دوشنبه 16 تير 1404 - Mon 07 Jul 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • خورشید در میانه آن شب طلوع کرد

  • مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی (ع) در حسینیه امام خمینی با حضور رهبر انقلاب + فیلم

  • تمجید خاص یک رئیس جمهور خارجی از رهبر انقلاب

  • مدیریت یک جنگ فقط با ۳ پیام

  • وعده صادق رهبر انقلاب شوک بزرگ به «ترامپ» و «نتانیاهو» بود

  • معمای برآشفتگی نتانیاهو و ترامپ

  • تهدیدکننده رهبری و مرجعیت حکم محارب دارد +سند

  • تشییع باشکوه شهدای اقتدار ایران؛ نماد وحدت و استکبارستیزی ملت/ حضور رئیس‌جمهور در جمع حاضرین مراسم +عکس و فیلم

  • از دکترین تا راهبُرد نظامی آیت‌الله خامنه‌ای در جنگ ۱۲ روزه

  • ملت بزرگ ایران سطح جدیدی از جنگ‌های جهان را تجربه کرد/ رژیم اسرائیل با هدف نابودی دانش به فناوری کشور حمله کرد

  • به ملت ایران تبریک عرض میکنم/ رژیم صهیونی زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد و لِه شد

  • آغاز پاسخ نظامی ایران به تجاوز ارتش آمریکا + عکس و فیلم

  • تغییر استراتژی رسانه‌‌ای رژیم از ادعای پیروزی به مظلوم‌نمایی

  • تصاویر: موج دوازدهم حملات ایران به اسرائیل

  • سلام و صبح بخیر تل آویو در یک نگاه

  • سنگین ترین حمله امروز صبح به تل آویو صدای انفجارهای مهیب در فلسطین اشغالی +فیلم و عکس

  • رشید فرمانده بزرگ بدر و خیبربود

  • جنگ افروز بی حافظه/سخنان ضد ونقیص دونالد ترامپ در 24 ساعت گذشته

  • دستگیری اعضای موساد در البرز و اصفهان

  • حادثه برای ۳ نفتکش در بندر خور فکان تنگه هرمز

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 404635
    تاریخ انتشار: 16/تير/1404 - 17:09

    BBC؛ اینترنشنالی که حرفه‌ای‌تر دروغ می گوید!+عکس و فیلم

    این روزها BBC تلاش دارد تا اینگونه القا کند که در جنگ ایران و اسرائیل بی طرف عمل کرده است؛ اما این موضوع تا چه حد به واقعیت نزدیک است؟

    BBC؛ اینترنشنالی که حرفه‌ای‌تر دروغ می گوید!+عکس و فیلم

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس ،

    کارشناس مسائل سیاسی روی خط تلویزیون شبکه فارسی زبان آمد و صحبت خودش را اینگونه آغاز کرد: «با سلام خدمت بینندگان و شنوندگان ایران اینترنشنال...» هنوز صحبت وی تمام نشده بود که مجری صحبت کارشناس را اصلاح کرد و گفت: «تلویزیون BBC»!
    اما واقعاً چه فرقی بین این ۲ وجود دارد، وقتی هر دو یک سیاست را در پیش گرفته‌اند؛ حالا یکی آن را آنقدر عیان اجرا می‌کند که کم‌سواد ترین مخاطب هم دستش را می‌خواند و آن یکی سعی می کند با حرفه‌ای نمایی جوری رفتار ‌کند که مخاطب باورش ‌شود دشمن برایش برنامه پخش می‌کند.
    اما اگر برای کسانی هنوز آرایش جنگی این رسانه‌ها مشخص نیست، تصویر جلسه «گیلا گاملیل» وزیر اطلاعات رژیم صهیونیستی با رسانه‌های فارسی زبان خارج از کشور، مدرک مستندی است.
    جایی که ژیار گل (نماینده بی‌بی‌سی)، علی‌اصغر رمضانپور (نماینده اینترنشنال)، آرش سیگارچی (نماینده صدای آمریکا)، پانتآ مدیری (منوتو و اینترنشنال)، نازنین انصاری (کیهان لندن)، وحید بهشتی، بن سبطی، امین دهنوی، فواد پاشایی، عرفان قانعی‌فرد و علیرضا نوری‌زاده به همراه رضا و فرح پهلوی حضور داشتند.
     
    در این دیدار تمام رسانه‌های اصلی فارسی زبان گوش به فرمان وزیر اطلاعات اسراییل هستند، تا تقسیم کار و دستور عملیات را دریافت کنند.
    به همین دلیل است که در بین نامه ۴۰۰ روزنامه‌نگاری که BBC را به تبلیغ علیه اسراییل و سانسور اخبار فلسطین متهم کردند و از اینکه این رسانه انگلیسی به روابط عمومی اسراییل بدل شده، نام خبرنگاران بخش‌های دیگر بی‌بی‌سی دیده می‌شود اما نام هیچ یک از خبرنگاران BBC فارسی دیده نمی‌شود.
    ایران اینترنشنال در این جنگ دست به انتحار زد؛ از مصاحبه با فرمانده اسراییلی در دقایق اولیه حمله به ایران، توجیه حملات و کشتار صهیونیست‌ها، تا گفتگوی اختصاصی با نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم کودک‌کُش در اوج جنگ، و رپورتاژ شبکه ۱۲ اسراییل برای این شبکه.
    این شبکه که عملا روابط عمومی اسراییل به زبان فارسی است، آنقدر انتحاری عمل کرد که بسیاری از مردم، چهره‌ها و سلبریتی‌ها هم علیه این شبکه موضع گرفتند و خواستار بایکوت این پیاده نظام اسراییل شدند.
     
     
    حتی ماشاءالله شمس‌الواعظین، روزنامه‌نگار و فعال اصلاح‌طلب گفت: اینترنشنالی‌ها، اسرائیلی‌های فارسی‌زبان و خودفروخته هستند. این رسانه آینده و سرنوشت تاریکی خواهد داشت؛ مردم ایران از این رسانه به طور عجیبی متنفرند.این رسانه، غیرحرفه‌ای و غیراخلاقی‌ترین رسانه است!
    در مقابل ایران اینترنشنال، یک کمپانی حرفه‌ای مواجه هستیم، رسانه‌ای که به جای انتحار، کوله‌باری از تجربه در فتنه‌ها و درگیری‌های مختلف را بر دوش دارد؛ سابقه‌ای که از کودتای ۱۳۳۲ و اسم رمز «دقیقاً نیمه شب» فتنه‌گری اش تا به امروز ادامه دارد.صحبت از BBC است که در مقابل اقدامات آماتور ایران اینترنشنال، سعی می کند به راحتی مشتش را باز نکند، به جای رفتارها و اظهار نظرهای افراطی که مخاطب ایرانی را آزرده کند مهمانانی دعوت می کند و فرصت می دهد تا نظرات میهن پرستانه پخش شود. در این سیاست حتی آن‌ها به ظاهر هم شده به گزارشگران خود اجازه می‌دهند تا در یک چهارچوب مشخص شده حق را به ایران بدهند و از آن دفاع کنند‌.
    البته بی بی سی فارسی بر خلاف بی بی سی جهانی روند رو به افول خود را از سال 1401 آغاز کرد. آنجا که از بیم جا ماندن از اینترنشنال به ادبیات بی پرده و فحاشی علیه نظام جمهوری اسلامی رو آورد با این خیال که کار نظام تمام است و نباید از قافله تولید نفرت و هیجان جا بماند! رسانه هایی مثل اینترنشنال پیمانکارهای موقتی هستند که بعد از انجام پروژه شان تاریخ مصرفشان تمام می شود. به نظر می رسد بی بی سی با درک همین مساله تلاش می کند لااقل به صورت شعاری القای بی طرفی و حتی وطن پرستی کند. البته مخاطبان امروز نیز باهوش تر از آن شده اند که این اداهای بدون پشتوانه را باور کنند تا جایی که در کامنتها سیاه پوش شدن مجریان این شبکه در زمان مرگ ملکه و ادعای آزادی بیان را در بستن کامنت‌های آن‌ها در زمان همسر ملکه یاداور شدند.
    در همین رابطه صادق نیکو می‌نویسد BBC در ظاهر، فقط یک رسانه خبری است، اما ساختار روایی آن بسیار شبیه به یک سریال شبانه با کاراکترهای ثابت و الگوهای تعلیقی پیوسته عمل می‌کند که هر یک نماینده یک تیپ مخاطب هستند و هر کدام نقش خاصی را در این نمایش ایفا می‌کنند.مثلاً: ژیار گل از زاویه «سرزمین‌های اشغالی» تحلیل ارائه می‌دهد. نفیسه کوهنورد که نقش یک خبرنگار میدانی نزدیک به‌ مردم خاورمیانه را بازی می‌کند. سیاوش اردلان که بیشتر لحن روشنفکری، فلسفی و سیاسی دارد. کسری ناجی سعی می‌کند از زاویه آمریکا به تحلیل موضوعات بپردازد و به آن گرایش دارد و حتی خبرنگاران افغانستانی و با گرایشات دیگر در این تحریریه حاضر هستند که هرکس یکی از کلونی‌های مخاطب را نمایندگی می‌کند.به همین دلیل است که برخی مواضع خبرنگاران این شبکه را همسو با خود یافته و به تجلیل از آنان می پردازند!
     
