چهارشنبه 04 شهريور 1405 - Wed 26 Aug 2026
  • تهران در کانون رایزنی‌های صلح /وزیر خارجه عمان وارد تهران شد / باب المندب همچنان پرحادثه

  • حج آینده درگیر یک ابهام تعیین‌کننده شد

  • تولد ۵۲ سالگی مهران غفوریان در خارج از کشور

  • کریدورهای زمینی جایگزین بنادر جنوبی

  • میدان را در چارچوب منافع ملی گسترش خواهیم داد

  • وقوع طوفان مهیب در جنوب فرانسه / فیلم

  • شهادت یک پاسدار در پی حمله به ایست‌وبازرسی

  • اینترنشنال هزینه دروغ‌های رسانه‌ای خود را می‌دهد؟

  • ریزش ذخایر نفت آمریکا ادامه دارد + جدول

  • پیشنهاد جدید عاصم منیر به ایران

  • لاف جنگ اقتصادی با دستان خالی بهای سنگین جنگ برای اقتصاد آمریکا

  • بی‌سیم‌ها قطع شد، با چراغ قوه پیام را رساندیم!

  • هشدار فرمانده ارتش به تکفیری‌ها و عناصر معاند

  • سفر عاصم منیر بسیار ثمربخش بود

  • جشن تولد نخستین پاندای متولد شده در روسیه / فیلم

  • تلاقی علم و هنر در قاب زیست‌شناسی / عکس

  • بذرپاش: ایران امروز قدرت اثرگذاری جهانی دارد

  • دلارهای بانک مرکزی راهی بازار شد

  • ۴ آنتی‌بیوتیک طبیعی

  • پرونده «پژمان جمشیدی» و «ملیکا پارسادوست» به کجا رسید

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 183948
    تاریخ انتشار: 12/خرداد/1399 - 11:53

    آیا ماه شوال اعمال خاصی ندارد؟

    برخی تصور می‌کنند ذکر نشدن اعمالی خاص برای ماه شوال به معنای کند شدن حرکت انسان در مسیر رسیدن به عبودیت است.

     آیا ماه شوال اعمال خاصی ندارد؟

     پس از سپری کردن ماه‌های پربرکتی چون رجب، شعبان و رمضان حالا ماه شوال فرارسیده است. شوالی که شاید مانند ماه‌های پیش از خود، مملو از فعالیت‌های عبادی نباشد. بسیاری تصور می‌کنند ذکر نشدن اعمال و ادعیه‌های مختلف در این ماه به معنای متوقف یا کند شدن حرکت انسان در مسیر رسیدن به خدا و عبودیت است. در حالی که احوال بزرگان دینی در ماه شوال نشان می‌دهد، همه عناصر عبادی در این ماه نیز پا برجاست و هیچ عمل واجبی تغییر نکرده است.

    حجت الاسلام و المسلمین سید مهدی حائری زاده کارشناس مذهبی و پژوهشگر دینی در این خصوص به خبرنگار ما گفت: ماه شوال خروجی ماه رمضان است. در این ماه، هر آنچه در رجب، شعبان و رمضان برایش تلاش کرده ایم، محقق می‌شود. در شوال است که مشخص می‌شود مومن در ماه‌های قبلی مانند ماه مبارک رمضان چه کرده است. هر آنچه انسان در ماه رمضان جمع کرده است، باید اثراتش را در ماه شوال و دیگر ماه‌ها تا رمضان سال دیگر نشان دهد.

    این کارشناس مذهبی ادامه داد: اثر عبادت در ماه رمضان باید در انسان بماند و موجب تقویت اراده او شود. در ماه رمضان به انسان دستور داده می‌شود که از انجام برخی امور اجتناب کند. انسانی که بتواند برای رسیدن به قرب الهی و کمال، از برخی امور حلال (خوردن و آشامیدن) در ساعاتی از رمضان اجتناب کند، بی تردید در دیگر ماه‌ها از محرمات خواهد گذشت

    این کارشناس مذهبی درباره اثرات ماه رمضان گفت: خروجی ماه رمضان در بعد اخلاقی، رفتاری و تعامل با دیگران خود را نشان می‌دهد. بیشتر آثار عبادت در این ماه عملی است. روایت داریم که در ماه شوال پیامبر اکرم (ص) شش روز بعد از عید فطر را روزه می‌گرفتند؛ روزه‌ای که به نوعی بدرقه ماه رمضان بود. بنابراین تأثیر آنچه از ادعیه خوانی در ماه رمضان انجام دادیم، در ماه شوال و سایر ماه های سال در عمل ما نمایان می شود.

    حجت الاسلام و المسلمین حائری زاده در پایان بیان کرد: وظایف انسان در ماه شوال نسبت به ماه‌های دیگر تغییری نمی‌کند. بسیاری از مردم فکر می‌کنند با تلاوت قرآن و ادعیه در ماه رمضان، تمامی وظایف عبادی در کل سال از دوششان برداشته می‌شود. خیر اینگونه نیست؛ مهم این است که مضامین والای این مناجات و دعا‌ها را عملی کنیم.

    منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما