سه شنبه 24 تير 1404 - Tue 15 Jul 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • روایت شهید حاجی زاده از مسیر پیشرفت در صنعت موشکی ایران/ رهبر انقلاب یک روند چند ساله جلوی چشمشان هست +فیلم

  • دسته‌گل‌های شما یکی دو تا نیست جناب ظریف!

  • بیانیه است یا دیکته اسرائیل و آمریکا؟!

  • موشک‌های ایران باعث شد اسرائیل درخواست آتش‌بس دهد+فیلم

  • مکانیسم ماشه کاغذ پاره است فریب نخورید!

  • چشم‌انداز فروپاشی اسرائیل از نگاه کارشناس پیشین بانک جهانی +عکس

  • انسجام آری؛ تسلیم خیر؛ استحاله هم هرگز!

  • خورشید در میانه آن شب طلوع کرد

  • مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی (ع) در حسینیه امام خمینی با حضور رهبر انقلاب + فیلم

  • تمجید خاص یک رئیس جمهور خارجی از رهبر انقلاب

  • مدیریت یک جنگ فقط با ۳ پیام

  • وعده صادق رهبر انقلاب شوک بزرگ به «ترامپ» و «نتانیاهو» بود

  • معمای برآشفتگی نتانیاهو و ترامپ

  • تهدیدکننده رهبری و مرجعیت حکم محارب دارد +سند

  • تشییع باشکوه شهدای اقتدار ایران؛ نماد وحدت و استکبارستیزی ملت/ حضور رئیس‌جمهور در جمع حاضرین مراسم +عکس و فیلم

  • از دکترین تا راهبُرد نظامی آیت‌الله خامنه‌ای در جنگ ۱۲ روزه

  • ملت بزرگ ایران سطح جدیدی از جنگ‌های جهان را تجربه کرد/ رژیم اسرائیل با هدف نابودی دانش به فناوری کشور حمله کرد

  • به ملت ایران تبریک عرض میکنم/ رژیم صهیونی زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد و لِه شد

  • آغاز پاسخ نظامی ایران به تجاوز ارتش آمریکا + عکس و فیلم

  • تغییر استراتژی رسانه‌‌ای رژیم از ادعای پیروزی به مظلوم‌نمایی

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 405162
    تاریخ انتشار: 24/تير/1404 - 16:49

    فواید یک میوه تابستانی

    هلو سرشار از ترکیباتی است که می‌تواند در حمایت از سلامت قلب، بهبود گوارش، کاهش التهاب و حتی حفظ بینایی نقشی کلیدی ایفا کند.

    فواید یک میوه تابستانی

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ،

    پژوهش‌ها و توصیه‌های متخصصان تغذیه نشان می‌دهد که گنجاندن هلو در رژیم غذایی، بسیار فراتر از لذت بردن از طعم شیرین و آبدار آن است و می‌تواند گامی مهم در مسیر ارتقای سلامت کلی بدن باشد. البته در صورت حساسیت به میوه‌های هسته‌دار یا ابتلا به سندرم روده تحریک‌پذیر، باید در خوردن هلو احتیاط کرد.

     

    در ادامه برخی از فواید مهم این میوه آورده شده است:

     

    به سلامت بینایی کمک می‌کند

     

     

    بتاکاروتن، لوتئین و زآگزانتین از جمله کاروتنوئیدهایی‌ هستند که رنگ زرد و قرمز هلو را ایجاد می‌کنند. این ترکیبات به‌عنوان آنتی‌اکسیدان‌های قوی هم عمل کرده و از چشم‌ها در برابر آسیب‌های اکسیداتیو محافظت می‌کنند.

     

    مطالعات نشان داده‌اند که مصرف مقدار بالای لوتئین و زآگزانتین می‌تواند در پیشگیری از آب‌مروارید و دژنراسیون ماکولا وابسته به سن‌ که یکی از مهم‌ترین دلایل کاهش بینایی در سالمندان است‌، نقش محافظتی داشته باشد.

     

    بهبود گوارش

     

    یک‌ هلوی متوسط حدود دو گرم فیبر محلول و نامحلول دارد. فیبر محلول باعث تغذیه باکتری‌های مفید روده می‌شود و فیبر نامحلول به حرکت راحت‌تر مواد زائد در روده تا مرحله دفع کمک می‌کند.

     

    کاهش التهاب

     

    هلو سرشار از فیتونوترینت‌هایی مانند بتاکاروتن، آنتوسیانین و لوتئین است. به‌علاوه مقداری ویتامین ث هم دارد که یک آنتی‌اکسیدان قوی محسوب می‌شود. این ترکیبات از سلول‌ها در برابر استرس اکسیداتیو محافظت می‌کنند. البته برای بهره‌مندی کامل از تمام این خواص، باید پوست هلو را هم بخورید، چرا که بخش زیادی از فیبر و آنتی‌اکسیدان‌ها در پوست میوه قرار دارد.

     

    کاهش فشار خون

     

    مواد غذایی حاوی پتاسیم مانند هلو می‌توانند به کاهش فشار خون کمک کنند. پتاسیم تاثیر سدیم را در بدن خنثی می‌کند و باعث شل شدن عروق خونی می‌شود. هلو همچنین سرشار از سایر مواد مغذی مفید برای سلامت قلب است و پتاسیم، ویتامین ث، فیبر و بتاکاروتن دارد که این ترکیبات در کنار هم به کاهش فشار خون، بهبود سطح کلسترول و در نهایت کاهش خطر کلی بیماری‌های قلبی کمک می‌کنند، به‌ویژه زمانی که به‌طور منظم در قالب یک رژیم و سبک زندگی دوستدار قلب مصرف شوند.

     

    کنترل قند خون

     

    اگر دیابت دارید، احتمالا قند و کربوهیدرات موجود در برخی میوه‌ها به‌ویژه میوه‌های شیرین مانند هلو می‌تواند شما را نگران کند. اما جالب است بدانید که یک هلوی متوسط تنها حدود ۱۵ گرم کربوهیدرات دارد، در حالی که این مقدار در یک سیب متوسط حدود ۲۵ گرم است. هلو به‌ویژه اگر همراه با مواد غذایی سرشار از پروتئین و چربی مصرف شود به حفظ تعادل قند خون، بهتر کمک می‌کند.

     

    آیا خوردن هلو برای همه بی‌خطر است؟

     

    به گزارش ایندیپندنت، هلو برای بیشتر افراد بی‌خطر است اما کسانی که به هلو یا سایر میوه‌های هسته‌دار مانند آلو و شلیل حساسیت دارند، باید از مصرف آن خودداری کنند.

     

    افرادی هم که داروهای نگه‌دارنده پتاسیم (مانند اسپیرونولاکتون) مصرف می‌کنند یا به سندرم روده تحریک‌پذیر (IBS) مبتلا هستند، بهتر است پیش از مصرف هلو با پزشک مشورت کنند؛ چرا که هلو ممکن است تعادل پتاسیم را مختل یا علائم گوارشی را تشدید کند.

     

     

    اطلاعات تغذیه‌ای هلو

     

    یک هلوی متوسط با وزن حدود ۱۴۷ گرم، ۶۸ کالری، ۱۵ گرم کربوهیدرات، دو گرم فیبر و ۱۲ گرم قند طبیعی دارد. این میوه بدون چربی است و حدود یک گرم پروتئین دارد.

     

    از نظر ویتامین‌ها و مواد معدنی، هلو شش میلی‌گرم ویتامین ث، ۳۵ میکروگرم ویتامین آ، ۱۷۹ میلی‌گرم پتاسیم و ۱۹ میلی‌گرم سدیم دارد که همگی در حفظ سلامت عمومی بدن به‌ویژه تقویت سیستم ایمنی، سلامت قلب و عملکرد عضلات نقش دارند.

     

    هلو را می‌توان به روش‌های متنوع و خوشمزه‌ای در رژیم غذایی گنجاند. هلو با طعم شیرین و بافت آبدارش به‌عنوان یک میان‌وعده‌ تابستانی، انتخابی لذت‌بخش است. همچنین می‌توان آن را به جو دوسر یا ماست تازه، یخ‌زده یا ماست آماده بدون قند افزود. گریل کردن برش‌های هلو و سرو آن در کنار ماهی یا مرغ، همراه با ریحان و پسته، یک وعده‌ شام ساده و خوش‌عطر می‌سازد. برای دسر هم می‌توانید هلو را بپزید و با بستنی وانیلی سرو کنید یا در قالب پای و کیک از آن لذت ببرید.

     

    هلو میوه‌ای است که اغلب افراد می‌توانند آن را هر روز مصرف کنند، به‌ویژه اگر به‌صورت تازه یا یخ‌زده و بدون شکر افزوده باشد. بهتر است هلو را همراه با منبعی از پروتئین یا چربی سالم مانند ماست یا کره بادام میل کنید تا بر قند خون و احساس سیری تاثیر بهتری داشته باشد. بر اساس راهنمای غذایی ۲۰۲۰-۲۰۲۵ آمریکا، مصرف روزانه یک تا دو عدد هلوی متوسط برای بزرگسالان سالم مناسب است، چرا که هر هلو یک واحد میوه محسوب می‌شود

     

    نظرات بینندگان
    نظرات شما