دوشنبه 22 ارديبهشت 1404 - Mon 12 May 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • هر دو طرف با رهبران خود مشورت کنند

  • مذاکرات نسبت به سه دور گذشته جدی تر و صریح تر بود./برای جلسه بعدی توافق شده/در موضوعات مورد اختلاف، مقداری به هم نزدیک شده /

  • ادامه مذاکرات فقط بعد از پوزش ترامپ

  • جنگ روایت‌های ترامپ و اهمیت یک هشتگ

  • برای هر سناریویی آماده هستیم/برای جنگ در هر مقیاسی آماده‌ایم/شهید رئیسی الگویی برای خدمت به اسلام بود

  • خلیج فارس،همیشه فارس خواهد بود

  • او از نخست‌وزیر بنیامین نتانیاهو ناامید شده است/ترامپ از فشار‌های نتانیاهو برای حمله به ایران کلافه شده

  • استقبال مکرون از یک تروریست حرفه ای در الیزه

  • تمجید باشگاه اینتر از طارمی

  • مهمترین وظیفه حوزه، بلاغ مبین و زمینه‌سازی برای تمدن نوین اسلامی

  • ناترازی در انتصابات؛ وقتی سخنگوی ستاد، مدیر برق کشور می‌شود! +عکس و فیلم

  • چند و چون اختلافات داخلی آمریکا درباره ایران

  • حج، تنها فریضه‌ای با ساختار کاملاً سیاسی است /هیچ منفعتی برای امت اسلامی بالاتر از اتحاد نیست+ فیلم

  • هیبت "تاد" فرو ریخت باز آرایی یک معادله نظامی

  • از گشت ارشاد تا حاشیه سازی برای قانون حجاب/ از داد و بیداد برای گشت ارشاد تا حمله گروهی به چند پیامک اخطار+جزئیات و عکس

  • مکانیسم ماشه تفنگ بی‌فشنگ است فریب نخورید!

  • آتش‌سوزی عظیم در ارتفاعات اسرائیل

  • برنج های پخته شده بدون آشیز در بندر شهید رجایی

  • اوکراین به‌زودی درهم‌ خواهد شکست

  • ترامپ، شیری بود که ظرف ۱۰۰ روز برّه شد

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 400839
    تاریخ انتشار: 21/ارديبهشت/1404 - 10:20

    علائم پنهان آلزایمر در جوانی

    یک مطالعه جدید می‌گوید عوامل خطر زوال عقل می‌تواند از اوایل دهه ۲۰ و ۳۰ زندگی فرد شروع به بروز کند.

    علائم پنهان آلزایمر در جوانی

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از مهر

    محققان گزارش دادند که بزرگسالان جوان‌تری که در معرض خطر ابتلاء به زوال عقل هستند، در آزمایش‌های حافظه و تفکر بین سنین ۲۴ تا ۴۴ سال عملکرد بدتری داشتند.

    محققان می‌گویند این یافته‌ها زمینه را برای تشخیص زودهنگام بیماری آلزایمر و زوال عقل فراهم می‌کند.

    به گفته محققان، این اولین مطالعه‌ای است که به بررسی عوامل خطر زوال عقل و بیماری آلزایمر در گروه بزرگی از بزرگسالان جوان سالم می‌پردازد.

    «آلیسون آیلو»، استاد اپیدمیولوژی در مرکز پیری دانشگاه کلمبیا، در یک بیانیه خبری گفت: «پیش از این، تحقیقات در مورد عوامل خطر بیماری آلزایمر بر افراد ۵۰ سال به بالا متمرکز بوده است.»

    آیلو گفت: «این نتایج جدید نشان می‌دهد که عوامل خطر شناخته شده و نشانگرهای زیستی خون برای زوال عقل، حتی قبل از میانسالی، بر عملکرد شناختی تأثیر می‌گذارند.»

    نتایج نشان می‌دهد که این عوامل خطر شامل سطح تحصیلات، جنسیت، فشار خون، کلسترول، ورزش و شاخص توده بدنی، هستند. همه این موارد با استفاده از نمره عوامل خطر قلبی عروقی، پیری و بروز زوال عقل (CAIDE) اندازه‌گیری می‌شوند.

    محققان همچنین دریافتند که برخی از عوامل خطر آلزایمر در افراد ۴۰ ساله یا کمتر وجود دارند و با عملکرد مغز مرتبط هستند. این عوامل شامل سطوح پروتئین‌هایی مانند آمیلوئید بتا و تائو است که پلاک‌ها و گره‌هایی را در مغز افراد مبتلا به آلزایمر تشکیل می‌دهند، و در کنار آنها، نشانگرهای زیستی سلامت قلب و ایمنی هم وجود دارد.

    آیلو گفت: «علاوه بر این، ما دریافتیم که برخی از عوامل خطر آلزایمر- مانند سلامت قلب و عروق، ATN (آمیلوئید، تائو، تخریب عصبی) و نشانگرهای زیستی ایمنی- در افراد چهل ساله و حتی زودتر وجود دارند و با شناخت مرتبط هستند.»

    برای این مطالعه، محققان داده‌های دو موج از یک مطالعه طولانی‌مدت را که سلامت نوجوانان را تا بزرگسالی پیگیری می‌کرد، تجزیه و تحلیل کردند. این مطالعه در سال‌های ۱۹۹۴-۱۹۹۵ آغاز شد و محققان دوباره شرکت‌کنندگان را در سنین ۲۴ تا ۳۴ سالگی و مجدداً در سنین ۳۴ تا ۴۴ سالگی بررسی کردند.

    در اوایل دهه ۲۰ و ۳۰ زندگی، شرکت‌کنندگان آزمون‌های عملکرد مغز مربوط به حافظه و تفکر خود را تکمیل کردند. نمرات این آزمون‌ها با نمره CAIDE شرکت‌کنندگان در نزدیکی میانسالی مقایسه شد.

    نتایج نشان داد که هرچه فرد در CAIDE نمره بالاتری کسب کند، در آزمون‌های مهارت‌های فکری در سنین ۳۴ تا ۴۴ سال عملکرد بدتری خواهد داشت.

    آیلو توضیح داد: «بررسی رابطه بین نمره CAIDE و عملکرد شناختی در دوران جوانی و اوایل میانسالی نشان داد که ارتباط معناداری با عوامل خطر قلبی عروقی می‌تواند قبل از ۵۰ سالگی مشاهده شود.»

    محققان همچنین آزمایش خون شرکت‌کنندگان در مطالعه را بررسی کردند و دریافتند که نمره ترکیبی آمیلوئید/تائو به نام ATN با عملکرد مغز افراد قبل از میانسالی مرتبط است.

    آیلو گفت: «یافته‌های کلی ما نشان می‌دهد که نشانگرهای زیستی مبتنی بر خون مرتبط با بیماری آلزایمر، دهه‌ها قبل از بروز علائم بالینی و اختلالات، با تفاوت در عملکرد شناختی مرتبط هستند و این امر اهمیت استراتژی‌های پیشگیری زودهنگام را در طول زندگی برجسته می‌کند.»

    وی افزود: «شناسایی مسیرهای اولیه ابتلاء به بیماری آلزایمر و اختلال شناختی قبل از سنین بالاتر برای کاهش سرعت افزایش مورد انتظار بیماری آلزایمر در دهه‌های آینده بسیار مهم است.»

    نظرات بینندگان
    نظرات شما