یکشنبه 28 ارديبهشت 1404 - Sun 18 May 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • برای چهره‌نگاری شایسته‌، جذاب و با نشاط از معلم کار رسانه‌ای شود/ جدا کردن آموزش و پرورش از دولت معنی ندارد+ فیلم

  • دیپلماسی داروغه: زوال مذاکره و تعامل

  • منیت عاریتی؛ تحقیر در ازای بقا

  • قهرمانان واقعی و انسان‌دوست ایران در دفاع مقدس معرفی شوند+عکس و فیلم

  • آیا هنوز هم به مذاکره ادامه می‌دهید؟!

  • لیدرهای ضدانقلاب، ایرانی نیستند؟+فیلم و عکس

  • هر دو طرف با رهبران خود مشورت کنند

  • مذاکرات نسبت به سه دور گذشته جدی تر و صریح تر بود./برای جلسه بعدی توافق شده/در موضوعات مورد اختلاف، مقداری به هم نزدیک شده /

  • ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ

  • جنگ روایت‌های ترامپ و اهمیت یک هشتگ

  • برای هر سناریویی آماده هستیم/برای جنگ در هر مقیاسی آماده‌ایم/شهید رئیسی الگویی برای خدمت به اسلام بود

  • خلیج فارس،همیشه فارس خواهد بود

  • او از نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو ناامید شده است/ترامپ از فشار‌های نتانیاهو برای حمله به ایران کلافه شده

  • استقبال مکرون از یک تروریست حرفه ای در الیزه

  • تمجید باشگاه اینتر از طارمی

  • مهمترین وظیفه حوزه، بلاغ مبین و زمینه‌سازی برای تمدن نوین اسلامی

  • ناترازی در انتصابات؛ وقتی سخنگوی ستاد، مدیر برق کشور می‌شود! +عکس و فیلم

  • چند و چون اختلافات داخلی آمریکا درباره ایران

  • حج، تنها فریضه‌ای با ساختار کاملاً سیاسی است /هیچ منفعتی برای امت اسلامی بالاتر از اتحاد نیست+ فیلم

  • هیبت "تاد" فرو ریخت باز آرایی یک معادله نظامی

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 401347
    تاریخ انتشار: 27/ارديبهشت/1404 - 20:33
    علیرضا زاکانی مطرح کرد

    تهران در آستانه جهش توسعه‌ای همراه با مشارکت مردم

    شهردار تهران با بیان اینکه برهم‌انباشتگی مشکلات تهران جز با تغییر و تحول بهبود نخواهد یافت، گفت: در این زمینه دو مرحله تثبیت مدیریتی و بسترسازی لازم برای یک‌جهش بزرگ را پشت سر گذاشته و امروز در آستانه این‌جهش بزرگ قرار داریم تا بتوانیم تهران را به شهری توسعه یافته و جدید دست پیدا کنیم که این امر تنها با مشارکت مردم صورت خواهد گرفت.

    تهران در آستانه جهش توسعه‌ای همراه با مشارکت مردم

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل ازخبرگزاری ایکنا 

    در ابتدای این نشست خبری، زاکانی طی سخنانی بیان کرد: در آستانه سالروز شهادت شهدای خدمت هستیم و سالروز شهادت جانسوز این شهیدان بزرگوار را گرامی می‌داریم. امروز بیش از ۴۴ ماه است که در شهرداری تهران توفیق خدمت به مردم تهران را دارم. البته در این دوره، چهار تحول مهم در کلانشهر تهران هدف‌گذاری شد که با همراهی شورای اسلامی شهر تهران آنها را پیگیری می‌کنیم.

    وی افزود: تحول اول ناظر به حوزه کالبد شهری است که بتوانیم تهران را از این نظر متحول کنیم. سبک زندگی و ایجاد زندگی آرام برای مردم و مشارکت ایشان در مدیریت شهری، تحول در مدیریت شهری و تحول در حوزه فناوری نیز دیگر تحولاتی است که برای افق سال ۱۴۱۰ ریل‌گذاری شده است.

    زاکانی گفت: مدیریت شهری در این دوره و در ابتدای دوران مدیریتی خود ابتدا به تثبیت مدیریت شهری در تهران پرداخت که در این زمینه توانستیم شرایط خود را به گونه‌ای قرار دادیم تا با پیش‌بینی‌ها و گام‌های استوار نسبت به حل مشکلات شهری اقدام کنیم؛ لذا امروز از مرحله نسبیت عبور کرده و به دنبال توسعه فعالیت‌ها هستیم. چشم‌انداز پیش روی ما امروز چشم‌انداز تحولی در حوزه‌های مختلف است.

    ورود شهرداری به حوزه فناوری‌های نوین

    شهردار تهران با اشاره به ورود شهرداری به حوزه فناوری‌های نوین تصریح کرد: در این زمینه کارخانه‌های نوآوری متعدد در نظر گرفته شده است که واقعا چهره شهری را تغییر می‌دهد. همچنین، در حوزه حمل و نقل نیز در مسیری قرار داریم که به توسعه خطوط مترو، افزایش اتوبوس‌ها، موتور‌های برقی پرداخته‌ایم.

    وی بیان کرد: امروز نگاه جدیدی در حوزه بافت فرسوده شهری در تهران حاکم شده و برای این منظور به دنبال سرمایه‌گذاری در حوزه بافت‌های فرسوده با نگاه جدید هستیم. این بدان معنا نیست که به دنبال ایجاد برج‌های آسمان‌خراش بدون هیچ‌گونه زیرساختی باشیم؛ لذا در آستانه جهش بزرگی هستیم که همراهی، همکاری و مشارکت مردمی بسیار مهم است که خبرنگاران نیز پل ارتباطی مدیریت شهری و مردم هستند.

    شهردار تهران اظهار کرد: ابعاد کار شهرداری بسیار متنوع است و موضوع مهم این است که امروز شهرداری تهران در حال طی کردن مسیری پرشتاب است که در حوزه‌های مختلف شکل گرفته است. در سال ۱۴۰۱ حدود ۸۰ همت درآمد شهرداری بود که این میزان در سال ۱۴۰۲ به ۱۰۸ همت رسید. در سال گذشته نیز میزان درآمد شهرداری به ۱۵۱ همت رسید که در‌تاریخ بلدیه بی‌سابقه است.

    زاکانی ادامه داد: امروز توسعه شهری با مولدسازی و مشارکت مردمی و ابزار‌های مختلف به سرعت پیش می‌رود. حضور گسترده مردم در طرح من شهردارم نشان از توسعه مشارکت مردمی بسیار زیاد مردم در همکاری با مدیریت شهری است. در حوزه ورزش نیز سال گذشته حدود یک و نیم میلیون نفر از مردم تهران در طرح‌های ورزشی شهرداری تهران ازجمله قهرمان‌شهر حضور پیدا کردند.

    وی افزود: امروز در مسیری قرار گرفتیم که فراتر از تعلقات بخشی و گروهی، بنای خدمتی جامع به مردم را دارد که به هیچ وجه کندی و سستی بدان وارد نمی‌شود. امسال نیز طرح‌های بسیار گسترده‌ای داریم تا بتوانیم با سرمایه‌های خرد و مشارکت مردم طرح‌های بسیار جذابی را در تهران اجرا کنیم.

    زاکانی بیان کرد: برهم‌انباشتگی مشکلات تهران جز با تغییر و تحول بهبود نخواهد یافت. در این زمینه دو مرحله تثبیت مدیریتی و بسترسازی لازم برای یک‌جهش بزرگ را پشت سر گذاشته و امروز در آستانه این‌جهش بزرگ قرار داریم تا بتوانیم تهران را به شهری توسعه یافته و جدید دست پیدا کنیم که این امر تنها با مشارکت مردم صورت خواهد گرفت.

    تکمیل شهر آفتاب و انتقال نمایشگاه‌ها

    زاکانی در ادامه سخنان‌ خود با اشاره وضعیت نمایشگاه‌های تهران افزود: در رابطه با نمایشگاه بین‌المللی تهران و وضعیت نمایشگاه‌ها قرار بر‌ این شده تا کارگروهی ایجاد شده و با تکمیل شهر آفتاب زمینه انتقال هرچه سریع‌تر نمایشگاه از تهران‌ را مهیا کنیم. همچنین، بنا شد تا شهرداری تهران در توسعه منطقی نمایشگاه بین‌المللی نیز مشارکت داشته باشد تا شرایط بهتری برای شهر به وجود آید.
     
    وی اظهار‌‌‌ کرد: در حوزه ساخت و سازهای غیر مجاز تقریبا تمامی آرای کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری قلع و قمع بناهای غیر مجاز است و در این زمینه با تمام توان‌ به دنبال مبارزه بت ساخت و سازهای غیر مجاز هستیم. البته اعمال قانون منطق خاص خود را دارد و باید خیلی منطقی به دنبال این امر بود. 
     
    زاکانی با اشاره به مبارزه شهرداری تهران با فساد بیان کرد: مقوله فساد در شهرداری به سه قسمت تقسیم شده است که در این زمینه در سال ۱۴۰۲ میزان ۴۶ همت از امکانات شهرداری بازگردانده شد. همچنین، توانستیم به صورت خیلی سریع با کسانی که مفسده کرده بودند، مبارزه کنیم. البته کار اساسی در این زمینه ایجاد سامانه شهریار است که رابطه بین مردم و خدمت دهندگان ایشان در شهرداری را به حداقل رسانده و موجب کاهش تخلفات خواهد شد. این سامانه طی چند هفته آتی راه‌اندازی خواهد شد.
     
    نوسازی و بهسازی ساختمان‌های ناایمن
     
    شهردار تهران بیان کرد: امسال به دنبال ایجاد زمینه‌ای هستیم که اگر فردی تقاضای نادرستی از مردم داشته باشد و خدایی ناکرده به دنبال رشوه از مردم باشد، به شدت تنبیه شده و چنین تخلفاتی به حداقل برسد. در حوزه ساختمان‌های ناایمن در تهران نیز کار بزرگی صورت گرفت و برای اولین هشت دستگاه با یکدیگر همکاری کرده و بنا شد تا کل ساختمان‌های بالای شش طبقه در تهران پایش شود. در قدم اول بیش از پنج هزار ساختمان پایش شد که در میان این ساختمان‌ها، واحدهای ایمن و ناایمن مشخص شده و امروز به دنبال نوسازی و بهسازی ساختمان‌های ناایمن هستیم.
     
    زاکانی افزود: کشورهای بریکس، مجمع بریکس‌پلاس را راه‌اندازی کردند که در مجمعی که در تهران برپا شد، نمایندگان کشورهای مختلف عضو بریکس حضور داشتند. ارتباط این‌ کشورها با تهران برای نمایندگان بریکس بسیار مهم بود و همین ارتباطات امکانی را در اختیار مدیریت شهری فراهم می‌کند که در مسیر توسعه گام‌ بردارد که در این زمینه می‌توان به توسعه سرمایه‌گذاری، گردشگری و ... اشاره کرد. 
     
    فعال شدن دیپلماسی شهری
     
    زاکانی ادامه داد: هدف‌گذاری شهرداری تهران، فعال شدن دیپلماسی شهری است.‌ در این زمینه ارتباطات بسیار خوبی با مدیریت شهری‌ شهرهای کشورهای مختلف هستیم. برای مثال در مورد چین، به دنبال تبادل فناوری و سرمایه‌گذاری بین دو طرف هستیم. 
     
    وی با اشاره به اعطای مجوز برای ایجاد ۲۶ شهرک الگو در تهران بیان کرد: همچنین، در این زمینه طرحی به نام مسکن الگو نیز در نظر گرفته شده است که با اجرای چنین طرحی چهره پلاک‌های شهری تغییر می‌کند. اجرای این طرح هم‌اکنون آغاز شده که باعث افزایش سرعت ساخت و ساز در بافت‌های فرسوده خواهد شد.
     
    شهردار تهران با اشاره به موضوع مدارس تهران نیز اظهار کرد: تهران‌ دو هزار و ۸۰۰ مدرسه دارد که بخش زیادی از آن‌ها فرسوده است. همچنین، در پنج منطقه تهران نیز کمبود کلاس درس وجود دارد. شهرداری تهران خود را متعهد کرده که در این زمینه به آموزش و پرورش و دولت کمک کند. در این حوزه به دنبال نوسازی و ارائه تسهیلات خوب به دانش‌آموزان و اولیای ایشان هستیم. پیشنهاداتی از سوی شهرداری تهران در این رابطه ارائه شده تا نسبت به آماده‌سازی مدارس شهر تهران اقدام کند. این مسیر منجر شد تا ۸۰ مجمتع آموزشی برای شهر تهران احداث کند.‌
     
    زاکانی اظهار‌ کرد: امروز هر شهرک‌‌ و شبکه‌ای در تهران ‌که بالای ۲۰۰‌ خانوار در آن‌ زندگی می‌کنند باید نسبت به ایجاد مدرسه و فضای آموزشی اقدام کند. لذا شهرداری تهران در این زمینه تعهد داده است تا ۸۰ مجتمع آموزشی و تحصیلی در تهران ایجاد کند که این‌ موضوع موجبات رشد و توسعه فضای آموزشی در کشور را فراهم می‌کند.
     
    وی افزود: شهرداری تهران در حوزه ناترازی انرژی به دنبال کمک به دولت از طریق کاهش مصرف در تهران است. امروز طی ۴۴ ماه گذشته بیش از ۶۰ نقطه ترافیکی بهینه‌سازی شده که بخش قابل توجهی از مصرف انرژی را کاهش داده است. استفاده از خدمات ریلی مترو، ناوگان عمومی و برقی‌سازی نیز از دیگر برنامه‌های شهرداری تهران برای کاهش مصرف انرژی است. 
     
    خودکفایی در مصرف انرژی
     
    زاکانی ادامه داد: در حوزه تولید نیز لایحه‌ای در شورا به تصویب رسید که طبق آن‌ چنانچه ساختمان‌های شهری بتوانند به سمت انرژی خورشیدی بروند، مشمول مشوق‌های شهرداری خواهند شد. شهرداری به دنبال خودکفایی در مصرف انرژی است تا بتواند در زمینه ناترازی انرژی به دولت کمک کند. نزدیکترین روش برای مقابله با ناترازی انرژی صرفه‌جویی است که شهرداری تهران در این زمینه نیز فعالیت‌های خوبی انجام داده است.
     
    شهردار تهران بیان کرد: حریم پایتخت در سال ۱۳۸۶ حدود پنج هزار و ۹۸۰ کیلومتر اعلام شد. در دی‌ماه سال ۱۴۰۲ استاندار سابق تهران مصوبه حریم تهران را ابلاغ کرده و به شهرداری تهران سپردند. از همان سال شهرداری تهران به دنبال ایجاد و حفظ این حریم بوده و در این زمینه از امکانات و ابزار روز استفاده کرده است.
     
    زاکانی بیان کرد: در دوره اخیر نامه‌ای از وزارت کشور و استانداری تهران ارسال شد که مصوبه سال ۱۴۰۲ را لغو می‌کرد و همین مسئله باعث شد تا بسیاری از شهرستان‌ها ساخت و ساز خارج از حریم را آغاز کنند. البته در این زمینه اقدامات لازم انجام شده و رئیس‌جمهوری نیز در جریان امر قرار گرفتند. البته شهرداری تهران به تمامی مناطق اعلام کرده تا حریم تهران به خوبی حفظ شده و اجازه ساخت و ساز خارج از محدوده حریم شهری داده نشود.
     
    شهردار تهران در مورد آخرین وضعیت واگن‌های خریداری شده از چین نیز تصریح کرد: بنده شهادت می‌دهم که دولت جدید نیز همانند دولت گذشته اهتمام ویژه‌ای برای ورود این واگن‌ها دارند. در شرایط فعلی تفاهم‌نامه جدیدی امضا شده که تا پایان سال دو رام قطار در تهران تحویل داده شود و طرف چینی نسبت به تولید مابقی رام‌های مدنظر اقدام کند.

    زاکانی با اشاره به مسئله خواهرخواندگی تهران و لس‌آنجلس آمریکا نیز بیان‌ کرد: در این‌ زمینه مشکلی از سوی ما وجود ندارد و مشکل طرف آمریکایی و دولت آمریکاست که دست از تفکرات استکباری خود برنداشته و اجازه ایجاد چنین تعاملاتی را بین شهرهای این کشور و دیگر شهرهای دنیا نمی‌دهد.
     
    وی‌ بیان‌‌ کرد: مجموعه مدیریت شهری با همکاری تمامی دغدغه‌‌مندان جشن‌های‌ مختلف فرهنگی همچون پیاده‌روی غدیر، جشن‌ امام رضایی‌ها و ... را راه‌اندازی کرد تا در این زمینه بستر مناسب برای توسعه نشاط اجتماعی در پایتخت فراهم شود. 
     
    ایجاد آرامستان‌های جدید در تهران
     
    زاکانی با اشاره به ایجاد آرامستان‌های جدید در تهران نیز بیان کرد: اولا امروز هیچ‌گونه بحرانی به نام بحران دفن‌‌ در تهران وجود ندارد. در این زمینه سرمایه‌گذاری لازم برای ایجاد آرامستان‌های جدید در تهران انجام شده که برای این منظور پنج نقطه برای ایجاد آرامستان مشخص شده که دو نقطه در حال احداث بوده و مابقی نیز در حال پیگیری است.
     
    وی‌‌ با اشاره به وجود ثبات مدیریتی در تهران نیز افزود: در این زمینه توانایی و کارایی مدیران در بخش‌های مختلف حوزه مدیریتی بسیار مهم‌ است و جابجایی مدیران در این حوزه‌ها اصلا نشانه عدم ثبات مدیریتی نیست و این جابجایی‌ها بیشتر برای عدم ایجاد رکود در مدیریت شهری و بکارگیری از بهترین توانایی افراد در بخش‌های مختلف است.
     
    شهردار تهران اظهار کرد: در دوره جدید مدیریت شهری و در حوزه حمل و نقل تقریبا روزانه یک‌ اتوبوس به شهر اضافه شده است. لذا نوسازی حمل و نقل عمومی دغدغه اصلی شهرداری تهران است و تا پایان سال نیز تعداد ۸۰۰ اتوبوس دیگر به ناوگان حمل و نقل عمومی اضافه خواهد شد. در آغاز دوره جدید مدیریت شهری ۲۳ هزار معتاد متجاهر در تهران شناسایی شده بود که با تشکیل قرارگاه اجتماعی در این زمینه بیش از هشت هزار تخت و تعداد زیادی از گرمخانه‌ها ویژه در تهران ایجاد شد. امروز و با تلاش مجموعه همکارانم در مجموعه شهرداری تهران حدود ۲۴ هزار نفر ظرفیت در تهران وجود دارد. تابستان گذشته ۲۱ هزار نفر از معتادان متجاهر تهران داخل در کمپ‌ها بودند اما متاسفانه تأمین اعتبار ویژه برای برخی از کمپ‌ها انجام نشد و این مسئله باعث آزادسازی تعدادی از این معتادان شد.
     

    وی با بیان اینکه امروز هیچ کولونی از معتادان در تهران وجود ندارد، گفت: در حوزه منابع آب نیر به دنبال بهترین راه برای مقابله با کم‌آبی موجود هستیم. بازچرخوانی آب یکی از راه‌های این برنامه است که طی سال گذشته حدود ۵۶ میلیون متر مکعب به سرانجام رسیده است. امروز شش تصفیه‌خانه محلی در تهران ایجاد شده که پنج تصفیه‌خانه در دوره مدیریت جدید ایجاد شده است. 

    نظرات بینندگان
    نظرات شما