     
    البته در کنار این سیاست‌ها، موارد بسیاری است که شاید مردم به خاطر حافظه شان فراموش کرده باشند، اما از کارنامه سیاه آن‌ها پاک نمی‌شود‌. از حمایت به حمله به ایران تا خیانت‌ها علیه مردم ایران در زمان کرونا.
    بی بی سی فارسی در زمان اوج کرونا به همراه دیگر شبکه های ضدانقلاب تلاش کرد تا ایران را عامل شیوع کرونا معرفی کند، در زمانی که مردم همه جهان سرشار از استرس بودند و نیاز به آرامش داشتند، آن‌ها تصاویر ناامیدکننده از مسوولان بهداشت ایران و تصاویر بشاش مسوولان انگلیس را منتشر می‌کردند.
    در روزهای اوج کرونا که انگلیس بالاترین آمار مبتلا را داشت تصاویر گل و بلبل از مردم این کشور و تصاویر دلهره اور از مردم ایران منتشر می کرد.
    به این موارد تحقیر پیشرفت‌های علمی ایران در برابر بزرگنمایی علمی کشورهای غربی؛ بزرگنمایی مشکلات ایران و ربط دادن آن به ناکارآمدی مسئولان.
    حتی در یک نمونه زمانی که صدای بسیاری را درآورد مربوط به بزرگنمایی آتش سوزی ها در ایران بود؛ این درحالی بود که در زمان آتش‌سوزی‌های گسترده در کالیفرنیای آمریکا با انتشار تصاویری صورتی سعی در عادی نشان دادن این اتفاق مهیب بود.
    در زمینه ورزش نیز آن ها با بولد کردن شکست های ایران، اخبار جعلی سعی کردند تا مردم را از موفقیت های ملی دلسرد کنند.
    در پژوهشی که در سال ۱۴۰۱ انجام شد، عملکرد ۵ رسانه بی‌بی سی فارسی، ایران اینترنشنال، صدای آمریکا، رادیو فردا و من و تو و صفحات مجازی آنها نشان می‌دهد این رسانه‌ها در ۴۶ روز مورد بررسی قرار گرفت که مجموعا ۳۸۰۰۳ دروغ توسط این رسانه ها منتشر شد؛ در این بررسی به نسبت حجم اخبار و تولیدات، بی‌بی سی بیشترین میزان اخبار خلاف واقع را داشته است و ایران اینترنشنال و شبکه من و تو در رده‌های بعدی قرار دارند.
    با بررسی این گونه موارد مشخص می شود که چگونه بی بی سی فارسی با ظرافت بیشتری در حال پیاده کردن سیاست های غرب علیه کشورمان است و در این بین فرقی هم بین هیچ کدام از رسانه‌های ضدایرانی نیست.و حالا می توان گفت که آقای نامور(کارشناس رسانه های ضدایرانی) شما اشتباه نکردید هیچ تفاوتی بین ایران اینترنشنال و بی بی سی وجود ندارد.


    download

    download

    نظرات بینندگان
    نظرات شما