سه شنبه 28 مهر 1405 - Tue 20 Oct 2026
  • لاوروف امروز در تهران + فیلم

  • تدریج جواب داد؛ واردات بنزین متوقف شد

  • مهرداد اخلاقی با حکم رئیس جمهور رسما وزیر دفاع شد

  • بن‌گویر خطاب به یهودیان فرانسه: به خانه‌تان بازگردید

  • خاطره‌ای از شهید نیل فروشان

  • محله‌ای در ترکیه زیر آب رفت / فیلم

  • از دره درخشان تا قبرستان آمریکایی‌ها در ارومیه / عکس

  • پیام تبریک سرلشکر وحیدی در پی قهرمانی جهان

  • ماجرای شهید مظلوم با لباس‌های‌ عجیب

  • ما برای تصمیم‌های احمقانه آمریکا و اسرائیل لحظه‌شماری می‌کنیم

  • ماجرای حمله منافقین به نهادهای حاکمیتی چه بود؟+ فیلم

  • قیمت تخم‌مرغ امروز دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵

  • پیام تبریک رهبر انقلاب در پی قهرمانی تیم ملی کشتی آزاد زیر ۲۳ سال

  • قیمت گوشت قرمز امروز دوشنبه 27 مهر ۱۴۰۵

  • انتشار فیلم و عکس از حملات یمن مجازات دارد

  • فوری /احتمال پیک آنفلوآنزا در آبان‌ماه

  • فرار اینشتین، مرگ ادیسون و فتح زهره / عکس

  • کیفیت دوران پیری زنان با قهوه

  • قیمت دلار امروز دوشنبه ۲۷ مهر ۱۴۰۵

  • هشدار درباره افزایش ابتلا به HPV

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 249061
    تاریخ انتشار: 03/تير/1400 - 19:57

    میزان افزایش قانونی «اجاره بها» در تهران و شهرهای کشور اعلام شد

    نایب رئیس اتحادیه مشاوران املاک گفت: بر اساس قانون در تهران حداکثر افزایش اجاره بها 25 درصد و در کلانشهرهای ایران 20 درصد و بقیه نقاط ایران 15 درصد خواهد بود.

     میزان افزایش قانونی «اجاره بها» در تهران و شهرهای کشور اعلام شد

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» به نقل از خبرگزاری فارس، حسام عقبایی، نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک در برنامه «سعادت آباد رادیو تهران» به قانون مصوبه وزارت راه و شهرسازی با ابلاغیه ستاد کرونا در سال گذشته و سال جاری اشاره کرد و اظهار داشت: بر اساس این قانون در تهران حداکثر افزایش اجاره بها 25 درصد و در کلانشهرهای ایران 20 درصد و بقیه نقاط ایران 15 درصد خواهد بود.

    وی ادامه داد: مصوبات ستاد کرونا حکم قانون را دارد؛ به همین دلیل موجر نمی‌تواند بیشتر از این مبلغ کرایه را افزایش دهد و به هیچ عنوان قادر به تخلیه خانه نخواهد بود و چنانچه موجری بخواهد بیشتر از این مبلغ کرایه بها را افزایش دهد مستاجر می‌تواند نسبت به عدم استنکاف اقدام کند و دادگاه و شورای حل اختلاف هم با ستاد کرونا هماهنگ هستند و این حکم تخلیه را نمی‌پذیرند.

    نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تاکید کرد: حتی اگر موجر به شهر دیگر منتقل شده بوده و در حال حاضر مجبور به بازگشت باشد باید خانه دیگری را اجاره کند تا سال آینده که شرایط همه گیری مرتفع شود. فقط یک استثنا در این بین وجود دارد و آن هم فروش خانه است که در این حالت مستاجر 3 ماه فرصت دارد تا خانه را تخلیه کند.

    وی خاطرنشان کرد: ستاد کرونا این مصوبه را به واسطه جابجایی کمتر مستاجران و بازدید کمتر از خانه‌ها قرار دارده تا از شیوع بیشتر بیماری کاسته شود.دولت آیت الله رئیسی باید به فکر سال آینده باشد.

    عقبایی متذکر شد:‌در سال گذشته و امسال رکورد تمدید قرارداد اجاره بها را داشته‌ایم و عمده مستاجران بر اساس این قانون قرارداد خود را تمدید کرده‌اند اما اگر سال آینده شرایط کرونایی ادامه داشته باشد؛ دولت باید برنامه ای کوتاه مدت برای مستاجران داشته باشد و تسهیلاتی را در بودجه 1401 برای مستاجران تا قبل از خرداد در نظر بگیرد تا آنها بتوانند این تسهیلات ارزان را جایگزین کنند و مجبور نشوند مثل سال 97 از نقاط بالاتر به نقاط پایینتر و حاشیه شهر نقل مکان کنند.

    نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک با تایید دریافتی‌های کمیسیون بیش از تعرفه  برخی مشاوران املاک، گفت: در حوزه اجاره، قیمت کمیسیون اجاره بها اگر پول پیش باشد نیم درصد از مبلغ پول پیش از هر طرف حق الزحمه مشاوران املاک است و اگر اجاره بها باشد یک چهارم از هر طرف گرفته می‌شود و اگر پول پیش به همراه اجاره بها باشد نیم درصد پول پیش و یک چهارم اجاره بها از هر طرف قرارداد دریافت می شود.

    وی ابراز داشت: اگر مشاور املاکی بر بیش از آن اصرار کند مشتری می تواند این مبلغ را نپذیرد و با تلفن 7334 اتحادیه صنف مشاوران املاک شهر تهران تماس بگیرد. همکاران ما در کمیسیون تخلفات این شکایت را بررسی می کنند و درجه اول با مشاوران املاک تماس می‌گیرند و به او تذکر می‌دهند و اگر باز هم مشاور املاک قبول نکرد به اتحادیه احضار می‌شود.

    عقبایی افزود: اگر این مبلغ توسط مشاور دریافت شده مستاجر یا موجر، خریدار یا فروشنده می‌تواند با مراجعه به اتحادیه مشاور املاک و تماس با شماره مذکور درخواست حق خود را داشته باشد.

    نایب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک بیان داشت: اتحادیه موظف است بر اساس قانون صنفی مشاور خاطی را احضار کند و مابه التفاوت مبلغ را از او بگیرد و تحویل شاکی دهد و اگر مشاور املاک در برگرداندن پول استنکاف کند اتحادیه می‌تواند مشاور املاک را پلمپ کرده و وی را به اداره تعزیرات معرفی کند و حتی مشاور املاک تا 10 برابر مبلغ اضافی توسط تعزیرات جریمه می‌شود.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما