به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» نصیر ملت، دبیر شهر جهانی صنایعدستی در نشست خبری نخستین جشنواره بینالمللی صنایعدستی اصفهان که امروز (سهشنبه_۱۵ تیرماه) در سالن مرکز همایشهای بینالمللی اصفهان برگزار شد، گفت: ظرفیت تاریخی، فرهنگی، هنری و میراثی شهر اصفهان از یک سو و خلق آثار هنری ارزشمند توسط هنرمندان آن از سوی دیگر، سببساز توجه به صنعت سبز و زودبازده گردشگری در اصفهان شده، اما آنچه از بازدید و سفر گردشگران مهمتر است تداوم، تکرار و پایداری سفر برای مخاطبان بهمنظور بازدید مجدد است.
وی با اشاره به اینکه رویدادهای گردشگری قادرند علاقهمندان را به بازدید دوباره از اصفهان ترغیب کنند، ادامه داد: فرآیند برگزاری این جشنواره در سطح بینالمللی دو سال زمان برد. از ۱۰ ماه گذشته این رویداد وارد فاز عملیاتی خود شده و ششم بهمنماه سال گذشته نیز از آن رونمایی شد.
نائب رئیس شورای شهر اصفهان تصریح کرد: چهار هزار هنرمند صنایعدستی بهصورت گروهی، ۲۱ هزار هنرمند بهصورت فردی، ۴۰ هزار هنرمند در تولید مواد اولیه و حدود ۶۰ هزار نفر در حوزه صنایعدستی و صنایع مرتبط با آن مشغولاند.
ملت، گفت: اصفهان دومین شهر صنایعدستی در جهان و اولین شهر صنایعدستی در کشور است و صنایعدستی بار توسعه را در کشور بر دوش میکشد. با توجه به نگاه سنتی شهرداریها برای تأمین درآمد پایدار از محل عوارض ساختمانی، نیاز به تغییر دیدگاه و رویکرد برای ایجاد درآمد پایدار احساس میشود و باید با توجه به توانمندی و پتانسیل شهرها این مهم محقق شود، چراکه شهر اصفهان با سابقۀ درخشان در فرهنگ، هنر و گردشگری، قابلیت تصمیم سازی و سیاستگذاری و بهرهمندی توأمان از این توانمندیها را داراست.
دبیر شهر جهانی صنایعدستی با بیان اینکه جشنواره بینالمللی صنایعدستی در اصفهان به همت شهرداری و شورای اسلامی شهر اصفهان و با همکاری وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی و برگزار میشود، تأکید کرد: برگزاری این جشنواره در اصفهان میتواند شهر ما را به یک موتور محرکه در کشور بدل کرده و نقطه عطفی درخور صنایعدستی اصفهان، با بهرهگیری از همه ظرفیتها و توانمندیها برای ایجاد بستری مناسب با بهرهمندی از نظرات کارشناسی اساتید دانشگاهی و صاحبنظران در ارتقای سطح کیفی جشنواره باشد.
وی افزود: کشورهای عضو اکو، خواهرخواندههای شهر اصفهان، شهرهای خلاق، هنرمندان به نام جهانی و پیشکسوتان هنر ایرانزمین در این جشنواره حضور دارند و سیاستگذاری جشنواره بر مبنای برنامهریزی برای معرفی هنرمندان به شبکههای ارتباطی، برای همافزایی و استفاده بهینه از ظرفیتهای موجود است.
ملت، هدف از برگزاری این جشنواره را شناسایی و ایجاد انگیزه در میان هنرمندان، اعضای هیأت علمی دانشگاهها و نیز قدردانی از فعالیتهای برجسته تولیدی، پژوهشی، آموزشی، ارائه خدمات نوآورانه در این حوزه، تقویت اقتصاد هنر و صنایعدستی، برند سازی فردی و سازمانی صنایعدستی، کمک به فاکتورهای برند ملی ایران در سطح بینالمللی، ایجاد بستر اقتصادی برای سرمایهگذاری و سرمایه پذیری در زمینه صنایعدستی و هنرهای سنتی، تولید دانش در گستره فناوریهای معطوف به محصولات، خدمات نوین و... دانست.
نایبرئیس شورای شهر اصفهان با اشاره به ورود اصفهان به پیک پنجم کرونا و شرایط قرمز گفت: تمهیدات کرونایی برای مقابله با پیک پنجم در برگزاری جشنواره اندیشیده شده و از ۱۰ تا ۱۳ مرداد شاهد برپایی آن خواهیم بود.
وی با تأکید بر اینکه مهلت ارسال اثر به این جشنواره نیز تمدید خواهد شد اظهار کرد: این جشنواره بهصورت مجازی برگزار میشود و طی آن شش نشان بینالمللی «دست خلاق» و ۲۰ جایزه همای زرین، به برگزیدگان اهدا خواهد شد.
ملت، یادآور شد: نامگذاری ۲۶ چهار راه و پل منتهی به زایندهرود به نام صنایعدستی اصفهان، بهمنظور احداث گذر صنایعدستی، مورد استقبال شورای جهانی صنایعدستی قرار گرفته و لزوم احداث موزه اختصاصی صنایعدستی نیز در شهر احساس میشود.