چهارشنبه 27 فروردين 1404 - Wed 16 Apr 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • اجرایی کردن شعار سال، دستور کار جدی سه قوه باشد/ دنیای اسلام باید یک حرکت جدی مقابل جنایات بی‌سابقه باند تبهکار در غزه انجام دهد+ عکس و فیلم

  • جانشین شاه ماهی در پرسپولیس کیست؟

  • هدف اصلی برجام که ظریف زیر آن زد + عکس و فیلم

  • پیام تسلیت به خانواده محترم اکبری

  • دشمن از پیشرفت‌های جمهوری اسلامی کلافه و عصبی است / تأکید امام خامنه‌ای بر تقویت مستمر آمادگی‌های حداکثری + عکس و فیلم

  • علت اینکه ایران وارد مذاکرات شد چیست ؟

  • موانع داخلی خلع سلاح مقاومت

  • مذاکرات برجام چاشنی جاسوسی داشت!

  • چرا تیم ترامپ شروع مذاکره با ایران را «خیلی مثبت» عنوان کردند؟

  • مسابقه خالی‌بندی میان عضو و رئیس شورای اطلاع‌رسانی!

  • سیاستمداری که بازی سیاسی" استعفاء کردن" را بخوبی بلد است

  • نیت ما رسیدن به توافق شرافتمندانه است/ مذاکرات غیر مستقیم و فقط در موضوع هسته‌ای است + فیلم

  • چه کسی برای مذاکره شرط تعیین کرد؟+عکس

  • نتیجه مذاکرات شنبه؛ یک هیچ به نفع ما

  • ایران از گفت و گو هراس ندارد

  • قدردانی از یک حرکت شایسته رئیس جمهور و چند سوال مهم

  • برای فرار از یمن، ترامپ دست به دامان ایران شد

  • ترامپ و سفر شتاب زده نتانیاهو!

  • اسرائیل در آدم‌کشی به سیم آخر زده است

  • حمایت غربگرایان از قاتل شهید سلیمانی

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 398595
    تاریخ انتشار: 21/فروردين/1404 - 11:46

    صید منافقین با کمان صیاد+ عکس و فیلم

    شهید سپهبد علی صیاد شیرازی در دوران دفاع مقدس در جریان عملیات والفجر یک یک طرح بی سابقه در دوران دفاع مقدس را طراحی و اجرا کرد که به عنوان آتش به جای خون معروف شد.

     صید منافقین با کمان صیاد+ عکس و فیلم

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت»

    امروز ۲۱ فروردین سالروز شهادت سپهبد علی صیاد شیرازی جانشین پیشین ستاد کل نیروهای مسلح در سال ۱۳۷۸ به دست گروهک تروریستی منافقین است.او در دوران فرماندهی خود اقدامات بسیاری انجام داد و توانست در دوره دفاع مقدس به عنوان منادی وحدت ارتش و سپاه پاسداران نقش موثری در اجرای عملیات‌های ترکیبی برای پیروزی در جنگ تحمیلی رژیم بعثی عراق علیه ایران ایفا کند.
     
     
    * از تولد در خانواده عشایری تا اعزام به آمریکا برای دوره توپخانه
    امیر سپهبد علی صیاد شیرازی در سال ۱۳۲۳ هجری شمسی در کبودگنبد، یکی از بخش‌های شهرستان درگز در خراسان رضوی و در یک خانواده مذهبی متولد شد. پدرش از عشایر فارس بود که ابتدا در ژاندارمری خدمت می‌کرد و سپس به ارتش منتقل شد. پدرش شخصیت برجسته‌ای داشت و به همین دلیل علی از همان دوران کودکی تحت تأثیر وی قرار گرفت و علاقه‌مند به حرفه نظامی و ارتش شد. دوران کودکی خود را به دلیل شغل پدر در شهر مشهد گذراند و دوران جوانی‌اش در شهر‌های مختلفی چون گرگان، شاهرود، گنبد و آمل سپری شد. در این سال‌ها، تحت تأثیر جو مذهبی خانواده‌اش، عشق به مذهب و روحانیت در دل او ریشه دوانید.
     
     
    او پس از اتمام دوره دبیرستان در تهران در سال ۱۳۴۳، وارد دانشکده افسری شد و پس از سه سال تحصیل، در سال ۱۳۴۶ با دریافت درجه لیسانس از آنجا فارغ‌التحصیل شد سپس برای تکمیل آموزش‌های توپخانه به اصفهان اعزام شد و پس از پایان این دوره، به تهران رفت تا زبان انگلیسی را بیاموزد. سال ۱۳۵۱، به دلیل شایستگی‌هایش، برای تکمیل تخصص‌های توپخانه به آمریکا فرستاده شد تا دوره‌ای در زمینه هواسنجی بالستیک بگذراند. پس از بازگشت به ایران، به‌عنوان استاد در مرکز آموزش توپخانه اصفهان مشغول تدریس شد.
     
     
    * نقش صیاد دلها در پیروزی و رشد انقلاب اسلامی
    نقش او در پیروزی انقلاب اسلامی و همکاری با امام خمینی (ره) و انقلابیون، غیرقابل انکار است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی، با فرمان امام خمینی (ره) در خصوص تشکیل بسیج ۲۰ میلیونی، از جمله معدود افرادی بود که در مساجد اصفهان با سازماندهی افسران و درجه‌داران انقلابی، شروع به آموزش سلاح‌های سبک به اعضای بسیج کرد.صیاد شیرازی پس از مخالفت با بنی‌صدر و لغو درجات تشویقی‌اش توسط وی، از مسئولیت عملیات غرب کشور برکنار شد اما با دعوت شهید کلاهدوز به سپاه پاسداران پیوست و در معاونت طرح و عملیات سپاه مشغول به خدمت شد. پس از برکناری بنی‌صدر و انتخاب شهید رجایی به ریاست جمهوری، دوباره به ارتش فراخوانده شد و به درجه سرهنگی رسید. در این دوران، او مسئولیت ایجاد قرارگاه عملیاتی شمال غرب کشور را بر عهده گرفت و در عملیات‌های مختلفی در سنندج، بوکان و اشنویه مشارکت داشت.
     
     
    * صید منافقین با کمان صیاد
    شهید صیاد شیرازی در عملیات مرصاد، در کنار سایر فرماندهان و نقش‌آفرینان ارتش و سپاه، نقش تعیین‌کننده‌ای در نابودی برنامه‌های منافقین ایفا کرد.عملیات مرصاد و شکست منافقین باعث شد که منافقین برای همیشه توان و قابلیت نظامی خود را از دست دهند و پس از این عملیات، دیگر هیچ وقت شاهد حضور و ظهور منافقین به عنوان یک یگان نظامی در صحنه‌های واقعی نبرد نبودیم. امیر سرتیپ احمدرضا پوردستان رئیس مرکز مطالعات راهبردی ارتش، دلایل و بهانه‌های اصلی ترور سپهبد علی صیاد شیرازی توسط منافقین را شکست و ضربه‌ای دانست که این گروه در عملیات مرصاد در اثر تدابیر و فرماندهی این شهید بزرگوار متحمل شده بودند.
    * مراتب فرماندهی از نیروی زمینی ارتش تا جانشینی ستاد کل نیروهای مسلح
    پس از شهادت سرلشکر فلاحی در ۷ مهر ۱۳۶۰، امام خمینی (ره) با صدور حکمی، علی صیاد شیرازی را به عنوان فرمانده نیروی زمینی ارتش منصوب کرد. وی در این مقام، عملیات‌های بزرگی مانند طریق القدس، بیت‌المقدس و فتح المبین را با هم‌افزایی ارتش و سپاه فرماندهی کرد. همچنین او به عضویت شورای عالی دفاع درآمد.او در سال ۱۳۶۸، به درخواست رئیس ستاد فرماندهی کل نیرو‌های مسلح و با موافقت مقام معظم رهبری، به سمت معاونت بازرسی ستاد کل نیرو‌های مسلح منصوب شد. در سال ۱۳۷۲، به عنوان جانشین رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح برگزیده شد و در سال ۱۳۷۸، به درجه سرلشکری ارتقا یافت.
     
    * تیر کینه منافقین بر پیکر صیاد دلها
    این امیر سرافزار اسلام که سال‌های مجاهدت و ایثار در کارنامه خود داشت و به‌دنبال نوشیدن شهد شهادت بود، سرانجام در ۲۱ فروردین ۱۳۷۸ هجری شمسی، مصادف با ۲۳ ذی‌الحجه ۱۴۱۹ هجری قمری به‌دلیل کینه منافقین از وی در جریان عملیات مرصاد در ساعت ۶:۴۵ صبح به شهادت رسید.حضرت آیت‌الله خامنه‌ای فرمانده معظم کل قوا پس از شهادت سرلشکر علی صیاد شیرازی درجه سپهبد را به او اهدا کرد.
     
     
    * ایجاد هیئت معارف جنگ یادگار ماندگار صیاد دلها
    پائیز سال ۱۳۷۳ به منظور آشنایی دانشجویان دانشگاه افسری امام علی علیه السلام با جلوه‌های حماسی و مضامین ارزشی دفاع مقدّس، با دعوت از‌ امیر ارتش اسلام شهید سپهبد علی صیاد شیرازی اولین دوره آموزش تحت عنوان «معارف جنگ» آغاز شد. پس از یک دوره آموزش معارف جنگ، شهید سپهبد علی صیاد شیرازی به این نتیجه رسید که در تکمیل این کار لازم است تشکیلاتی را سازماندهی کند تا با یک تلاش دسته جمعی و با به کارگیری فرماندهان رده‌های مختلف در صحنه‌های نبرد، مدارک لازم را تهیه و آموزش معارف جنگ را به صورتی جامع‌تر انجام دهد، لذا بعد از اخذ مصوبه از محضر فرماندهی معظم کل قوا با این مضمون که: «تیمسار صیاد شیرازی؛ تبیین معارف جنگ بوسیله شما برای رزمندگان ارتش جمهوری اسلامی ایران کاری است مفید و به سود ارتش»، شهید صیاد این تشکیلات را سازماندهی و به نام «هیئت معارف جنگ» معرفی کرد.
     
    * وقتی آتش جای خون را گرفت
    شهید علی صیاد شیرازی ابتکارات بسیاری در دوران حیات خود داشت. یکی از این ابتکارات در عملیات والفجر ۱ انجام شد که در این عملیات، سازمان سپاه را تحت امر گرفت و شیوه‌های شناخته‌شده کلاسیک را برای عملیات انتخاب کرد.از آغاز عملیات ثامن‌الائمه (ع) تا آغاز عملیات والفجر ۱، همواره در شکستن خط، از تاریکی شب، غافل‌گیری، هجوم به نقاط ضعف دشمن و ابتکار عمل نیرو‌های شهادت‌طلب استفاده می‌شد، ولی در عملیات والفجر ۱، روش هجوم در پوشش آتش تهیه انتخاب شد؛ طرحی که آتش به‌جای خون، نام گرفت.
     

    عملیات با اجرای انبوه آتش توپخانه شروع شد؛ ۶۰ هزار گلوله بر مواضع دشمن فرود آمد، چیزی که تا آن زمان در طول جنگ ایران و عراق در عملیات‌های خودی سابقه نداشت. دشمن نیز با ۱۰۰ هزار گلوله توپ، با آتش خودی مقابله کرد. در این عملیات که در دو محور و در چند مرحله اجرا شد؛ خطوط پدافندی نیرو‌های دشمن شکست، لیکن براثر هوشیاری آن‌ها و عوامل دیگر، الحاق بین یگان‌ها صورت نگرفت و منطقه آزادشده تثبیت شد.


    download

    نظرات بینندگان
    نظرات شما