به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از خبرگزاری دانشجو
رسانههای عبری، شامگاه سهشنبه، ادعا کردند که هدف از حمله جنگندههای رژیم صهیونیستی به بیمارستان اروپایی در خان یونس در جنوب غزه، محمد السنوار، یکی از رهبران برجسته «گردانهای القسام»، شاخه نظامی جنبش «حماس» بوده است.
شبکه پخش عبری رسمی اعلام کرد: «ارتش رژیم صهیونیستی حملهای استثنایی به یک مجموعه زیرزمینی در خان یونس انجام داد».
این رسانه به نقل از یک منبع رژیم صهیونیستی که نامش ذکر نشده، گفت: «هدف از این حمله محمد السنوار بود».
محمد السنوار، برادر یحیی السنوار، رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس است که رژیم صهیونیستی او را در تاریخ ۱۶ اکتبر ۲۰۲۴ به شهادت رساند.
تلاش برای ترور محمد السنوار
همچنین وبسایت «والا» عبری به نقل از سه منبع رژیم صهیونیستی آگاه گزارش داد که این حمله «تلاشی برای ترور محمد السنوار بود و نتایج آن هنوز مشخص نیست».
در همین حال، «کانال ۱۲» عبری از «احتیاط خوشبینانه در رژیم صهیونیستی درباره موفقیت تلاش ترور السنوار» خبر داد و افزود: «این روند ممکن است مدتی طول بکشد تا مشخص شود آیا او واقعا کشته شده است یا نه».
این رسانه افزود که «دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی در حال تلاش برای تأیید این موضوع است که آیا محمد السنوار در حمله زخمی شده است یا خیر. ارزیابیها به طور فزایندهای احتمال میدهند که او واقعاً زخمی شده باشد».
جزئیات حمله رژیم صهیونیستی به مجموعه زیرزمینی
این گزارش همچنین به نقل از منابع امنیتی بدون ذکر نام گفت که «اطمینان حاصل کردیم که هیچ اسیر صهیونیستی در اطراف محمد السنوار وجود نداشته است».
کانال ۱۲ اعلام کرد که «این حمله با استفاده از ۹ بمب ضد استحکامات انجام شد که مسیر تونل مورد ادعا که از زیر بیمارستان عبور میکرد، هدف قرار گرفت».
این شبکه افزود: «ارزیابیها نشان میدهد که محمد السنوار تنها نبوده و چندین رهبر دیگر از حماس نیز در آن مکان حضور داشتهاند».
حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستانها و مراکز درمانی غزه
پیشتر در روز سهشنبه، ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیهای اعلام کرد که با همکاری سازمان امنیت داخلی رژیم صهیونیستی (شاباک) «یک حمله دقیق» انجام دادهاند که به گفته آنها «رهبران حماس را در داخل مجموعهای از مقرهای فرماندهی و کنترل که در زیر بیمارستان اروپایی ساخته شده بود، هدف قرار داده است».
جنبش حماس، روز سهشنبه، حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان اروپایی غزه در جنوب غزه را «جنایت جنگی جدید» توصیف کرده و تأکید کرد که ادعای تل آویو مبنی بر وجود مراکز نظامی در اطراف بیمارستان «دروغهایی است برای توجیه حمله به بخشهای درمانی و کشتن غیرنظامیان».
حماس در بیانیهای اعلام کرد: «حملات وحشیانه و گستردهای که ارتش اشغالگر فاشیستی علیه بیمارستان اروپایی غزه و اطراف آن انجام داده است، یک جنایت جدید است که هدف آن از کار انداختن بیمارستانهای غزه و ادامه جنگ نسلکشی علیه این منطقه است».
این جنبش افزود که «این حملات منجر به شهادت دهها نفر و زخمی شدن بسیاری دیگر از جمله بیماران، کارکنان پزشکی و اعضای دفاع مدنی شده است که در تلاش برای نجات مصدومان بودند»، و تأکید کرد که بیمارستان به طور کامل از کار افتاده است.
حماس همچنین اعلام کرد که «ادعای اشغالگران مبنی بر وجود مراکز نظامی در این مکان، تنها دروغهایی است که برای گمراه کردن افکار عمومی جهانی مطرح میشود تا حملات به بخش درمانی و کشتار و ترساندن غیرنظامیان بیگناه در غزه را توجیه کند».
این جنبش از «جامعه بینالمللی، سازمان ملل متحد و نهادهای آن، به ویژه شورای امنیت» خواسته است که مسئولیتهای خود را در قبال این جنایات وحشیانه به عهده گرفته و فوراً وارد عمل شوند تا نسلکشی در غزه متوقف شود و از بیاعتنایی دولت رژیم صهیونیستی به قوانین و آداب انسانی جلوگیری کنند.
جزئیات تلاش رژیم صهیونیستی برای ترور محمد السنوار
به گزارش روزنامه «یدیعوت آحارونوت» عبری، به نقل از یک منبع آگاه که نامش ذکر نشده، رژیم صهیونیستی پیش از تلاش برای ترور محمد السنوار، ایالات متحده را در جریان قرار نداده است.
این منبع دلیل این اقدام را «فرصت ناگهانی برای انجام عملیات ترور» اعلام کرده و گفته است که «زمان کافی برای اطلاعرسانی به آمریکاییها وجود نداشت یا شاید هم حمله در زمانی انجام شد که رئیسجمهور ترامپ در حال ایراد سخنرانی در عربستان سعودی بود».
این منبع افزود: «هیچ تأییدیهای برای کشته شدن السنوار وجود ندارد، اما اگر او در آن مکان بوده باشد، سخت است که باور کنیم جان سالم به در برده باشد، زیرا حمله بسیار شدید بود».
افزایش آمار قربانیان حملات رژیم صهیونیستی به بیمارستانها
بر اساس گزارش این روزنامه، محمد السنوار از زمان ترور محمد ضیف، فرمانده کل گردانهای عزالدین القسام، جناح نظامی حماس، رهبری این گروه را بر عهده دارد.
رادیو ارتش رژیم صهیونیستی نیز گزارش داد که «این حمله به شیوهای مشابه حملهای که منجر به شهادت (دبیرکل حزبالله لبنان) حسن نصرالله در ضاحیه جنوبی بیروت در ۲۷ سپتامبر ۲۰۲۴ شد، انجام شده است».
این رادیو توضیح داد که «تمامی ورودیها و خروجیهای مجموعه زیرزمینی هدف قرار گرفت تا از هرگونه تلاش برای فرار در صورتی که السنوار از حمله اول جان سالم به در ببرد، جلوگیری شود».
همچنین «این حمله ترکیبی از انفجار ناشی از ضربه و بمبهایی بود که زمین را میشکافت، به طوری که افرادی که از ضربه و فروپاشی جان سالم به در نبردهاند، ممکن است بر اثر خفگی جان خود را از دست دهند؛ همانطور که احتمال میرود حسن نصرالله نیز به همین روش شهید شده باشد»،
حملات رژیم صهیونیستی بر مراکز درمانی غزه
از سوی دیگر، وزارت بهداشت غزه در بیانیهای اعلام کرد که «حمله اشغالگران به بیمارستان اروپایی غزه باعث شهادت ۶ نفر و زخمی شدن بیش از ۴۰ نفر تا کنون شده است».
منابع پزشکی به خبرگزاری آناتولی اعلام کردند که تعداد شهدای حمله رژیم صهیونیستی به بیمارستان به ۳۴ نفر افزایش یافته است.
همچنین ارتش رژیم صهیونیستی در بامداد سهشنبه، مجتمع ناصر پزشکی در شهر خان یونس را هدف قرار داد، که یکی از بزرگترین بیمارستانهای غزه است.
این حمله منجر به شهادت شماری از فلسطینیان شد که در حال دریافت درمان در این بیمارستان بودند، از جمله خبرنگار حسن أصلیح.
بر اساس بیانیه دفتر رسانهای دولت غزه، در تاریخ ۸ مه ۲۰۲۵، ۳۸ بیمارستان و ۸۱ مرکز بهداشتی و ۱۶۴ مؤسسه پزشکی هدف تخریب، آتشسوزی یا تعطیلی قرار گرفتهاند.
رژیم صهیونیستی همچنان به جنگ نسلکشی گسترده علیه فلسطینیان غزه که از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شده، ادامه میدهد؛ جنگی که شامل کشتار، تخریب، گرسنگی و آوارهسازی اجباری است و تمام درخواستهای بینالمللی و دستورهای دیوان بینالمللی عدالت برای توقف آن نادیده گرفته شده است.
این جنگ تاکنون بیش از ۱۷۲ هزار شهید و زخمی فلسطینی، بیشتر از زنان و کودکان، و بیش از ۱۱ هزار مفقود به جای گذاشته است.