جمعه 02 خرداد 1404 - Fri 23 May 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • اینکه بگویند به ایران اجازه غنی‌سازی نمی‌دهیم، غلط زیادی است /شهید رئیسی زبان صادق و عمل خستگی‌ناپذیر داشت + فیلم و صوت

  • ترامپ غلط کرد با آنها که پالایشگاه‌ سازی و نیروگاه‌ سازی را مسخره می‌کردند

  • برای چهره‌نگاری شایسته‌، جذاب و با نشاط از معلم کار رسانه‌ای شود/ جدا کردن آموزش و پرورش از دولت معنی ندارد+ فیلم

  • دیپلماسی داروغه: زوال مذاکره و تعامل

  • منیت عاریتی؛ تحقیر در ازای بقا

  • قهرمانان واقعی و انسان‌دوست ایران در دفاع مقدس معرفی شوند+عکس و فیلم

  • آیا هنوز هم به مذاکره ادامه می‌دهید؟!

  • لیدرهای ضدانقلاب، ایرانی نیستند؟+فیلم و عکس

  • هر دو طرف با رهبران خود مشورت کنند

  • مذاکرات نسبت به سه دور گذشته جدی تر و صریح تر بود./برای جلسه بعدی توافق شده/در موضوعات مورد اختلاف، مقداری به هم نزدیک شده /

  • ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ

  • جنگ روایت‌های ترامپ و اهمیت یک هشتگ

  • برای هر سناریویی آماده هستیم/برای جنگ در هر مقیاسی آماده‌ایم/شهید رئیسی الگویی برای خدمت به اسلام بود

  • خلیج فارس،همیشه فارس خواهد بود

  • او از نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو ناامید شده است/ترامپ از فشار‌های نتانیاهو برای حمله به ایران کلافه شده

  • استقبال مکرون از یک تروریست حرفه ای در الیزه

  • تمجید باشگاه اینتر از طارمی

  • مهمترین وظیفه حوزه، بلاغ مبین و زمینه‌سازی برای تمدن نوین اسلامی

  • ناترازی در انتصابات؛ وقتی سخنگوی ستاد، مدیر برق کشور می‌شود! +عکس و فیلم

  • چند و چون اختلافات داخلی آمریکا درباره ایران

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 401763
    تاریخ انتشار: 02/خرداد/1404 - 15:01

    خرمشهر چگونه آزاد شد؟

    معاون هماهنگ کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت با بیان اینکه وفاق و همدلی موجود زمان جنگ تحمیلی می‌تواند الگوی مدیریتی ما باشد گفت: خرمشهر برای دشمن یک نقطه کلیدی بود و اشغال آن برای ما تحقیرآمیز بود. اما با همت همه و مهمتر از همه با رهبری امام خمینی (ره) خرمشهر آزاد شد.

    خرمشهر چگونه آزاد شد؟

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از میزان

    ۳ خرداد سال ۱۳۶۱ هجری شمسی یکی از رخداد‌های مهمِ دفاع مقدس به وقوع پیوست و خرمشهر پس از ۵۷۸ روز اشغال توسط ارتش حزب بعث عراق به‌دست رزمندگان جان بر کف کشورمان آزاد شد.

    امام‌خمینی رحمه الله علیه ۳ خرداد ۱۳۶۱ در پیام تجلیل از رزمندگان اسلام و تبریک فتح خرمشهر گفتند: با تشکر از تلگرافاتی که در فتح خرمشهر به اینجانب شده است، سپاس بی‌حد بر خداوند قادر که کشور اسلامی و رزمندگان متعهد و فداکار آن را مورد عنایت و حمایت خویش قرار داد و نصر بزرگ خود را نصیب ما فرمود. اینجانب با یقین به آنکه مَا النَّصْرُ إلّامِنْ عِندِاللهِ  از فرزندان اسلام و قوای سلحشور مسلح، که دست قدرت حق از آستین آنان بیرون آمد و کشور بقیة الله الاعظم - ارواحنا لمقدمه الفداء - را از چنگ گرگان آدمخوار که آلت‌هایی در دست ابرقدرتان خصوصاً امریکای جهانخوارند بیرون آورد و ندای «الله اکبر» را در خرمشهر عزیز طنین انداز کرد و پرچم پرافتخار «لااله الا الله» را بر فراز آن شهرِ خرّم - که با دست پلید خیانتکاران قرن به خون کشیده شده و «خونین شهر» نام گرفت - [بیافراشت]تشکر می‌کنم.


    رهبر معظم انقلاب در خطبه‌های نماز جمعه ۲۲ فروردین ماه ۱۳۸۲ بیان کردند: من مایلم اینجا یادی از «محمّد جهان‌آرا» شهید عزیزِ خرمشهر و شهدایی که در خرمشهرِ مظلوم آن‌طور مقاومت کردند بکنم. آن‌روز‌ها بنده در اهواز از نزدیک شاهد قضایا بودم. خرمشهر در واقع هیچ نیروی مسلّحی نداشت؛ نه که صد و بیست هزار نداشت بلکه ده‌هزار، پنج هزار هم نداشت. چند تانک تعمیریِ از کار افتاده را مرحوم شهید «اقارب‌پرست» - که افسر ارتشی بسیار متعهّدی بود- از خسروآباد به خرمشهر آورده بود، تعمیر کرد. (البته این مال بعد است. در قسمت اصلیِ خرمشهر که نیرویی نبود). محمّد جهان‌آرا و دیگر جوانان ما در مقابل نیرو‌های مهاجم عراقی- یک لشکر مجهّز زرهی عراقی با یک تیپ نیروی مخصوص و با نود قبضه توپ که شب و روز روی خرمشهر می‌بارید- سی و پنج روز مقاومت کردند. همان‌طور که روی بغداد موشک می‌زدند، خمپاره‌ها و توپ‌های سنگین در خرمشهر روی خانه‌های مردم مرتّب می‌باریدند. بااین‌حال جوانان ما سی و پنج روز مقاومت کردند؛ اما بغداد سه روزه تسلیم شد! ملت ایران! به این جوانان و رزمندگانتان افتخار کنید. بعد هم که می‌خواستند خرمشهر را تحویل بگیرند، دوباره سپاه و ارتش و بسیج با نیرویی به‌مراتب کمتر از نیروی عراقی رفتند خرمشهر را محاصره کردند و حدود پانزده هزار اسیر در یکی دو روز از عراقی‌ها گرفتند. جنگ تحمیلی هشت‌ساله‌ی ما، داستان عبرت‌آموز عجیبی‌است. من نمی‌دانم چرا بعضی‌ها در ارائه‌ی مسائل افتخارآمیز دوران جنگ تحمیلی کوتاهی می‌کنند.

    در همین رابطه علی‌اصغر جعفری، معاون هماهنگ کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت اظهار کرد: دفاع مقدس فراز و فرود‌های زیادی داشت. ما در شرایطی بودیم که انقلاب تازه شکل گرفته بود، ارکان نظام هنوز چیده نشده بود، در این شرایط، دشمن از فرصت استفاده کرد و به کشور ما حمله کرد و بخش‌هایی از خاک ما را اشغال کرد. متاسفانه، رئیس جمهور و فرمانده کل قوا وقت هم اهتمام زیادی به استفاده از ظرفیت‌های ملی نداشتند و تاکتیک‌ها و راهبرد‌هایی را به کار گرفتند که به تحکیم دشمن کمک کرد.

    معاون هماهنگ کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت ادامه داد: با برکناری بنی صدر، مردم وارد صحنه شدند و جنگ چهره دیگری به خود گرفت. حضور مردم، جنگ را تغییر داد. پس از شکست حصر آبادان متوجه شدیم که می‌توانیم دشمن را عقب برانیم و این توانایی را داریم. خوشبختانه، ارتش خود را بازسازی کرد، سپاه شکل گرفت، بسیج نظام‌مند شد، مردم حضور یافتند و حمایت‌های مردمی معنا پیدا کرد. خودباوری در جامعه ایجاد شد.

    جعفری اظهار کرد: پس از شکستن حصر آبادان، ما عملیات‌های موفقیت‌آمیز و پر غروری داشتیم که اوج آن عملیات فتح بیت‌المقدس و آزادی خرمشهر بود. خرمشهر برای دشمن یک نقطه کلیدی بود و اشغال آن برای ما تحقیرآمیز بود. اما با همت همه و مهمتر از همه با رهبری امام خمینی (ره) خرمشهر آزاد شد.


    وی بیان کرد: امام (ره) فرمودند: «باید حصر آبادان شکسته شود»، «مهران باید آزاد شود» و «خرمشهر را آزاد کنید». این فرمان‌های امام (ره) برای رزمندگان دلیل نمی‌خواست. دیگر نمی‌گفتند کمبود داریم یا نیرو نداریم. هر کسی هر چه در توان داشت، به میدان می‌آورد.

    معاون هماهنگ کننده بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس و مقاومت با بیان اینکه این وفاق و همدلی که در زمان جنگ تحمیلی رخ داد، می‌تواند الگوی مدیریتی ما باشد گفت: چطور با کمترین امکانات توانستیم کشور را اداره کنیم؟ چطور توانستیم مردم را در سخت‌ترین شرایط به جنگ بکشانیم؟ ما در دوران جنگ سیم خاردار نداشتیم. امروز به توانمندی رسیده‌ایم و همان مدیریت می‌تواند کار انجام دهد.

    وی در پایان تاکید کرد: اگر الگوی دفاع مقدس را در بحث پشتیبانی، همراهی، حل مشکلات مردم و رفع بی‌عدالتی‌ها پیاده کنیم، در حوزه اقتصاد، مدیریت و زیرساخت‌ها موفق خواهیم بود. همه چیز در آن فرهنگ وجود داشت و ما آن را تجربه کردیم. چه خوب است که این الگو‌ها را به نسل جدید منتقل کنیم.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما