شنبه 04 مرداد 1404 - Sat 26 Jul 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • قدم زدن ظریف با داش کری چقدر برای ایران هزینه داشت

  • امام عزیز راحل فرمودند: نگذارید انقلاب اسلامی در دست نا اهلان و نامحرمان بیفتد

  • کاربست تجربه گران‌سنگ ۱۲ روز استقامت و هجوم ایران

  • مسلمانی پیشکش آدم هم نیستند!

  • آیا موج دوم جنگ جمهوری اسلامی و صهیونیست ها در راه است؟

  • از «وکالت تسخیری متجاوز» تا تسلیح حقیقی دشمن

  • ترامپ قلدری باج‌گیر است که حتی در مذاکره باید با اسلحه سراغش رفت

  • ایران نه‌تنها از آمریکا نمی‌ترسد بلکه آن را می‌ترساند/خداوند نصرت ملت ایران را تضمین کرده است+عکس و فیلم

  • روایت شهید حاجی زاده از مسیر پیشرفت در صنعت موشکی ایران/ رهبر انقلاب یک روند چند ساله جلوی چشمشان هست +فیلم

  • دسته‌گل‌های شما یکی دو تا نیست جناب ظریف!

  • بیانیه است یا دیکته اسرائیل و آمریکا؟!

  • موشک‌های ایران باعث شد اسرائیل درخواست آتش‌بس دهد+فیلم

  • مکانیسم ماشه کاغذ پاره است فریب نخورید!

  • چشم‌انداز فروپاشی اسرائیل از نگاه کارشناس پیشین بانک جهانی +عکس

  • انسجام آری؛ تسلیم خیر؛ استحاله هم هرگز!

  • خورشید در میانه آن شب طلوع کرد

  • مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی (ع) در حسینیه امام خمینی با حضور رهبر انقلاب + فیلم

  • تمجید خاص یک رئیس جمهور خارجی از رهبر انقلاب

  • مدیریت یک جنگ فقط با ۳ پیام

  • وعده صادق رهبر انقلاب شوک بزرگ به «ترامپ» و «نتانیاهو» بود

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 405862
    تاریخ انتشار: 03/مرداد/1404 - 16:42
    هشدار به اهالی چابهار:

    پشه آندوس در کمین شما است

    رییس مرکز بهداشت چابهار با هشدار درباره فعالیت پشه آئدس در این شهرستان بر لزوم آگاه‌سازی عمومی و انجام اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از شیوع بیماری‌های ویروسی ناشی از این حشره ناقل مانند تب دنگی، «زیکا» و «چیکونگونیا» تأکید کرد.

    پشه آندوس در کمین شما است

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از ایرنا

    صادق امیری اظهار داشت: پشه آئدس ناقل شناخته‌شده ویروس‌هایی است که می‌توانند به بروز بیماری‌های تب‌دار، عفونی و در بعضی موارد کشنده منجر شوند.

     

    وی با اشاره به فعالیت این پشه در مناطق گرمسیر از جمله جنوب سیستان و بلوچستان، تصریح کرد: با توجه به شرایط اقلیمی خاص منطقه چابهار، احتمال گسترش آن وجود دارد.

     

    امیری افزود: پشه آئدس بیشتر در روز به‌ویژه صبح زود و عصر هنگام، فعال است و برخلاف اغلب پشه‌ها که شب‌ فعال هستند در روشنایی روز اقدام به نیش‌زدن می‌کند؛ همین ویژگی، شناسایی و مقابله با آن را دشوارتر می‌سازد.

     

    وی با اشاره به ویژگی‌های زیستی این پشه گفت: پشه آئدس اندازه‌ای کوچک، بدنی سیاه‌ رنگ و نوارهای سفید بر روی پاها و بدن دارد، تخم‌گذاری آن در آب‌های راکد و به نسبت تمیز مانند زیرگلدانی‌ها، ظروف رها شده، لاستیک‌های کهنه و سایر مخازن آب انجام می‌شود، حتی حجم اندکی از آب راکد نیز می‌تواند محل رشد و تکثیر این پشه باشد.

     

    امیری، راهکارهای مؤثر پیشگیری از تکثیر و گزش پشه آئدس را «تخلیه هفتگی آب‌های راکد»، «پوشاندن ظروف نگهداری آب»، «استفاده از پشه‌بند و توری پنجره»، «مصرف دورکننده‌های پشه» و «پوشیدن لباس‌های آستین‌ بلند و روشن» عنوان کرد.

     

    وی بر لزوم همکاری مردم در کنترل بیماری‌های منتقله تأکید و تصریح کرد: آموزش و اطلاع‌رسانی همگانی، پاکسازی محیط اطراف منازل و مشارکت در برنامه‌های مراقبتی مرکز بهداشت از جمله اقدامات ضروری برای جلوگیری از شیوع بیماری‌های ویروسی مرتبط با پشه آئدس است.

     

    رییس مرکز بهداشت چابهار همچنین اظهار داشت: تب ناگهانی، درد شدید عضلات، مفاصل و پشت چشم، تهوع، پوست و احساس خستگی از علائم احتمالی ابتلا به بیماری‌هایی مانند تب دنگی است که در صورت مشاهده باید فوری به مراکز خدمات جامع سلامت و سایر مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه شود.

     

     پشه آئدس یکی از معروف‌ترین ناقلان بیماری‌های مختلفی همچون تب دنگی، زیکا و چیکونگونیا است که در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری یافت می‌شود.

     

    نظرات بینندگان
    نظرات شما