به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»
فیلم سینمایی «موسی کلیم الله» که در چهل و سومین جشنواره فیلم فجر به اکران درآمد را میتوان به عنوان اثری در نظر گرفت که با بهره گیری از هوش مصنوعی وجهه دیگری به فیلم داده است.
احسان باغسنگانی کامپوزیتور و مسئول جلوههای ویژه گروه هوش مصنوعی در ارتباط با استفاده از هوش مصنوعی در خصوص حالات چهره حضرت موسی در گفتوگو با فارس گفت: آقای حاتمی کیا یک چالش بزرگ داشتند و آن هم اینکه براساس فیلمنامه نوزاد باید در یک زمان به خصوصی ری اکشن را از خود نشان میدادند که عملا وقتی میخواهید این را با یک نوزاد سن کم انتظار داشته باشید، شاید وقت بسیاری از شما بگیرد و نتیجه دلخواه به دست نیاید. بر همین حساب ما در این فیلم سینمایی که تست خوبی برای ما بود نوزاد 23 روزه را از زوایای مختلف فیلمبرداری و عکس برداری کردیم و در نهایت به یک دادهای رسیدیم که همه این اطلاعات را با آن مدل هوش مصنوعی که متخصصهای ما به وجود آوردند، به هوش مصنوعی یاد دادیم که این بچه از زوایای مختلف چه شکلی است. در نهایت فیلمبرداری را انجام دادیم و در پس تولید چهره حضرت موسی را عوض کردیم با آن ری اکشنهایی که آقای حاتمی کیا مدنظر داشتند.
وی در ادامه در خصوص واکنشهای مردم و انتقاداتی نظیر انیمیشنی شدن اثر افزود: اولین مرتبه که فیلم را در سینما با مردم دیدم کسی متوجه نشد و عملا فکر میکنند که بخشهای دیگر مثل بک گراندها کار هوش مصنوعی است اما کاری که هوش مصنوعی انجام داده است فقط تغییر چهره حضرت موسی است.
باغسنگانی در ارتباط با چالشهای استفاده از هوش مصنوعی ادامه داد: چالش جدی ما ضعف منابع و سخت افزار است. یعنی ما برای اجرای درست مدلهای هوش مصنوعی نیاز به کارت گرافیکهای بسیار دقیق و با هزینه بالا داریم. این خیلی به ما کمک میکند که بتوانیم با سرعت بیشتری آن حجم بالا از اطلاعات را برای ما پردازش کند.
وی در پایان اشاره کرد: اینطور نبود که بگوییم مشکلاتی از این دست مثل نبود امکانات مانع راه ما شده است. ما راههای دیگری را اجرا کردیم که خود همین هم خیلی از چالشهای ما را تا حد زیادی پوشش داد. کاری که ما در سینمایی انجام دادیم کف روی آب بوده است از دنیای وسیع هوش مصنوعی. کارهای بسیاری زیادی میشود انجام داد و این حجم در سریال بیشتر است.