یکشنبه 22 شهريور 1405 - Sun 13 Sep 2026
  • حمله به یک نفتکش در آب‌های سرزمینی عراق

  • دشمن ۲ هدف از ما بزند، به ۲۰ هدف حمله می‌کنیم

  • جنایت بی‌رحمانه جنگنده‌های سعودی در یمن

  • بارش برف ریزه ترکیه را سفیدپوش کرد / فیلم

  • خسارات بارندگی شدید و طوفان در ساری / عکس

  • گل تماشایی روماریو در دیدار نمایشی / عکس

  • پاکستان: عملیات یمن علیه عربستان توافقنامه مکه را فعال می‌کند

  • شهادت ماموستا محمد نزهتی توسط گروهک‌های تجزیه‌طلب

  • قیمت آیفون ۱۷ امروز چهارشنبه ۱۸ شهریور

  • جدایی یک ستاره پرسپولیسی در پایان فصل

  • حاج داود کریمی؛ مبارز مکتبی

  • سید امیر حسینی دلم پر از شکایته امام مهربون

  • این خودروها سهمیه اول و دوم بنزین ندارند

  • افشاگری علی کریمی علیه اکانت‌های سایبری پهلوی

  • نتانیاهو شمشیر انتخاباتی را از رو بست

  • قیمت گوشت قرمز امروز ۱۸ شهریور ۱۴۰۵

  • متلاشی شدن باند فساد اداری در شهرستان کلاردشت

  • برگ برنده استقلالی‌ها برای بازی با السد قطر

  • موج زائران در مسجدالحرام؛ سعودی‌ها چه کردند+ فیلم

  • تقدیر و تشویق دریادار عظمایی توسط رئیس ستادکل نیروهای مسلح

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 76733
    تاریخ انتشار: 16/آبان/1396 - 10:18
    بین الملل؛

    قانون اساسی عراق و تحویل مشروط نفت

    نخست‌وزیر منطقه کردستان عراق، برای گفت‌وگو با بغداد بر اساس قانون اساسی این کشور و تحویل مشروط نفت، فرودگاه‌ها، گذرگاه‌های مرزی و کلیه درآمدها اعلام آمادگی کرد.

     قانون اساسی عراق و تحویل مشروط نفت

    «نیچروان بارزانی» نخست‌وزیر منطقه کردستان که در پی کناره‌گیری رسمی «مسعود بارزانی» از قدرت و توزیع اختیاراتش در میان قوای سه‌گانه در منطقه کردستان؛ بیشترین اختیارات را در این منطقه به دست گرفته است، در یک کنفرانس خبری حاضر شد و در جمع خبرنگاران مواضع اربیل را به صراحت اعلام کرد.

    وی در این کنفرانس خبری که از شبکه کُردی «روداو» پخش شد، اظهار داشت که اختلافات میان اربیل و بغداد با نیروی نظامی حل نخواهد شد. ما برای گفت‌‌وگو با بغداد در چارچوب قانون اساسی عراق آماده‌ایم و منتظر پاسخ بغداد به این درخواستیم.

    بارزانی تاکید کرد: مشکلات با بغداد با نیروی نظامی حل نمی‌شود و ما خواستار آتش‌بس دایمی با نیروهای عراقی هستیم بغداد به درخواست‌ گفت‌وگوی ما تاکنون پاسخ نداده است. ما تمایل داریم که با طرف‌های سیاسی عراق طی نشستی گفت‌وگو کنیم.

    نخست‌وزیر منطقه کردستان افزود: پیشمرگه و نیروهای عراقی تاکنون به هیچ توافقی نرسیده‌اند و ما معتقدیم که راهکار این مسئله سیاسی است نه نظامی. ما خواستار حل و فصل مشکل گذرگاه‌های مرزی بر اساس قانون اساسی هستیم نه عملیات نظامی.

    وی تاکید کرد: ما ملاحظات زیادی درباره پیش‌نویس بودجه سال 2018 عراق داریم. برای مذاکره با دولت عراق درباره حقوق کارمندان منطقه کردستان بر اساس سیستم «بیومتریک» آماده‌ایم. ما خواستار حقوق منطقه کردستان بر اساس قانون اساسی عراق هستیم.آماده‌ایم بغداد را در جریان بیانیه‌ها و بخشنامه‌ها و فهرست حقوق کارمندان منطقه کردستان قرار دهیم و اگر پرداخت 17 درصد از بودجه عراق به اربیل تضمین شود، آماده توافق با بغدادیم. موضع جامعه بین‌الملل در قبال اختلافات اربیل و بغداد کاملا آشکار است و خواستار حل این مشکل بر اساس قانون اساسی است. ما این مرحله دشوار را با وحدت پشت سر خواهیم گذاشت.

    وی تصریح کرد که تمامی مشکلات از طریق راه‌های مسالمت آمیز حل خواهند شد و قانون اساسی عراق، منطقه کردستان را یک حکومت خودگردان می‌داند.

    نخست‌وزیر منطقه کردستان در ادامه به پیش‌نویس قانون بودجه عراق برای سال 2018 اعتراض کرد و گفت که دولت عراق بدون مشارکت طرف کردی این پیش‌نویس را آماده کرده است.

    نیچروان بارزانی افزود: اگر دولت عراق حقوق‌ها را پرداخت کند و 17 درصد از بودجه و استحقاقات مالی منطقه کردستان را بر اساس قانون اساسی بدهد، ما نیز آماده تسلیم نفت، فرودگاه‌ها، گذرگاه‌های مرزی و کلیه درآمدها هستیم.

    وی سپس گفت: دولت منطقه کردستان تلاش می کند که روابط خوبی با کلیه کشورهای همسایه برقرار کند. روابط ما با ایران و ترکیه ادامه دارد و ما در صورت تمایل این دو کشور آماده سفر به تهران و آنکارا هستیم.

    نخست‌وزیر منطقه کردستان در پاسخ به سوال خبرنگار «السومریة نیوز» درباره موضع اربیل در قبال بحران جاری میان گروه‌ها و احزاب سیاسی کُردی گفت: موضع کردستان در قبال بغداد واحد است و ما از بغداد می‌خواهیم که با برگه گروه‌ها و احزاب سیاسی فعال در منطقه کردستان بازی نکند. ما راهکار حل مشکلات را گفت‌وگوی راهبردی و ایجاد آینده‌ای برای کلیه عراقی به دور از معیارهای غالب و مغلوب می‌دانیم.

    وی افزود: ما نمی خواهیم که نخست‌وزیر منطقه کردستان از سیاست گرسنه نگه داشتن شهروندان منطقه کردستان استفاده کند.

    منبع : خبرگزاری فارس

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما