به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس ،
این انتقادات در پی اقداماتی مطرح شده که به اجرای گروه پانک ـ رپ «باب ویلن» در جشنواره گلاستونبری مربوط میشود. جایی که بابی ویلن، با نام واقعی پاسکال رابینسون ـ فاستر، در جریان اجرای خود شعار «مرگ بر ارتش اسرائیل» را با مخاطبانی که پرچم فلسطین به همراه داشتند، فریاد زد.این اجرا هرگز از تلویزیون سراسری پخش نشد، اما بهمدت پنج ساعت از طریق پلتفرم آیپلیر بیبیسی در دسترس بود. فشارهای سیاسی و رسانهای گسترده باعث شد تیم دیوی، مدیرکل بیبیسی، و سمیر شاه، رئیس هیئتمدیره این سازمان، بابت پخش این بخش از اجرا عذرخواهی کنند و بنا بر گزارشها، برخی از افراد درگیر در این ماجرا نیز در انتظار برخوردهای انضباطی هستند.
.png)
پس از این ماجرا بیبیسی اعلام کرد که از این پس هیچ اجرای زنده یا ضبطشدهای را که «پرریسک» تلقی شود، پخش یا استریم نخواهد کرد.حالا چهرههای سرشناس صنعت موسیقی میگویند واکنش بیبیسی «شدیداً افراطی» بوده است و نگرانیهایی جدی درباره تهدید آزادی بیان هنرمندان مطرح شده است.دیوید مارتین، مدیر نهاد صنفی ائتلاف هنرمندان شناختهشده (FAC) که نمایندگی هنرمندان موسیقی بریتانیا را بر عهده دارد، از بیبیسی خواست در تصمیم خود تجدیدنظر کند. او گفت: این موقعیتی است که به خونسردی و رویکردی متعادل نیاز دارد.او افزود: اینکه بخواهیم از پیش، هنرمندان را بر اساس ریسک ارزیابی کنیم، کاری خودسرانه و نامتناسب است و میتواند بهسادگی به سانسور منجر شود. چنین رویکردی ممکن است آزادی هنری در برخی ژانرها را محدود کند و بیدلیل هنرمندانی را که صرفاً دیدگاه خود را بیان میکنند، مجازات کند. نباید به چنین مسیری برویم.او ادامه داد: موسیقی زنده یکی از ارکان مهم فرهنگی و هنری بریتانیاست؛ هم در مقام سرگرمی و هم بهعنوان شکلی از بیان هنری. هنرمندان ما باید بتوانند آزادانه انتقاد کنند، به چالش بکشند و ریسک کنند.نائومی پول، دبیرکل اتحادیه موسیقیدانان بریتانیا، نیز از تصمیم بیبیسی ابراز نگرانی کرد و گفت: ما نمیخواهم هیچ رسانهای از این پس از ترس واکنشها، اجرای زنده کمتری پخش کند. این ضربهای است که کل صنعت موسیقی احساس خواهد کرد.

تصمیم بیبیسی به حذف اجرای باب ویلن از آیپلیر و همچنین فیلتر کردن هنرمندان تحت عنوان «پر ریسک» پس از فشارهای سنگین سیاسی، از جمله از سوی لیزا ناندی، وزیر فرهنگ دولت بریتانیا، اتخاذ شد. ناندی گفته بود که این اتفاق و برخی مشکلات دیگر بیبیسی در پوشش جنگ غزه، ممکن است نشانهای از «بحران رهبری» در این سازمان باشد. اما بحران در این رسانه بریتانیایی به انتقادات نهادهای موسیقی بریتانیا محدود نمیشود. اخیرا بیش از ۱۰۰ نفر از کارکنان فعلی بیبیسی و ۳۰۰ فعال و چهره رسانهای نیز در نامهای سرگشاده، نگرانی خود از جانبداری سیستماتیک این سازمان از اسرائیل را ابراز کردهاند.در این نامه، بیبیسی به دلیل آنچه «ناتوانی در بازتاب واقعیت موجود در غزه» توصیف شده، بهشدت مورد انتقاد قرار گرفته است. در این بیانیه با اشاره به اینکه بارها چنین به نظر رسیده که بیبیسی نقش «روابط عمومی» اسرائیل و ارتش این رژیم را ایفا میکند، تاکید شده است که این امر باید برای هرکسی در بیبیسی «مایه شرمساری و نگرانی باشد.»اما بیبیسی تنها در حوزه موسیقی به سانسور صداهای معترض به جنایات اسرائیل در غزه نپرداخته است. در حالی که از اکتبر ۲۰۲۳، حملات بیوقفه زمینی و هوایی ارتش اسرائیل به این نوار تحت محاصره به شهادت بیش از ۵۷ هزار و ۶۰۰ فلسطینی ـ که بیشترشان زنان و کودکان بودهاند ـ انجامیده، این رسانه دولتی بریتانیا چندین مستند درباره ابعاد انسانی این فاجعه را یا از پلتفرم خود حذف کرده یا از پخش آنها جلوگیری کرده است.

از جمله این آثار، مستند «غزه: پزشکان تحت حمله» بود که با وجود دریافت تأییدیههای لازم از سوی مسئولان ارشد سیاستگذاری تحریریه بیبیسی، در آخرین مرحله اجازه پخش نگرفت و سرانجام شبکه «کانال ۴» بریتانیا آن را خریداری کرد.سانسور این مستند پس از آن انجام شد که رمیتا نوایی، یکی از کارگردانان ایرانیالاصل این اثر، اسرائیل را رژیمی «یاغی که مرتکب جنایت جنگی، پاکسازی قومی و کشتار دستهجمعی فلسطینیان شده» توصیف کرده بود.در نامه اعتراضی به سیاستهای بیبیسی در این باره آمده است: این تصمیم، بیشتر سیاسی به نظر میرسد و این دقیقاً همان چیزی است که بسیاری از ما شخصاً تجربه کردهایم: سازمانی که از ترس آنکه مبادا انتقادی از سوی اسرائیل داشته باشد، فلج شده است.

همچنین، بیبیسی مستندی دیگر با نام «غزه: چگونه در یک منطقه جنگی زنده بمانیم» ساخته نوجوان فلسطینی، عبدالله العزوری، را از سرویس بیبیسی آیپلیر حذف کرد.«غزه: چگونه در یک منطقه جنگی زنده بمانیم»، حاصل زحمات طاقتفرسای این نوجوان ۱۳ ساله است. او مرگ و ویرانی را در ابعادی فراتر از تصور بسیاری تجربه کرده و «ساعتها» تصویربرداری کرده تا حقیقت جنگ اسرائیل علیه این منطقه تحتمحاصره را به تصویر بکشد. اما در پی کارزار گسترده گروههای حامی اسرائیل، مستندش از سرویس بیبیسی آیپلیر حذف شد.این اقدامات، در کنار محدودیتهای تازهوضعشده برای پخش زنده موسیقی و همچنین فشار برای سانسور کارکنان معترض، به نشانهای دیگر از بحران عمیق در سیاستهای تحریریه بیبیسی در مواجهه با پوشش جنگ غزه گردیده و به نظر میرسد حالا بیبیسی به سلاح خاموش اسرائیل در جنگ رسانهای تبدیل شده است.