چهارشنبه 18 تير 1404 - Wed 09 Jul 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • انسجام آری؛ تسلیم خیر؛ استحاله هم هرگز!

  • خورشید در میانه آن شب طلوع کرد

  • مراسم عزاداری شب عاشورای حسینی (ع) در حسینیه امام خمینی با حضور رهبر انقلاب + فیلم

  • تمجید خاص یک رئیس جمهور خارجی از رهبر انقلاب

  • مدیریت یک جنگ فقط با ۳ پیام

  • وعده صادق رهبر انقلاب شوک بزرگ به «ترامپ» و «نتانیاهو» بود

  • معمای برآشفتگی نتانیاهو و ترامپ

  • تهدیدکننده رهبری و مرجعیت حکم محارب دارد +سند

  • تشییع باشکوه شهدای اقتدار ایران؛ نماد وحدت و استکبارستیزی ملت/ حضور رئیس‌جمهور در جمع حاضرین مراسم +عکس و فیلم

  • از دکترین تا راهبُرد نظامی آیت‌الله خامنه‌ای در جنگ ۱۲ روزه

  • ملت بزرگ ایران سطح جدیدی از جنگ‌های جهان را تجربه کرد/ رژیم اسرائیل با هدف نابودی دانش به فناوری کشور حمله کرد

  • به ملت ایران تبریک عرض میکنم/ رژیم صهیونی زیر ضربات جمهوری اسلامی تقریباً از پا درآمد و لِه شد

  • آغاز پاسخ نظامی ایران به تجاوز ارتش آمریکا + عکس و فیلم

  • تغییر استراتژی رسانه‌‌ای رژیم از ادعای پیروزی به مظلوم‌نمایی

  • تصاویر: موج دوازدهم حملات ایران به اسرائیل

  • سلام و صبح بخیر تل آویو در یک نگاه

  • سنگین ترین حمله امروز صبح به تل آویو صدای انفجارهای مهیب در فلسطین اشغالی +فیلم و عکس

  • رشید فرمانده بزرگ بدر و خیبربود

  • جنگ افروز بی حافظه/سخنان ضد ونقیص دونالد ترامپ در 24 ساعت گذشته

  • دستگیری اعضای موساد در البرز و اصفهان

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 89174
    تاریخ انتشار: 03/اسفند/1396 - 14:16
    وزیر خارجه عربستان

    توافق هسته‌ای برای تغیر رفتار ایران کافی نیست

    وزیر امور خارجه عربستان سعودی در سخنانی در پارلمان اروپا دوباره ایران را به دخالت در امور داخلی کشورهای منطقه متهم کرد و گفت، توافق هسته‌ای با ایران ضعیف است.

     توافق هسته‌ای برای تغیر رفتار ایران کافی نیست

     «عادل الجبیر» وزیر امور خارجه عربستان سعودی، امروز پنجشنبه در پارلمان اروپا حاضر شد و در خصوص مسائل مختلف منطقه اظهارنظر کرد.

    این سخنان به شکل زنده از شبکه العربیه منتشر شد. او بعد از اینکه گفت، عربستان حمایت خود از عراق را بعد از داعش برای بازسازی و آغاز زندگی جدید ادامه می‌دهد، ایران را به دخالت در امور منطقه متهم کرد و گفت که ایران از شبه نظامیان حوثی حمایت می‌کند و در امور منطقه از جمله امور فلسطین دخالت می‌کند.

    الجبیر در پاسخ به سوالی درباره برنامه هسته‌ای ایران گفت: ما ملاحظاتی درباره توافق هسته‌ای ایران داریم. این شرط که ایران اجازه غنی‌سازی دارد، مسئله‌ای خطرناک است و ایران می‌تواند... سلاح اتمی بسازد. این توافق ضعیف است و باید شامل نقاط غیراعلامی هم بشود.. زیرا برخی مکان‌هایی که ایران برای برنامه هسته‌ای استفاده می‌کند، مخفی است و روشن نیست.

    وزیر خارجه عربستان ادامه داد که «این توافق برای تغییر رفتار ایران کافی نیست... ما به ایران می‌گوییم که بس است و انقلاب تمام شده است».

    عادل الجبیر در خصوص یمن نیز گفت که «کمک‌های بشردوستانه وارد یمن می‌شود... ما دنبال ادامه فشار بر حوثی‌ها و ادامه فشار نظامی و اقتصادی هستیم».

    وزیر خارجه عربستان مدعی شد که «حوثی ها حق ندارند بر یمن حاکم شوند و بر کشور مسلط باشند... توان آنها برای خرید سلاح کم شده».

    در خصوص سوریه نیز عادل الجبیر مدعی شد که کشورش معتقد است که راهکار باید سیاسی باشد و قانون اساسی جدیدی نوشته شود و درگیری‌ها نیز متوقف شود. او گفت که که روسیه باید دولت سوریه را متقاعد به توقف جنگ بکند.

     

    الجبیر در پاسخ به سوالی درباره «ابتکار صلح خاورمیانه» [صلح اعراب با رژیم صهیونیستی] گفت، نزاع با اسرائیل، قدیمی‌ترین نزاع است. در سال 2002 شاه عربستان طرح ابتکار صلح عربی را مطرح کرد.  در سال 2005 چارچوب این طرح تعیین شد... فلسطینی‌ها این طرح را قبول کردند اما اسرائیل گفت، نقاط مثبتی در آن است اما درباره آن مذاکره نکرده است.

    وزیر خارجه سعودی افزود که «مسئله این است که چگونه طرفین از خط پایان عبور کنند. ما معتقدیم که بهترین راه، ترسیم کاملی از مسئله مقابل طرفین است. مسائلی مثل شهرکسازی، آوارگان و مرزها هست که باید بررسی شود... پیشنهاد ما بسته کاملی است که شامل همه مسائل مهمی است که باید بحث شود. ما باید واکنش دوستانمان در آمریکا، دولت ترامپ و دوستانمان در اروپا را ببینیم.. ما با دولت آمریکا در حال پیشبرد روند صلح هستیم».

    عادل الجبیر در پاسخ به سوالی دیگر در خصوص لیبی گفت که کشورش صرفا از «ژنرال حفتر» حمایت نمیکند بلکه از همه لیبیایی‌ها حمایت می‌کند... من در خصوص رسیدن تروریسم به ساحل غربی (آفریقا) با شما موافقم و این مسئله باید مورد توجه قرار بگیرد.

    در حال تکمیل...

    منبع : فارس

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما