دوشنبه 29 تير 1405 - Mon 20 Jul 2026
  • قیمت گوشت قرمز امروز ۲۹ تیر

  • تبریک قهرمانی تاج به اسپانیا در جام جهانی ۲۰۲۶

  • حمله موشکی ایران به نزدیکی العقبه در اردن

  • باشرف‌ها قهرمان شدند

  • کارت باب‌المندب روی میز صنعا و هراس سعودی‌ها

  • بهترین بازیکن دیدار اسپانیا و آرژانتین در فینال جام جهانی ۲۰۲۶

  • سردارانی که در عین گمنامی حماسه آفریدند

  • حمله به زیرساخت‌ها باز هم منطق ویرانگر آمریکا را نمایان کرد

  • انهدام ۳۸۸ باند قاچاق و کشف ۱۰۳ تن موادمخدر

  • آمریکا بزرگترین بازنده جنگ منطقه خواهد بود

  • حملات موشکی و پهپادی اخیر ایران هزینه‌های قابل توجهی به نیروهای آمریکایی در منطقه تحمیل کرد+ عکس

  • وزیر کشور در اسلام‌آباد

  • حمله آمریکا به زیرساخت‌های غیرنظامی کشور محکوم کرد

  • مربی استقلال به کشورش بازنگشت

  • نمودارشدن نشانه‌های بازگشت تعادل به بورس

  • چرا ضربه به C-17 برای پنتاگون بسیار پرهزینه است؟

  • پیش‌فروش بلیت قطارهای مسافری آغاز شد

  • پای عربستان به نفتکش منفجر شده در هرمز باز شد

  • رکوردها و آمار عجیب فینال جام جهانی

  • زیرساخت نفتی امارات در تیررس ایران

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 192162
    تاریخ انتشار: 09/مرداد/1399 - 23:58

    شیخ‌الشعرای فلسطین درگذشت

    هارون هاشم رشید، شاعر انقلابی فلسطین که با اشعارش نقشی موثر در دفاع از مظلومیت و افزایش آگاهی ملی فلسطین داشت از دنیا رفت.

    شیخ‌الشعرای فلسطین درگذشت

    به نقل از ایبنا مصر الیوم اعلام کرد هارون هاشم رشید که از او به عنوان شیخ الشعرای فلسطین یاد می‌کنند در سن ۹۳ سالگی دار فانی را واع گفت. هارون هاشم رشید در سال ۱۹۲۷ در غزه دیده به جهان گشود. او عضو شعرای کمیته نکبه و یا شاعران بازگشت بود که از دهه ۵۰ میلادی به عنوان یک شاعر، روزنامه‌نگارو سیاست‌مدار شعر خود را وقف انقلاب فلسطینی و حق بازگشت فلسطینیان به موطن خود کرد؛ بااینحال سروده‌های او از مرزهای فلسطین فراتر رفت و بر زبان عرب‌ها از طبقات عوام تا نخبگان ادبی و هنری و حتی در تظاهرات و دیوارهای شهرهای مختلف راه یافت.
    المفتوحه سعید الفیومی، استاد ادبیات عرب درباره او گفت: «هاشم رشید با اشعارش توانست تعادل روحی و آگاهی مردم فلسطین را از نو بازگرداند؛ به ویژه آن‌که آثارش با آغاز نکبت فلسطین همراه شد و انتشار آن با افزایش تعدی اسرائیل به حقوق فلسطین فزونی گرفت.»
    سازمان آزادی بخش فلسطین در سال ۱۹۷۶ هاشم رشید را به عنوان نماینده خود در نوار غزه انتخاب کرد اما اسرائیل او را بعد از جنگ حزیران مجبور به ترک منطقه کرد. وی سپس به قاهره رفت و در آنجا به عنوان نماینده فلسطین در دانشگاه کشورهای عربی مشغول به کار شد. بعد از آن سمت سردبیری مجله الشون العربیه را برعهده گرفت و همزمان در تحریریه چندین روزنامه و مجله‌های معتبرعربی و فلسطینی فعالیت کرد.
    از او ده‌ها اثر ادبی از جمله دیوان شعر، نمایشنامه، پژوهش‌ و رساله ادبی به جای مانده که از جمله آن می‌توان به دیوان شعر «بازگشت غریبه‌ها» در سال ۱۹۵۶، «تا ملت ما بازگردند» در سال ۱۹۵۶، «پرندگان بهشت» در سال ۱۹۹۸ و نمایشنامه «سوال» و «سقوط باریلف» اشاره کرد.
    هارون هاشم رشید در طول زندگی و سفر ادبی خود جوایز متعددی را از جمله مدال قدس در سال ۱۹۹۰ و جایزه اول شعر عربی را در رادیو لندن سال ۱۹۸۸ دریافت کرد.

    منبع : تابناک

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما