به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از ایسنا ،
شهردار تهران از توسعه جهشی حمل و نقل در سال جاری برای پایتخت خبر داد و بر اقدامات گسترده شهرداری تهران در حوزه فناوری در ماههای آینده تأکید کرد و در مورد ساختمانهای ناایمن شهر تهران، گفت: برای اولین بار ۸ دستگاه دست به دست هم دادند و قرار شد ساختمانهای بالای ۶ طبقه را رصد کنند که ۵۰۰۰ ساختمان از حدود ۱۶ هزار ساختمان را رصد کردند.
علیرضا زاکانی در نشست خبری صبح امروز خود که در ساختمان احیا شده بلدیه در حال برگزاری است با بیان اینکه در آستانه شهادت شهدای خدمت هستیم و سالگرد شهادت آیت الله رئیسی و شهدای خدمت را تسلیت میگویم، افزود: نام ویاد عزیز سفر کرده عکاس خبری را که روز گذشته رخ داد را هم تسلیت میگویم.
وی با بیان اینکه ۴۴ ماه و ۱۶ روز است که در شهرداری تهران هستیم و در این مدت رویکرد جدید را شروع کردیم و از من زیاد شنیدید که ۴ تحول را در تهران هدفگذاری کردیم که با همراهی شورای شهر در این مسیر گامهای بلند برداشتیم، گفت: تحول ناظر بر کالبد، تحول ناظر بر آسایش و آرامش شهر بر مدار مردم و تحول سوم هم در مدیریت شهری است که اقدامات شهرداری جامعپذیر باشد و سطح چهارم نیز تبدیل به شهر هوشمند در افق ۱۴۱۰ است که در ابتدای حرکت خودمان را تثبیت کردیم؛ چراکه مدیریت شهری متزلزلی را تحویل گرفتیم؛ اما با کمک و به سرعت به ثبات رسیدیم.
توسعه جهشی حمل و نقل در پایتخت برای سال جاری
شهردار تهران با بیان اینکه امروز که خدمت شما هستیم از مرحله تثبت عبور کردیم و توسعه اقدامات را در دستور کار قرار دادیم و چشمانداز ما تجلی تحول است، افزود: در ماههای آینده تهران با اقدامات گستردهای در حوزه فناوری مواجه میشود؛ به گونهای که ساخت پارک ۲۰۰ هکتاری فناوری و ساخت حداقل ۹ کارخانه نوآوری به وسعتهای بالا ساخته میشود و یا در حوزه حمل و نقل مقدمات فراهم شد و در مورد مترو، تاکسی برقی، تراموا و… به نتیحه رسیدیم و امسال توسعه جهشی دارد و در بافت فرسوده نیز امسال اتفاقات خوبی رخ میدهد وسرمایهگذاری بر بافت فرسوده با نگاه جدید در دستورکار قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه ما مسیر پرشتابی را طی میکنیم، تاکید کرد: ما در آستانه اقدام جهشی هستیم که همراهی مردم مهم است و حلقه واسط ما ومردم نیز رسانهها هستند که انتقال دهنده رخدادهای اسباب انسجام و دلگرمی است.
با وجود انباشتگی مشکلات در تهران جز با تحول، شرایط بهبود پیدا نمیکند
زاکانی با بیان اینکه ما در مسیری قرار گرفتیم که در راستای ارائه خدمات جامع به مردم است، گفت: ما طرحهای زیادی داریم که با سرمایه خرد و مشارکت مردم طرحهای خوبی در شهر پیاده کنیم و با وجود انباشتگی مشکلات در تهران جز با تحول، شرایط بهبود پیدا نمیکند و بسترهای لازم برای جهش بزرگ فراهم شده و الان در آستانه جهش هستیم تا تهران جدیدی داشته باشیم.
سیر طبیعی جمعیت شهر تهران در حال کاهش است
زاکانی با اشاره به جلسهاش با رئیس جمهور گفت: اشکالات ۱۸۸۰۰ هکتاری پایتخت بررسی شد و گزارشی که ارائه شد این بود که پایتخت متاثر از اشکالات پیرامون خودش است. بحث علمی و دقیقی در این جلسه شد و بنا شد که تحلیل و تحقیق صورت بگیرد. شهر تهران در سال گذشته کمتر از یک درصد افزایش جمعیت داشته است؛ اما برخی از شهرستانهای استان ۱۰ درصد افزایش داشتند. سیر طبیعی جمعیت شهر تهران در حال کاهش است؛ علتش این است که میگفتند باید پایتخت گران شود و این باعث شد شهرهای اطراف تهران رشد پیدا کند. ما برای شهر و حریم شهر استدلال داشتیم و خداروشکر این اهتمام توسط رئیس جمهور وجود دارد.
لزوم تشکیل کارگروه مشترک برای انتقال نمایشگاه بین المللی
وی با اشاره به ترافیکهای شهری و وجود نمایشگاه بینالمللی در تهران بیان کرد: در بحث نمایشگاه بین المللی تهران سالهاست در حال مذاکره با وزارت صمت هستیم. وزارت صمت حکم به انتقال داده است و قرار شد که کارگروه مشترکی تشکیل شود و بتوانیم تدبیر کنیم؛ باید نمایشگاه شهر آفتاب را تکمیل کنیم که نمایشگاهها را به این مکان منتقل کنیم تا شهر قفل نشود. بنا شد در توسعه منطقی نمایشگاه بین المللی در ویژگیهای جدید این نمایشگاه مشارکت داشته باشیم.
بیشترین رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ در تهران قلع و قمع است
زاکانی تأکید کرد که در کلان شهر تهران بیشترین رأی کمیسیون ماده ۱۰۰ قلع و قمع است و برای دیگر شهرها جریمه است؛ این یعنی موضعمان مشخص است.
زاکانی در ادامه نشست خبری خود در پاسخ به سوالی در مورد مبارزه با فساد در شهرداری تهران با بیان اینکه ما فساد را سه دسته کردیم، گفت: یک نمونه از فساد به واسطه بهره برداری نادرست بود که بر سر شهر کلاه رفته بود و یک دسته از فسادها دلال بازی و کارسازی بود که در حال خوردن امکانات شهر بودند و دسته سوم نیز خرده فسادها بود.
وی با بیان اینکه برخورد با دسته اول را در دستور کار خود قرار دادیم و در سال ۱۴۰۲.۴۶ همت امکانات به شهر برگشت وموفقیت جدی در این بخش داشتیم، ادامه داد: به عنوان نمونه برند «شهروند» که ۶۰۰ میلیارد تومان بود را به قیمت۳ میلیارد تومان به فروش رسانده بودند؛ اما با پیگیری مدیریت شهری ششم، شهروند به شهر برگشت و در وهله دوم با افرادی که مفسده میکردند با قاطعیت برخورد کردیم.
شهردار تهران با تأکید بر اینکه کار اساسی در این حوزه کم کردن ارتباط با ارباب رجوع بود که در قالب سامانه شهریار که به زودی افتتاح میشود، اساسا ارتباطات با شهروندان را به حداقل میرساند، اظهار کرد: در این شرایط ارتباطات سیستمی تخلفات حداقل میشود و در بخش سوم که رشوه گرفتن بود با اقداماتی جلوی این مهم را گرفتیم که علاوه بر ارتقاء درآمدها وآگاهیهای فردی، نظارت و برخورد نیز انجام شد و در برنامه داریم تا شهروندان خرده رشوه گیران را نیز معرفی کنند.
وی در پاسخ به سوالی در مورد ساختمانهای ناایمن شهر تهران با بیان اینکه سازمان آتش نشانی ۱۲۹ ساختمان ناایمن را اعلام کرده بود که این ناایمنی فقط در حوزه آتش نشانی بود، گفت: برای اولین بار ۸ دستگاه دست به دست هم دادند و قرار شد ساختمانهای بالای ۶ طبقه را رصد کنند که حدود ۱۶ هزار ساختمان را باید بررسی میکردند که بالغ بر بیش از ۵۰۰۰ ساختمان را رصد کردند که اطلاعات ساختمانهای ناایمن که نیاز به ایمنسازی ونوسازی دارند، مشخص است اما ما در این مسیر با مشارکت سایر دستگاهها جدی هستیم تا ایمنی حاصل شود.
صدور فیش عوارض ۸ همتیعدم تأمین پارکینگ برای پاساژ علاءالدین
زاکانی در مورد ایمنی پاساژ علاءالدین نیز گفت: در مورد این ساختمان اعلامی، بحثنما، بحث ایمنی داخلی و تخلفات شهری این ساختمان مطرح است که آخرین پیگیریها نشان داد که بالغ بر ۸ همت برای این ساختمان فیش عوارض در راستایعدم تامین پارکینگ صادر شده است و مالک باید تمکین کند و در مورد نما هم مالک در حال بازسازی و ایجاد نمای جدید است و در مورد استحکام بنا نیز باید بگویم که رفت و آمد و شرایط استقرار واحدها زیاد است که باید این موضوع پیگیری شود.
وی تاکید کرد: مالک مکلف به ساخت پارکینگ است که زمانبندی تعیین خواهد شد؛ وگرنه اگر پارکینگ نسازد جرایمش بالاتر است.
شهردار تهران با اشاره به مجمع بریکس و دیدار با شهرداران شهرهای مختلف دنیا گفت: اولین نشست بریکس در کازان، دومین نشست در امارات و سومین نشست در تهران برگزار شد؛ شناخت از تهران برای ارتباط با این کشورها بسیار مهم بود. ارتباط هرچه بیشتر ما با کشورهای دیگر به ما امکان میدهد که سرعت جدی در سرمایهگذاری، گردشگری و دیگر حوزهها داشته باشیم. در نشست بعدی در برزیل حاضر خواهیم شد و میتوانیم از این ظرفیت بزرگ استفاده میکنیم.
زاکانی ادامه داد: در مجمع جی ۲۰ در آفریقای جنوبی نیز دعوت شدیم و حضور در این مجامع باعث توسعه فعالیتهایمان میشود. هدفگذاری ما در دیدار با سفرای کشورها دیپلماسی شهری بود؛ مدیریت شهری میتواند در این راستا به سرعت جلو برود. ما کار مشترکی را با دولت در این خصوص شروع کردیم. با عربستان اتحاد بین دو کشور را در دستور کار داشتیم، با صربستان همکاریهای علمی و فرهنگی و با چین موضوع تکنولوژی سرمایهگذاری و توسعه ارتباطات را دنبال کردیم.
حدود ۱۷ درصد از مردم ما در ۲۶۰ هزار پلاک فرسوده در تهران زندگی میکنند
وی با بیان اینکه شهرداری تهران یک سال و نیم پیش با چین حدود نزدیک به ۱۳ میلیارد یورو تفاهم نامه امضاء کرد که تاکنون بیش از یک میلیارد یورو را برآورده کردهایم، در ادامه درباره بافتهای فرسوده پایتخت، گفت: شهر ما شهر زیبایی است؛ اما این تهران دوست داشتنی نیازمند بازنگری است. طرح جامع شهرسازی در گذشته تصویب شد که افق تهران را تا ۱۰.۵ میلیون جمعیت پیش بینی کرده بودند. در این شهر هزار مشکل وجود دارد و باید به ظرفیتها به شکل دیگری نگاه کنیم. حدود ۱۷ درصد از مردم ما در ۲۶۰ هزار پلاک فرسوده در تهران زندگی میکنند.
در حال تغییر نوع بافت فرسوده هستیم
شهردار تهران اضافه کرد: ما در بافت فرسوده پولی بابت بافت فرسوده دریافت نمیکنیم و دولت باید ۵۰ درصد از پول دریافتی را به شهرداری بدهد که این اقدام صورت نمیگیرد. در سال گذشته ۵۶۰۰ بافت فرسوده را نوسازی کردیم و امسال باید این عدد بسیار بیشتر شود. در حال کار روی طرح ۲۶ شهرک الگو هستیم و با اجرای این طرح چهره شهر عوض میشود و نوسازی آغاز میشود.
شروع این طرح در محله هرندی است؛ در گذشته با نگاههای غلط شهر را به سمت فرسودگی بردیم؛ با روند گذشته ۱۴۶ سال طول میکشید تا تهران نوسازی شود. در شرایط جدید طرح، دغدغه توسعه باغ و نوسازی افزایش پیدا میکند. تهران در بهترین نقطه ایران است و اگر به درستی توسعه پیدا کند، الگوی بزرگی شکل خواهد گرفت و در حال تغییر نوع بافت فرسوده هستیم.
وی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر ساخت و ساز غیرمجاز در حریم تهران با بیان اینکه حریم پایتخت به تعبیر خانم وزیر که میگفتند تنها شهری که حریم ندارد، پایتخت است، گفت: ما همیشه وظیفه خود از حریم را صیانتی میدیدیم؛ اما سال ۱۴۰۲ استاندار سابق لایحه حفاظت حریم را ابلاغ و موضوع را به شهرداری تهران سپرد و موضوع تعیین تکلیف شد و هزینههای سنگین دادیم و بسیاری از آرای قلع وقمع اجرا شد، به طوریکه با پهپاد و فناوریهای نوین و عکسبرداری ماهوارهای نسبت به پایش حریم اقدام کردیم و در ۱۱ منطقه که حریم دارند، حریم بان مستقر شد؛ اما متأسفانه در دولت اخیر نامهای از وزارت کشور صادر کردند که ابلاغیه سال ۱۴۰۲ را لغوکردند و برخی از شهرستانها شروع به ساخت و ساز کردند و بیرویه اطراف تهران رشد میکند و کمک به زمین خواری میکند.
زاکانی ادامه داد: متأسفانه دستگاههای قضایی اقداماتی کردند که شایسته نبود و ما به قوه قضاییه و وزارت کشور و استانداری نامه نوشتیم که این موضوع به زمین خواری میانجامد، بگونهای که یک شرکت معروف خودروسازی ۲۰۰ هکتار رمین کشاورزی را حصار کشیده و اجازه نمیدهیم امثال مرتضی گرد در کنار تهران شکل گیرد وانشاءالله وزارت کشور، دستگاه قضایی و… اهتمام بورزند.
محمدنژاد معاون مالی، هرمزی معاون حمل ونقل، شعبانی معاون فنی وعمرانی شهرداری تهران، باقری معاون برنامه ریزی، محمدخانی رییس مرکز ارتباطات شهرداری تهران در این جلسه حضور دارند.