پنجشنبه 21 خرداد 1405 - Thu 11 Jun 2026
  • حسین ستوده / آرزو دارم یه شب روضه بگیرم حرم

  • «ان‌بی‌سی» هم به «جنایت جنگی» آمریکا در ایران اذعان کرد+ عکس

  • آمریکا در تله ایدئولوژیک اسرائیل افتاده است

  • پیام تسلیت رهبر انقلاب در پی ارتحال آیت‌الله فیاض

  • پشت‌پرده ادعای ترامپ برای عملیات مخفی عبور نفت از هرمز+ عکس

  • اشک، شادی و جام، لحظات ناب جام جهانی / عکس

  • احکام جدید حقوقی بازنشستگان صادر شد

  • ستاره خارجی پرسپولیس هم به ایران برگشت

  • طبیعت افسانه‌ای فارو / عکس

  • تنگه هرمز تا اطلاع بعدی بسته است

  • ارتش آمریکا در تنگه هرمز شکست خورد

  • تهدید زیرساخت‌ها، تهدید زندگی مردم است

  • ترامپ در بن‌بست ایران گیر کرده هیچ‌کس جز خود را نباید سرزنش کند

  • واقعه‌ای که تاریخ را تغییر داد

  • از قبولی در کنکور سراسری تا انتخاب حجره نشینی

  • «وعده صادق» تجلی نبوغ مدیریتی شهید سلامی بود

  • تهدید تیم ملی ایران به کناره‌گیری از جام جهانی ۲۰۲۶

  • پلنگی که عقاب آفریقایی را شکار کرد

  • سه عامل ریزش طلای جهانی

  • تتلو؛ از صحنه موسیقی تا صحن دادگاه

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 413848
    تاریخ انتشار: 02/آذر/1404 - 15:21

    شناسایی صد‌ها فضای پناهگاهی در پایتخت

    معاون پدافندغیرعامل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران گفت: بر اساس دستورالعمل‌ها بازسازی فضا‌های پناهگاه جزو وظایف شهرداری تهران نیست.

    شناسایی صد‌ها فضای پناهگاهی در پایتخت

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از باشگاه خبرنگاران

     علی کثیری معاون پدافند غیرعامل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به آخرین جزئیات راه‌اندازی پناهگاه‌های عمومی در پایتخت، اظهار کرد: تعدادی از پناهگاه‌ها در تهران همزمان با هشت سال دفاع مقدس ساخته شده بود که عمدتاً در مدارس قرار داشت.

    وی افزود: در همین راستا ۵۰۰ مدرسه دارای پناهگاه مورد بازدید قرار گرفت که از این تعداد پناهگاه‌هایی که قابلیت اورهال و تجهیز داشت، شناسایی شد. ما ارزیابی‌ها را انجام دادیم و نتایج را به استانداری ارسال کردیم و درنهایت استانداری باید موضوع را تعیین تکلیف کند؛ چراکه مدارس جزو فضا‌های عمومی نیست که شهرداری بتواند ورود کند و قاعدتاً وزارت آموزش و پرورش باید متولی امر باشد.

    معاون سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران همچنین تصریح کرد: بر اساس دستورالعمل نیز بازسازی این فضا‌ها جزو وظایف شهرداری تهران نیست و تنها شناسایی، علامت‌گذاری و تأمین تجهیزات برعهده شهرداری‌هاست.

    کثیری با بیان اینکه براساس دستورالعمل‌های سازمان پدافند غیرعامل کشور، استفاده از ظرفیت‌های زیرسطحی به عنوان پناهگاه نیز در ایام اخیر مطرح شد، خاطرنشان کرد: شناسایی این فضا‌ها در دستور کار سازمان قرار گرفت و بازدید‌ها انجام و در نهایت بیش از ۲۵۰ فضای اداری، تجاری و پارکینگ‌های زیرسطحی شناسایی شد؛ پراکنش این فضا‌ها در مناطق بالاست و ظرفیت بسیار خوبی برای تبدیل به پناهگاه است.

    وی با بیان اینکه بررسی ظرفیت ایستگاه‌های مترو نیز در طول مدت اخیر در دستور کار قرار گرفت، یادآور شد: تعدادی از ایستگاه‌های مترو فضای زیرسطحی به عنوان استفاده برای پناهگاه ندارند و یا برخی ایستگاه‌ها نیز معیار‌های استفاده با این عنوان را نداشتند که کنار گذاشته شدند. درنهایت، اما تعداد قابل توجهی ایستگاه مترو دارای شرایط استفاده به عنوان فضای امن و پناهگاهی شناسایی و تأیید شد.

    معاون سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اعلام اینکه تمام این موارد در کمیته پدافند غیرعامل به تصویب رسیده است، گفت: بر همین اساس، موارد بر اساس دستورالعمل سازمان پدافند به معاونت حمل و نقل و ترافیک ابلاغ و طراحی‌های لازم انجام شده است.

    وی ادامه داد: اقدام بعدی نصب تابلو‌های اطلاع‌رسانی در فضا‌های پناهگاهی و معابر منتهی به آنهاست که در حال پیگیری آن هستیم؛ چراکه این اقدام باید با همکاری بین استانداری، سازمان پدافند غیرعامل و شهرداری تهران انجام شود.

    کثیری تاکید کرد: لیست مراکز را در اختیار استانداری قرار دادیم تا پس از پیگیری‌های لازم، فضا‌ها به عنوان پناهگاه در اختیار قرار داده شود.

    وی از طراحی و آماده شدن تابلو‌های اطلاع‌رسانی در فضا‌های پناهگاهی خبر داد و افزود: باید صدور مجوز‌ها از سوی استانداری انجام و ابلاغ شود تا بتوانیم در اولین فرصت، نسبت به نصب این تابلو‌ها اقدام کنیم.

    معاون پدافند غیرعامل سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اظهار کرد: استاندارد فضا‌های ایمن و پناهگاهی بر اساس مبحث ۲۱ مقررات ملی ساختمان و دستورالعمل سازمان پدافند غیرعامل کشور تعیین شده که پناهگاه‌ها را در چهار بخش سطح‌بندی کرده است.

    کثیری با اعلام اینکه علاوه بر پناهگاه‌های عمومی، دستورالعمل‌هایی نیز برای مجتمع‌های مسکونی بزرگ و دارای فضای منفی یک به پایین تدوین شده است، گفت: دستورالعمل‌ها از طریق نواحی به مدیران این مجتمع‌ها ابلاغ خواهد شد تا به عنوان پناهگاه خصوصی مورد استفاده ساکنین قرار بگیرد. نصب تابلو در مجتمع‌ها انجام نخواهد شد و تنها برای پناهگاه‌های عمومی تابلو‌ها نصب می‌شود.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما