به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از تسنیم
پیام باقری، عضو اتاق بازرگانی ایران و عضو سندیکای صنعت برق، در حاشیه بیستونهمین نمایشگاه بینالمللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در جمع خبرنگاران اظهار داشت: نمایشگاه نفت امسال رونق بیشتری از سالهای قبل دارد و ظرفیتهای سرمایهگذاری قابلتوجهی در این صنعت ارائه شده است که میطلبد سرمایهگذاران داخلی و خارجی به این حوزه ورود جدی داشته باشند.
وی افزود: اگر بنا را بر تحقق اهداف برنامه هفتم پیشرفت قرار دهیم و به آن هدفگذاری اصلی که در این برنامه برای رشد اقتصادی در نظر گرفته شده، یعنی رشد 8درصدی توجه کنیم، طبیعتاً اولین چیزی که در این مسیر به چشم میآید و اهمیت پیدا میکند، موضوع سرمایهگذاری است.
باقری با تأکید بر اینکه در سالهای گذشته سرمایهگذاری لازم بهدلیل کمبود منابع محقق نشده است، اضافه کرد: سرمایهگذاری در سنوات گذشته بهمیزان لازم انجام نشده و این کمبود منابع یکی از دلایل اصلی ناترازیهایی است که امروز در حوزه انرژی چه در گاز، چه در برق و سایر حاملهای انرژی با آن مواجه هستیم؛ در واقع، منابع لازم برای توسعه زیرساختها بهاندازه کافی تأمین نشدهاند.
عضو اتاق بازرگانی ایران با بیان اینکه "برآوردهای ما نشان میدهد که اگر بخواهیم رشد هشت درصدی را محقق کنیم، باید بهطور متوسط سالانه حداقل 140 تا 150 میلیارد دلار سرمایهگذاری در حوزههای مختلف کشور انجام شود تا این هدف قابل دستیابی باشد"، گفت: فراهم کردن ابزارهای سرمایهگذاری، شرط لازم برای جذب سرمایهگذار است؛ اولین چیزی که مورد توجه سرمایهگذار قرار میگیرد، این است که نسبت به اصل سرمایه و همچنین عواید و فواید حاصل از سرمایهگذاریاش اطمینان حاصل کند؛ در غیر این صورت، سرمایهگذار ترجیح میدهد در بخشهای غیرمولد سرمایهگذاری کند و وارد بخش مولد اقتصاد نشود.
نایبرئیس اتاق بازرگانی ایران در ادامه بر اهمیت و نقش انجمنهایی مانند اپک برای ایجاد فضای تعامل میان بخش خصوصی و دولت تأکید کرد و گفت: وجود انجمنها، سندیکاها و تقویت روابط بخش خصوصی با بدنه دولت، برای تحقق شعار سال و نیز در راستای رویکرد دولت که همواره بر مساعد کردن فضا برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی تأکید دارد، ضروری است.
باقری با اشاره به نقش مهم تشکلهای اقتصادی گفت: بهنظر من انجمنها و تشکلهای اقتصادی، نقشی برجسته دارند؛ هم بهعنوان تنظیمگر، هم بهعنوان مطالبهگر، البته مطالبهگری زمانی معنا پیدا میکند که ما خوراک لازم، پیشنهادات مشخص و راهکارهای عملیاتی را روی میز بگذاریم. مطالبهگری صرف و بدون پشتوانه کارآمد نیست.
وی خاطرنشان کرد: بخش خصوصی باید راهکارهای دقیق و گرهگشا برای حل مشکلات اقتصاد کشور ارائه دهد. اتاق بازرگانی ایران و تشکلهای زیرمجموعهاش از جمله انجمنهای باسابقهای چون اپک، میتوانند در سه حوزه مهم تنظیمگری، مطالبهگری مبتنی بر پیشنهادهای اجرایی و تجمیع ظرفیتها و توانمندیهایی که امروز کشور بیش از هر زمان دیگری به آن نیاز دارد نقش ایفا کنند.