پنجشنبه 26 تير 1404 - Thu 17 Jul 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • ایران نه‌تنها از آمریکا نمی‌ترسد بلکه آن را می‌ترساند/خداوند نصرت ملت ایران را تضمین کرده است+عکس و فیلم

  • روایت شهید حاجی زاده از مسیر پیشرفت در صنعت موشکی ایران/ رهبر انقلاب یک روند چند ساله جلوی چشمشان هست +فیلم

  • دسته‌گل‌های شما یکی دو تا نیست جناب ظریف!

  • بیانیه است یا دیکته اسرائیل و آمریکا؟!

  • موشک‌های ایران باعث شد اسرائیل درخواست آتش‌بس دهد+فیلم

  • مکانیسم ماشه کاغذ پاره است فریب نخورید!

  • چشم‌انداز فروپاشی اسرائیل از نگاه کارشناس پیشین بانک جهانی +عکس

  • انسجام آری؛ تسلیم خیر؛ استحاله هم هرگز!

  • خورشید در میانه آن شب طلوع کرد

  • مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی (ع) در حسینیه امام خمینی با حضور رهبر انقلاب + فیلم

  • تمجید خاص یک رئیس جمهور خارجی از رهبر انقلاب

  • مدیریت یک جنگ فقط با ۳ پیام

  • وعده صادق رهبر انقلاب شوک بزرگ به «ترامپ» و «نتانیاهو» بود

  • معمای برآشفتگی نتانیاهو و ترامپ

  • تهدیدکننده رهبری و مرجعیت حکم محارب دارد +سند

  • تشییع باشکوه شهدای اقتدار ایران؛ نماد وحدت و استکبارستیزی ملت/ حضور رئیس‌جمهور در جمع حاضرین مراسم +عکس و فیلم

  • از دکترین تا راهبُرد نظامی آیت‌الله خامنه‌ای در جنگ ۱۲ روزه

  • ملت بزرگ ایران سطح جدیدی از جنگ‌های جهان را تجربه کرد/ رژیم اسرائیل با هدف نابودی دانش به فناوری کشور حمله کرد

  • به ملت ایران تبریک عرض میکنم/ رژیم صهیونی زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد و لِه شد

  • آغاز پاسخ نظامی ایران به تجاوز ارتش آمریکا + عکس و فیلم

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 405215
    تاریخ انتشار: 25/تير/1404 - 12:35

    سوریه جدید، جولان‌گاه تروریست‌های قدیم +عکس

    سقوط دمشق به‌معنای پایان درگیری‌های داخلی در سوریه نیست، بلکه بازترسیم جغرافیای نفوذ گروه‌های تروریستی با همان اهداف قدیم است.

    سوریه جدید، جولان‌گاه تروریست‌های قدیم +عکس

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس ،

    سقوط دمشق در ۸ دسامبر ۲۰۲۴ نه‌تنها پایان منازعات سوریه نبود، بلکه آغاز مرحله‌ پیچیده‌تری است که طی آن، سوریه به‌جای اینکه شاهد ثبات و امنیت باشد، به میدان بازترسیم حضور و نفوذ گروه‌های تروریستی با همان اهداف قدیم و رقابت برسر نفوذ و مناصب تبدیل شده و اظهارات جولانی مبنی‌بر ادغام این گروه‌ها و بنای ارتش جدید سوریه با آنها به‌دلیل اختلاف در وفاداری‌ها و وابستگی‌های قومی و ایدئولوژیکی ادعای بیش نیست که تحقق آن با موانع بسیاری مواجه است. به‌همین‌دلیل همچنان شاهد ابقای مناطق نفوذ برای هر گروه تروریستی در گوشه‌ای از سوریه هستیم.
     

    پراکندگی گروه‌های تروریستی در سوریه

    در آستانه سقوط دمشق، نقشه گروه‌های مسلح در سوریه به‌طورکلی به پنج بخش اصلی تقسیم می‌شد: گروه‌های مسلح تحت فرماندهی تحریرالشام، گروه‌های وابسته به ارتش‌ملی سوریه، گروه‌های وابسته به جبهه جنوبی، گروه‌های وابسته به ارتش‌آزاد سوریه و «قسد».
    ارتش‌ملی سوریه
    گروهی که در سال ۲۰۱۷ با حمایت ترکیه تأسیس شد و متشکل از ۲۷ گروه مسلح به سرکردگی «حسن حماده» است. عمده مناطق تحت‌تصرف ارتش‌ملی سوریه شمال‌حلب، عفرین، مناطقی از رأس‌العین، تل‌ابیض، جرابلس، اعزاز، مارع و الباب در شمال و شمال‌غربی سوریه است. ارتش‌ملی سوریه جزو گروه‌های مسلحی است که با اعلام تشکیل ارتش جدید سوریه، به تشکیلات نظامی جدید جولانی پیوست، با این توضیح که سرکردگان گروه‌های تشکیل‌دهنده آن تماما در حکومت جولانی صاحب منصب‌شده و مناطق نفوذ خود در شمال و شمال‌غربی سوریه را حفظ کردند.
    جبهه ملی برای آزادی
    این گروه نیز به‌شکل صوری به ارتش‌ملی سوریه ملحق شده بود، اما پس از ملحق‌شدن ۱۱ گروه کوچک در استان‌ ادلب و حومه‌غربی حلب به آن با ۲۵ هزار تروریست به سرکردگی «فضل‌الله حجی» از ارتش‌ملی سوریه جدا شد. این گروه نیز به تشکیلات جدید جولانی ملحق شد.
     
     
    هیئت تحریرالشام و گروه‌های متحد با آن
    تحریرالشام در ژانویه ۲۰۱۷ با ادغام گروه‌های تروریستی‌تکفیری «فتح‌الشام»، «جنبش نورالدین‌زنکی»، «جبهه‌انصارالدین» و «گردان الحق» تأسیس شد. مناطق نفوذ تحریرالشام شمال‌غرب سوریه ازجمله استان ادلب بود که در آن «حکومت‌نجات» را طی دوره آتش‌بس از سال ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۴ تأسیس و ۱۸ لشکر را دایر کرد.تحریرالشام با ائتلاف با گروه‌هایی مانند حزب اسلامی ترکستان(ایگورها)، انصارالتوحید(القاعده‌ای‌ها)، اجناد قفقاز(چچنی‌ها)، احرارالشام (سنی‌ها)، صقورالشام، جیش‌العزة و گروه توحیدوجهاد(ازبک‌ها) عملیات «بازدارندگی از تجاوز» را ۲۷ نوامبر ۲۰۲۴ با کمک ترکیه و آمریکا کلید زد که ۸ دسامبر ۲۰۲۴ با سقوط نظام اسد و ورود این گروه‌ها به دمشق پایان یافت. گروه‌های تشکیل‌دهنده این ائتلاف اکنون هسته‌اصلی نیروهای مسلح وزارت دفاع جولانی را تشکیل می‌دهند.
    قسد
    نیروهای سوریه دموکراتیک موسوم‌به قسد پاییز ۲۰۱۵ در شهر قامشلی استان حسکه در شمال‌شرقی سوریه تأسیس شد و توسط آمریکا حمایت مستقیم می‌شود. قسد متشکل از ۱۲ گروه است:
    *یگان‌های دفاع مردمی با ۲۰ هزار عنصرمسلح در استان حسکه
    *شورای نظامی سریانی با ۷۰ هزار عنصرمسلح در شهر قامشلی
    *نیروهای صنادید با ۲هزار عنصرمسلح نیرویی عشایری از عشیر شمر در شهر حسکه
    *رزمندگان رقه با ۱۵۰۰ عنصرمسلح نیرویی عشایری از عشیر رقه
    *شورای نظامی دیرالزور با ۱۵ هزار عنصرمسلح از دو عشیره عکیدات و البکاره در دیرالزور
     
     
    به‌ این گروه‌ها، شورای نظامی منبج، شورای نظامی رقه، نیروهای آسایش، نیروهای مبارزه با تروریسم“YAT”، گردان بین‌المللی خابور شامل عناصر مسلح خارجی و نیروهای دفاع اساسی افزوده می‌شوند.قسد تاکنون همکاری با جولانی و پیوستن به تشکیلاتش را رد کرده و بر بخش‌هایی از شمال، شمال‌شرقی و شرق سوریه تسلط دارد.
    ارتش‌آزاد سوریه و گروه‌های آن
    نام ارتش‌آزاد سوریه در سال ۲۰۱۵ مطرح‌شد، آمریکا از این گروه حمایت می‌کند و پایگاه آمریکایی «التنف» در شرق‌سوریه مرکز استقرار آن است. ارتش‌آزاد دارای ۲۵۰۰ عنصرمسلح است که عمدتا عشایر مناطق شرق‌سوریه هستند و توسط آمریکایی‌ها آموزش می‌بینند. «سالم العنتری»، سرکرده این گروه است که تاکنون چندین دیدار با وزیر جنگ جولانی داشته که منجر به پیوستن ارتش‌آزاد به تشکیلات جولانی در سوریه جدید شده‌است.
    جبهه عملیاتی جنوب
    گروه‌های مسلح جبهه جنوبی سوریه در سال 2014 در شهر درعا اعلام موجودیت کردند تا پس‌از آن استان سویداء را هم شامل شود، در مجموع تعداد عناصرمسلح این گروه‌ها به ۶۰هزار نفر می‌رسید، اما بعداز آشتی‌های ملی ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۱ بسیاری از این گروه‌ها منحل شدند.
    گروه‌های مسلح دروزی در شهر سویداء
    به‌طورکلی سه‌گروه مسلح اصلی در استان سویداء فعالیت دارد: شورای نظامی سویداء، شامل عناصرمسلح محلی، اتاق عملیات حسم و اتاق عملیات مشترک؛ این گروه‌ها پیوستن به تشکیلات جولانی را رد می‌کنند، اطلاعاتی موجود نشان می‌دهد، امارات تحرکات گسترده‌ای را در جنوب سوریه آغاز کرده، این درحالی است که نباید تلاش‌های اسرائیل برای استفاده ابزاری از دروزی‌ها هم نادیده گرفت.
     

    گروه‌های مسلح در درعا

    مهم‌ترین گروه‌های مسلح استان‌درعا «لشکرهشتم» به سرکردگی «احمد العوده» است که در مناطق بصری‌الشام، الحراک، خربه‌غزاله و مناطق‌شرقی درعا فعالیت دارد و دارای ۸۰۰ عنصرمسلح است.علاوه‌بر، لشکرهشتم گروه‌های دیگری مانند کمیته‌های مرکزی و جیش المعتز نیز در درعا در چارچوب اتاق عملیات جنوب فعالیت دارند و تاکنون هرگونه همکاری با جولانی را رد کرده‌اند.در پایان باید به «داعش» اشاره داشت که گزارش‌ها از تحرکات جدید این گروه در بیابان سوریه و تلاش برای قدرت‌گیری مجدد خبر می‌دهد.

    به‌گفته کارشناسان در صورت پیوستن تروریست‌های افراطی تحریرالشام به داعش، این گروه خطری جدی برای جولانی ایجاد خواهد کرد.درحال‌حاضر گروه «انصارالسنه» به‌عنوان شاخه افراطی تحریرالشام با برعهده گرفتن مسئولیت انفجار کلیسای «مار الیاس» دمشق و بخشی‌از آتش‌سوزی‌های منطقه ساحل، در تلاش برای چالش‌کشیدن جولانی است.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما