شنبه 17 آبان 1404 - Sat 08 Nov 2025
  • کشتار «جاده‌ی مرگ»

  • صمیمانه با «صادقانه»‌های رئیس‌جمهور

  • مهم‌ترین اقدام نظام اقتصادی، اصلاح شبکه بانکی است

  • سهم سنوار در انتخاب ممدانی

  • وقتی تله دیپلماسی در خدمت جنگ و ترور بکار گرفته می‌شود

  • انتصاب سرپرست از کارکنان دستگاه‌های دیگر ممنوع شد

  • راه‌پیمایی یوم‌الله 13 آبان در تهران/ طنین شعار «مرگ بر آمریکا» +عکس و فیلم

  • تسخیر سفارت هویت حقیقی دولت آمریکا را روشن کرد / سیزده آبان از نظر تاریخی، روز افتخار و پیروزی است+صوت و فیلم

  • دشواری‌های آمریکا و اسرائیل در مواجهه با ایران

  • با تکیه بر آمریکا خود را در معرض خطر قرار ندهید

  • صلح‌خواهی نمایشی با جنگ‌افروزی ساختاری

  • شهید کربلایی :آمده‌ام نذرم را ادا کنم! +عکس

  • شرم‌آور نیست؟ البته که هست!

  • نگاهی به گزارش رسمی اسرائیل از حجم تلفات خود

  • وعده‌های دروغ جریان غربگرا از برجام تا FATF

  • پایان برجام و خواب‌های آشفته پسابرجامی!

  • میرزای نائینی معتقد به تشکیل «حکومت اسلامی» و مسئله «ولایت» بود /تعبیر امروزی جمهوری اسلامی همان حکومت مدنظر میرزای نائینی است +صوت وفیلم

  • بدون رفع تحریم‌ها ایران هیچ توافقی با آمریکا نمی‌کند

  • نمی‌توانید با این قصه‌ها مرا فریب دهید؛ وقتی نخست‌وزیر شدم، دیدم هیچ طرحی درباره ایران آماده نکرده بودید

  • جنگ روانی، سه ضلع از چهارضلع راهبرد ترامپ

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 69291
    تاریخ انتشار: 22/شهريور/1396 - 18:50
    اخبار کوتاه

    «یوآن طلایی» در راه است؛ خداحافظ دلار

    چین از سال ۲۰۱۰ خیز قابل توجهی برای واردات طلا برداشته و این شاخص به ما می‌گوید نظم پولی بین‌المللی در آستانه یک تحول جدی است.

    «یوآن طلایی» در راه است؛ خداحافظ دلار

    شدت یافتن روند حذف دلار و جایگزینی آن با سایر ارزها موجب شده تحلیلهای فراوانی در این زمینه منتشر شود.
     
    اخیراً یک کارشناس علوم اقتصادی و فعال رسانه‌ای در یادداشتی نوشت:
     
    1. واردات انبوه طلا توسط چین، از این جهت حائز اهمیت و مرتبط با نظام پولی بین‌المللی است که این کشور در فرآیند بین‌المللی‌سازی یوآن، واحد پول خود را به طلا پیوند خواهد زد.
     
    2. شواهدی وجود دارد که به ما می‌گوید چین در آینده نزدیک پرداخت مقدار مشخصی طلا در ازای رقم مشخصی یوآن را تضمین خواهد کرد تا فروشندگان نفت را درباره دریافت پول نفت به یوآن متقاعد نماید.
     
    3. پرداخت پول نفت به یوآن، تداوم مسیری است که چین پیشتر با پیمان‌های پولی دوجانبه با هدف ضربه زدن به جایگاه دلار در مبادلات بین‌المللی، آغاز کرده است.
     
    4. فراموش نکنیم که چین پس از آمریکا بزرگترین مصرف‌کننده نفت جهان است و پرداخت به یوآن برای خرید نفت، صرفا یک آغاز است که در آینده، به طور طبیعی به سایر کالا‌ها نیز سرایت خواهد کرد.
     
    5. نتیجه این پروژه جامع، تضعیف نقش دلار در مبادلات بین المللی و کاهش ارزش آن به عنوان ارز ذخیره کشور‌ها و البته خیز یوآن برای کسب فزاینده سهم از این فرآیند است.
     
    6. آمریکا نیز در قرن گذشته روند مشابهی را برای جایگزینی دلار با پوند استرلینگ پیموده است.
     
    7. در این میان، کشورهایی که همچنان دلار را به عنوان ذخیره ارزی خود انتخاب کرده و یا میان دلار و واحد پولی خود پیوند برقرار کرده‌اند (peg) به شدت متضرر خواهند شد.
     
    8. پیشنهاد مشخص ما این است که دولت محترم دارایی‌های خارج از کشور خود را در اسرع وقت به طلا تبدیل نماید. متاسفیم که این دارایی‌ها در قالب ضمانت فاینانس‌های چند ده میلیارد دلاری، در حال دود شدن هستند.

    منبع : باشگاه خبرنگاران

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما