شنبه 16 خرداد 1405 - Sat 06 Jun 2026
  • بازتاب روزانه جنگ علیه ایران در رسانه‌های جهان

  • حمایت سازمان شانگهای از ایران در برابر تجاوز آمریکا

  • یمن و تنگه راهبردی باب‌المندب؛ قدرتی فراتر از موشک و پهپاد

  • رعیت‌مآبی؛ طرفداران پهلوی به کجا می‌روند؟ + عکس و فیلم

  • هشدار هواشناسی برای ۱۷ استان

  • قیاسی: سکوتم در زمان جنگ اشتباه بود!

  • بیانیه ایران درباره نقض مستمر آتش‌بس توسط آمریکا

  • قدردانی وزیر کشور از مواضع اصولی چین

  • بازداشت و بازجویی ۷ بازیکن تیم ملی فوتبال عراق در آمریکا

  • مذاکرات ایران و آمریکا در مراحل پایانی است

  • قائم مقام دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شد

  • رویدادها و لحظه‌های ثبت‌شده در نقاط مختلف جهان / عکس

  • شکایت میلیون دلاری بیخ گوش استقلال

  • یک شایعه ترسناک درباره تیم ملی ایران!

  • تلاش یک تیم تروریستی برای ورود به خاک ایران

  • اراذل زمین‌خوار را در اقدسیه زمین‌گیر شدن/فیلم

  • ترور فرمانده ارتش لبنان در حمله اسرائیل

  • ایلان ماسک و ترامپ آشتی کردند /فیلم

  • تصادف شاخ به شاخ دو پراید؛ ۳ کشته و ۲ مصدوم

  • التهابی که هیچ ربطی به خط تولید نداشت

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 391044
    تاریخ انتشار: 12/دي/1403 - 16:52

    تماشای زیباترین بارش شهابی سال

    به گفته کارشناس ارشد اخترفیزیک، بهترین زمان برای رصد و تماشای بارش شهابی ربعی سال، ابتدای ساعات اول شب جمعه ۱۴ دی است.

    تماشای زیباترین بارش شهابی سال

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از باشگاه خبرنگاران

    محمدحسین طالع‌زاده، کارشناس ارشد اخترفیزیک و مدرس رسمی انجمن نجوم ایرانبارش شهابی ربعی را سومین بارش شهابی پر تعداد در طول سال دانست و گفت: «در طول سال ۲ بارش شهابی معروف به بارش شهابی برساوشی در ۲۱ و ۲۲ مرداد و بارش آبی جوزایی در ۲۲ آذر رخ می‌دهند. سومین بارش شهابی پر تعداد در طول سال بارش شهابی ربعی است که در ۱۳ دی به اوج خود می‌رسد. نام بارش‌های شهابی را عموما به اسم یک سری صورت‌های فلکی نام گذاری می‌کنند. مدت عموم بارش‌های شهابی تقریباً ۲ یا ۳ هفته از شروع تا پایان آن‌ها به طول می‌انجامد؛ اما بارش شهابی ربعی این چنین نبوده و خیلی سریع شروع شده و به پایان می‌رسد.»

    محمدحسین طالع‌زاده تصریح کرد: «بارش شهابی ربعی از ۱۱ دی شروع و در ۱۴ دی به اوج خود و ۱۷ دی به پایان می‌رسد. این بارش بر خلاف بارش‌های معروف دیگر سال، خیلی سریع شروع شده و به پایان می‌رسد. بهترین زمان برای رصد بارش، ابتدای ساعات اول شب جمعه ۱۴ دی است. تعداد شهاب‌ها در بارش شهابی ربعی، در هر ساعت چیزی بین ۸۰ تا ۱۰۰ شهاب خواهد بود؛ یعنی در هر ۲ دقیقه ۳ شهاب را می‌توان دید. بارش شهابی ربعی در نیمه شب امشب آغاز خواهد شد و به اوج خود خواهد رسید.»



     کارشناس ارشد اخترفیزیک و مدرس رسمی انجمن نجوم ایران، گفت: «شهاب به زمانی گفته می‌شود که تعداد زیادی از خورده سنگ‌ها و شهاب باره‌هایی که به صورت سرگردان در فضای منظومه شمسی هستند، به یک سیاره نزدیک و در اثر نیروی گرانش آن سیاره به سمت سیاره کشیده می‌شوند. اگر سیاره‌ای مانند زمین، زهره یا سیارات گازی که دارای جو هستند شروع به سوختن کنند، تکه سنگ‌هایی از آن جدا و تا زمانی که کامل از بین بروند، می‌سوزند. مدت زمانی که آن تکه سنگ‌ها در حال سوختن هستند را به دلیل درخشان شدنشان، شهاب می‌نامند.»

    محمدحسین طالع‌زاده با اشاره به بارش شهابی اظهار کرد: «بارش شهابی نیز به زمانی گفته می‌شود که زمین از بین توده‌ای از خورده سنگ‌ها عبور می‌کند؛ چرا که در فضا توده زیادی از خورده سنگ‌ها وجود دارند و در فاصله‌ای که زمین از بین آن‌ها عبور می‌کند ما در هر ساعت شاهد تعداد زیادی شهاب سنگ می‌شویم که وارد جو زمین شده و به شهاب تبدیل می‌شوند و به این پدیده نیز به طور کلی بارش شهابی گفته می‌شود. بارش شهابی دارای منشا‌های مختلفی است؛ بعضی از آن‌ها از یک دنباله دار نشأت گرفته‌اند. یعنی خورده سنگ‌های هستند که در دم یک دنباله دار وجود دارند و بعضی از آن‌ها از خرد شدن و تکه تکه شدن یک سیارک قدیمی نشات گرفتند.»

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما