چهارشنبه 13 خرداد 1405 - Wed 03 Jun 2026
  • کشف یک تونل عجیب در مرز مکزیک / فیلم

  • تولد نخستین کره‌خر در عربستان پس از یک قرن / عکس

  • از چاله عراق به چاه ایران؛ اعتراف ترامپ به تکرار یک اشتباه + عکس

  • جزئیات طرح رایگان شدن دائم تردد با مترو و بی آر تی

  • شکوه پلنگ ایرانی در پارک ملی گلستان / فیلم

  • قیمت نفت امروز سه‌شنبه ۱۲ خرداد

  • آنچه باید درباره علیرضا بیرانوند بدانید

  • یک کنایه تمیز به کارمندان شبکه من و تو

  • آقای دکتر قالیباف حد یقف شما و تیم مذاکره کننده با آمریکا تا کجاست؟

  • قیمت گوشت قرمز امروز ۱۲ خرداد

  • پرسپولیس در آستانه جذب ستاره‌های جوان

  • قیمت طلا و سکه امروز ۱۲ خردادماه

  • چگونه ابوترابی نقشه بعثی‌ها برای قتل‌عام اسرا را ناکام گذاشت؟ + عکس

  • حزب‌الله: ایران لبنان را شامل هر توافقی می‌کند

  • ۹۰۰ نقطه تهران میزبان اجتماعات مردمی مقاومت

  • چگونه «بادگلو» را درمان کنیم؟

  • پاسخ نقض آتش‌بس بیانیه نیست، نقض آتش‌بس است

  • وعده تفاهم در سایه نقض آتش‌بس؛ تناقض‌گویی تازه ترامپ

  • سلاح هوشمند سپاه در کنترل تنگه هرمز+فیلم

  • توافق هسته‌ای با ایران بر اساس واقعیت‌ روز باشد

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 401332
    تاریخ انتشار: 27/ارديبهشت/1404 - 15:42

    رؤیافروشی دوباره نشریات زنجیره‌ای این بار در‌باره FATF

    با وجود همکاری یکسویه ایران در تصویب 39 بند برنامه اقدام FATF نه تنها از شدت و کثرت تحریم‌ها کاسته نشد، بلکه دائماً به فشار آمریکا افزوده هم شده است.

    رؤیافروشی دوباره نشریات زنجیره‌ای این بار در‌باره FATF

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از کیهان،

    روزنامه‌های زنجیره‌ای با تیتر‌هایی مانند «قفل پرونده FATF شکست» و «یک گام برای خروج از لیست سیاه FATF»، به استقبال تصویب لایحه پیوستن به کنوانسیون پالرمو رفتند و به سیاق دهه گذشته که با طرح عناوین مختلف مدعی خروج از تحریم شده‌اند باز هم ادعا کردند که از این طریق تعاملات اقتصادی ایران با دیگر کشورها عادی می‌شود.

     
    این ادعا در حالی است که ده سال قبل ادعا می‌شد با توافق هسته‌ای تحریم‌ها یک‌جا لغو می‌شود. اما به تدریج معلوم شد پشت قباله تعهدات برجام، تعهدات دیگر به توافق آب و هوائی پاریس (کاهش مصرف سوخت فسیلی در نیروگاه‌ها) و کارگروه FATF و... مطرح است. در جریان این بازی مار و پله، دولت روحانی تعهدات پنهان در‌باره توافق پاریس و FATF داد که خلاف قانون اساسی بود. اجرای 37 بند از 41 بند برنامه اقدام از نگاه مافیای آمریکایی و اروپایی FATF کافی نبود و آنها خواستار تصویب الحاق ایران به برخی کنوانسیون از سوی مجلس شدند و بدین ترتیب معلوم شد که پای تعهداتی فراتر از هسته‌ای در میان است.
     
    با وجود همکاری یکسویه ایران در تصویب 39 بند برنامه اقدام FATF نه تنها از شدت و کثرت تحریم‌ها کاسته نشد، بلکه دائماً به فشار آمریکا افزوده هم شده است. با این وجود تصویب پالرمو در مجمع بی‌آنکه کمترین دورنمایی در زمینه کاهش و حتی تعلیق تحریم‌ها معلوم باشد، نوعی ارائه امتیاز نادرست به طرف مقابل است که تهدید را چاشنی مذاکره کرده است.
    با وجود واقعیت‌های گفته شده، روزنامه زنجیره‌ای دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان قفل پرونده FATF شکست، نوشت: تصویب «پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو»، موضوع می‌تواند مسیر بازگشت ایران به نظام مالی بین‌المللی و حضور مؤثر در بازارهای جهانی را هموار سازد. این تحول مهم، در حالی رخ داده که نشانه‌هایی از پیشرفت در مذاکرات ایران و آمریکا نیز به چشم می‌خورد[؟!] و خوش‌بینی‌ها نسبت به آینده اقتصاد افزایش یافته است. کنوانسیون پالرمو یکی از چهار کنوانسیون بین‌المللی مورد تأکید FATF است که ایران تا پیش از این تنها به دو مورد آن پیوسته بود. تصویب مشروط این کنوانسیون که مبارزه با جرایم سازمان‌یافته، پول‌شویی و فساد را هدف قرار داده، گامی مهم برای کاهش ریسک‌های اقتصادی و اعتباری ایران در عرصه بین‌المللی به شمار می‌رود.

    کارشناسان تأکید کردند که تصویب کنوانسیون پالرمو می‌تواند یک گام مثبت در جهت خروج ایران از لیست سیاه FATF و آمادگی ایران برای حضور در بازارهای جهانی باشد. این روند علاوه ‌بر اخبار مثبت مذاکرات میان ایران و آمریکا می‌تواند شرایط با ثبات اقتصاد را نیز در ماه‌های آتی تضمین کند. سی‌اف‌تی و پالرمو 
    ۲ مورد از ۴ کنوانسیونی هستند که FATF پیوستن به آنها را الزامی کرده ‌اما ایران تاکنون به این دو نپیوسته بود که با پذیرش پالرمو به ‌نظر می‌رسد این مشکل تا حدودی رفع شده است. 
     
    روزنامه اعتماد هم ضمن گفت‌و‌گو با محمد صدر تیتر زد: یک گام برای خروج از لیست سیاه FATF
    در حالی که هیچ مقام دولتی حاضر نشده تضمین بدهد که در صورت قبول منویات FATF تحریم‌ها لغو شود، صدر گفت: استدلال‌های معقول عراقچی و فرزین باعث شد صدای مخالفان لوایح در مجمع طنین‌انداز نشود.در بحبوحه انتشار اخبار سفر ترامپ در منطقه و در شرایطی که بسیاری از ایرانیان در زیر و بم اظهارات ترامپ به دنبال پالس‌های مثبت یا منفی درخصوص توافق احتمالی ایران و آمریکا بودند، خبر تصویب لایحه پارلمو در مجمع تشخیص مصلحت نظام توجه بسیاری از ایرانیان و فعالان اقتصادی و سیاسی را به خود جلب کرد. تصمیمی که پس از تلاش‌های فراوان دولت چهاردهم برای بازگشایی دوباره پرونده لوایح پالرمو و سی‌اف‌تی اتخاذ شد تا ایران یک قدم به روان‌سازی مناسبات تجاری، اقتصادی و بانکی‌اش نزدیک‌تر شود. البته با تصویب یکی از 2 لایحه مهم مقابله با پولشویی، باید منتظر ماند تا تصمیم مجمع تشخیص درباره لایحه دوم یعنی سی‌اف‌تی نیز نهائی تا موانع از مسیر عضویت ایران در گروه ویژه اقدام مالی برداشته شود.
    اعتماد مدعی شده تصویب الحاق به کنوانسیون پالرمو، پایانی بر سال‌های دور از لیست سفید FATF خواهد بود و حال آن که همین روزنامه ده سال قبل مدعی لغو همه تحریم‌ها و صبح بدون تحریم شده بود!
     
    در این میان روزنامه شرق نوشت: پس از سال‌ها کش‌وقوس و بحث‌های گسترده، مجمع تشخیص مصلحت نظام بالاخره با لایحه الحاق ایران به کنوانسیون مبارزه با جرائم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو) موافقت کرد، آن‌هم به‌صورت مشروط. در حالی که لایحه مقابله با تأمین مالی تروریسم (CFT) همچنان در بلاتکلیفی قرار دارد، آینده تعامل با سیستم مالی جهانی هنوز به وضوح مشخص نیست. تصویب این لایحه در راستای خروج ایران از لیست سیاه FATF و کاهش محدودیت‌های بانکی و تجاری، اهمیت ویژه‌ای دارد و پذیرش آن از سوی ایران می‌تواند زمینه‌ساز خروج کشور از لیست سیاه FATF و در نهایت بهبود وضعیت اقتصادی و تجاری آن در سطح بین‌المللی شود. با وجود تصویب مشروط پالرمو در مجمع، تا زمانی که CFT تصویب نشود، ایران همچنان در لیست سیاه FATF باقی خواهد ماند.
    این امر باعث اعمال محدودیت‌های شدیدتر در روابط بانکی و تجاری ایران با سایر کشورها و تشدید فشارهای اقتصادی می‌شود.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما