شنبه 16 خرداد 1405 - Sat 06 Jun 2026
  • بازتاب روزانه جنگ علیه ایران در رسانه‌های جهان

  • حمایت سازمان شانگهای از ایران در برابر تجاوز آمریکا

  • یمن و تنگه راهبردی باب‌المندب؛ قدرتی فراتر از موشک و پهپاد

  • رعیت‌مآبی؛ طرفداران پهلوی به کجا می‌روند؟ + عکس و فیلم

  • هشدار هواشناسی برای ۱۷ استان

  • قیاسی: سکوتم در زمان جنگ اشتباه بود!

  • بیانیه ایران درباره نقض مستمر آتش‌بس توسط آمریکا

  • قدردانی وزیر کشور از مواضع اصولی چین

  • بازداشت و بازجویی ۷ بازیکن تیم ملی فوتبال عراق در آمریکا

  • مذاکرات ایران و آمریکا در مراحل پایانی است

  • قائم مقام دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب شد

  • رویدادها و لحظه‌های ثبت‌شده در نقاط مختلف جهان / عکس

  • شکایت میلیون دلاری بیخ گوش استقلال

  • یک شایعه ترسناک درباره تیم ملی ایران!

  • تلاش یک تیم تروریستی برای ورود به خاک ایران

  • اراذل زمین‌خوار را در اقدسیه زمین‌گیر شدن/فیلم

  • ترور فرمانده ارتش لبنان در حمله اسرائیل

  • ایلان ماسک و ترامپ آشتی کردند /فیلم

  • تصادف شاخ به شاخ دو پراید؛ ۳ کشته و ۲ مصدوم

  • التهابی که هیچ ربطی به خط تولید نداشت

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 207234
    تاریخ انتشار: 01/آذر/1399 - 23:17
    درباره حفظ توافق بغداد-پکن

    دولت الکاظمی واقعیت را نمی‌گوید

    عضو پارلمان عراق اظهارات دولت این کشور درباره پابرجا بودن توافق بغداد-پکن را فریب افکار عمومی و غیرواقعی خواند و گفت که بغداد برای ثابت کردن ادعای خود، اجرای پروژه‌های این توافق را آغاز کند.

    دولت الکاظمی واقعیت را نمی‌گوید

    به گزارش پایگاه خبری حامیان ولایت به نقل از خبرگزاری فارس، عضو فراکسیون پارلمانی «الصادقون» عراق اظهارات دولت این کشور درباره حفظ توافق بغداد-چین را فریب افکار عمومی و دور زدن این واقعیت خواند که دولت عراق پول‌های اختصاص یافته به این توافق را برداشت کرده است.
    این عضو پارلمان عراق در بیانیه‌ای اعلام کرد: «شروع اجرای توافق بغداد-پکن که در دولت سابق  منعقد شده، گام مهمی برای برون‌رفت از بحران کنونی و احیای اقتصاد عراق است که به دلیل سیاست‌های اشتباه دولت فعلی در حال مرگ است.»
    وی افزود: «رویکرد دولت برای انعقاد توافقات با کشورهای فقیری که دچار بحران اقتصادی هستند، خود نشانه سراسیمگی این دولت است و ثابت می‌کند که فشارهایی برای نزدیک شدن عراق به این کشورها از جمله مصر و اردن وجود دارد.»
    ذیبان از دولت عراق خواست با آغاز اجرای پروژه‌های مربوط به توافق با چین برای بازسازی عراق و خدمات رسانی به شهروندان، ثابت کند که فقط به حرف و موضع‌گیری‌های پوچ و بی فایده اکتفا نمی‌کند.
    عضو پارلمان عراق گفت: «سخنان دولت درباره توافق با چین، فربیکاری و به توهم انداختن افکار عمومی و دور زدن این واقعیت است که پول‌های اختصاص یافته به این توافق برداشت شده است.»
    در سپتامبر ۲۰۱۹ یک ماه قبل از آغاز اعتراضات خیابانی در عراق، عبدالمهدی در سفری پنج روزه به چین رفت و هشت توافق‌نامه و یادداشت تفاهم  با این کشور در زمینه‌های مالی، تجاری، امنیتی، عمران، ارتباطات، فرهنگ و آموزش امضا کرد. به گفته ناظران، همین چرخش بغداد به سوی شرق و فاصله گرفتن از آمریکا، سبب شد که واشنگتن، بغداد را تحت فشار بی‌سابقه قرار دهد.

    اجرای توافق بغداد - پکن هنوز در هاله‌ای از ابهام است. با آنکه  دولت عراق تاکید دارد که این توافق ‌در جریان است و متوقف نشده اما برخی نمایندگان از دخالت آمریکا برای متوقف کردن این توافق‌ و عقب‌نشینی جزئی دولت الکاظمی از آن خبر می‌دهند.
     «ریاض المسعودی» نماینده ائتلاف «سائرون» در پارلمان عراق پیش‌تر فاش کرد که دولت الکاظمی به دلیل بحران مالی به وجود آمده در کشور در سایه شیوع همه‌گیری کرونا، مبلغ یک میلیارد دلار از صندوق مستقل تشکیل شده برای توافق با پکن خارج و این صندوق را خالی کرده است و در حال حاضر تنها ۱۰۰ میلیون دلار در این صندوق وجود دارد.
    ناظران می‌گویند چرخش بغداد به سمت شرق و فاصله گرفتن از آمریکا، سبب شد که واشنگتن، بغداد را تحت فشار بی‌سابقه قرار دهد.
    دولت عراق اخیرا از امضای توافقنامه و تفاهمنامه همکاری با مصر و اردن در زمینه‌های بازسازی، آموزش، زیرساخت‌ها و بخش بهداشت خبر داده است.

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما