌کنند، ممکن است با افزایش خطر بلوغ زودرس مواجه شوند، به ویژه اگر نشانگر‌های ژنتیکی خاصی داشته باشند. نتایج یک مطالعه، شیرین‌کننده‌ها را به تغییرات هورمونی و عدم تعادل باکتری‌های روده مرتبط می‌کند که می‌تواند بلوغ را تسریع کند و اثرات آن بین پسران و دختران متفاوت است. بلوغ زودرس با عواقب جدی سلامتی در مراحل بعدی زندگی مانند استرس عاطفی و اختلالات متابولیکی، مرتبط دانسته شده است. یافته‌ها می‌تواند توصیه‌های غذایی را تغییر داده و غربالگری ژنتیکی را برای کاهش خطرات طولانی مدت تشویق کند.

    محققان دریافته‌اند که مصرف آسپارتام، سوکرالوز، گلیسیریزین و قند‌های افزوده به طور قابل توجهی با خطر بالاتر بلوغ زودرس، به ویژه در کودکانی با ویژگی‌های ژنتیکی خاص، مرتبط است. هرچه نوجوانان بیشتر از این شیرین‌کننده‌ها مصرف کنند، خطر بلوغ زودرس مرکزی در آنها بیشتر می‌شود.

    به گفته نویسنده مسئول این مطالعه، این بررسی یکی از اولین مطالعاتی است که عادات غذایی مدرن به ویژه مصرف شیرین‌کننده‌ها را با عوامل ژنتیکی و رشد بلوغ زودرس در یک گروه بزرگ و واقعی مرتبط می‌کند. همچنین تفاوت‌های جنسیتی در نحوه تأثیر شیرین‌کننده‌ها بر پسران و دختران را برجسته می‌کند و لایه مهمی به درک ما از خطرات سلامتی فردی اضافه می‌کند.

    نوعی از بلوغ زودرس که به عنوان بلوغ زودرس مرکزی شناخته می‌شود، به طور فزاینده‌ای رایج است. این نوع بلوغ می‌تواند منجر به پریشانی عاطفی، کوتاه‌تر شدن قد در بزرگسالی و افزایش خطر اختلالات متابولیک و تولید مثلی در آینده شود.

    این مطالعه شامل داده‌های ۱۴۰۷ نوجوان بود و بلوغ زودرس مرکزی در ۴۸۱ نوجوان تشخیص داده شد. محققان میزان مصرف شیرین‌کننده نوجوانان را از طریق پرسشنامه‌های معتبر و آزمایش نمونه‌های ادرار ارزیابی کردند. استعداد ژنتیکی با استفاده از نمرات خطر پلی‌ژنیک مشتق شده از ۱۹ ژن مرتبط با بلوغ زودرس مرکزی، تعیین شد. بلوغ زودرس بر اساس معاینات پزشکی، سطح هورمون‌ها و اسکن‌ها تشخیص داده شد. 

    مصرف سوکرالوز با افزایش خطر بلوغ زودرس مرکزی در پسران و مصرف گلیسیریزین، سوکرالوز و قند‌های افزوده با افزایش خطر بلوغ زودرس مرکزی در دختران مرتبط بود. این یافته‌ها مستقیما به خانواده‌ها، متخصصان اطفال و مقامات بهداشت عمومی مربوط می‌شود. آنها نشان می‌دهند که غربالگری خطر ژنتیکی و تعدیل مصرف شیرین‌کننده‌ها می‌تواند به جلوگیری از بلوغ زودرس و پیامد‌های بلندمدت آن بر سلامت کمک کند. این می‌تواند به دستورالعمل‌های غذایی جدید یا ابزار‌های ارزیابی خطر برای کودکان منجر شود که از رشد سالم‌تر حمایت می‌کنند.

    همچنین نتایج تحقیقات قبلی نیز نشان می‌دهد که برخی شیرین‌کننده‌ها می‌توانند به طور مستقیم بر هورمون‌ها و باکتری‌های روده مرتبط با بلوغ زودرس تأثیر بگذارند. به طور مثال، «آسه‌سولفام پتاسیم» که یک شیرین‌کننده مصنوعی است که با فعال‌کردن مسیر‌های «طعم شیرین» در سلول‌های مغز و افزایش مولکول‌های مرتبط با استرس، سبب آزاد شدن هورمون‌های مرتبط با بلوغ می‌شود. شیرین‌کننده دیگری به نام «گلیسیریزین» که در شیرین بیان یافت می‌شود، تعادل باکتری‌های روده را تغییر داده و فعالیت ژن‌های دخیل در شروع بلوغ را کاهش می‌دهد. این موضوع نشان می‌دهد که آنچه کودکان می‌خورند و می‌نوشند، به ویژه محصولاتی که دارای شیرین‌کننده هستند، ممکن است تأثیر شگفت‌انگیز و قدرتمندی بر رشد آنها داشته باشد.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما