به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس
«این سنگ قبر گربه است. هنوز عکسش آماده نیست که نشانتان بدهم، ولی کار سفارشی بود برای گربهای به اسم آقا پاشا برای قبرستان حیوانات. قیمتش هم زیاد نشد، فقط ۷ میلیون تومان.» این را یک سنگکار قبر میگوید. مصاحبه یک بلاگر با این سنگکار قبر در فضای مجازی دستبهدست میشود و انتقادات زیادی به همراه داشته است.
در گذشته، سنگ قبر تنها برای انسانها معنا داشت، اما حالا سنگ قبرهای گرانقیمت با مرمر ایتالیایی و حکاکیهای طلا برای حیوانات خانگی هم ساخته میشوند.
پیشتر هم گزارشهایی از وجود نخستین قبرستان حیوانات در حوالی کهریزک تهران منتشر شده که شامل سنگ قبرهایی با تصاویر و اسامی حیوانات است. یکی از فروشندگان سنگ قبر حیوانات در تهران میگوید که تقاضا برای سنگ قبر سگ و گربه در سالهای اخیر افزایشیافته، بیشتر مشتریها از قشر مرفهاند و سفارشهایی خاص میخواهند. از سنگ قبرهای ضدسرقت، مجهز به گلس، آبسردکن، نورپردازی و حتی دستگاه فاتحهخوان.
بر اساس برخی مطالعات روانشناسی، وابستگی شدید به حیوانات خانگی بهویژه زمانی که جایگزین روابط انسانی میشود، میتواند نشانهای از ضعف در بلوغ اجتماعی باشد. این نوع دلبستگی که گاه تحتتأثیر فرهنگهای غربی شکل میگیرد، ممکن است فرد را از تعاملات انسانی دور کرده و زمینهساز اختلالات روانی شود.
نیلوفر نادری، کاربر شبکه ایکس، میگوید که «تو اروپا و آمریکا قبرستان حیوانات یه چیز عادیه، چرا تو ایران همه تعجب میکنن؟ اگه یکی بخواد برای سگ یا گربش سنگ قبر بذاره، این نشون میده چقدر قلبش بزرگه و به موجودات زنده احترام میذاره.» اما کاربر دیگری سعید حسنی میگوید که «سنگقبرهای گران نشانه خودنمایی و فاصلهگیری از مشکلات واقعی است. قبرستان حیوانات با فرهنگ ایرانی بیگانه و غیرقابلقبول است. پول باید صرف نیازهای انسانی شود، نه خدمات لوکس حیوانات.»
زهره احمدی مفرد، روانشناس و مشاور خانواده، میگوید که ریشه بسیاری از رفتارهای ناهنجار، از جمله وابستگیهای افراطی یا الگوبرداریهای سطحی از فرهنگهای بیگانه، در ضعف فرهنگسازی و کمتوجهی به تعاملات اصیل انسانی نهفته است؛ و راهکار آن، آموزش فرهنگی و احیای ارزشهای بومی در خانواده و جامعه است.