یکشنبه 04 آبان 1404 - Sun 26 Oct 2025
  • پایان برجام و خواب‌های آشفته پسابرجامی!

  • میرزای نائینی معتقد به تشکیل «حکومت اسلامی» و مسئله «ولایت» بود /تعبیر امروزی جمهوری اسلامی همان حکومت مدنظر میرزای نائینی است +صوت وفیلم

  • بدون رفع تحریم‌ها ایران هیچ توافقی با آمریکا نمی‌کند

  • نمی‌توانید با این قصه‌ها مرا فریب دهید؛ وقتی نخست‌وزیر شدم، دیدم هیچ طرحی درباره ایران آماده نکرده بودید

  • جنگ روانی، سه ضلع از چهارضلع راهبرد ترامپ

  • پیام تسلیت به خانواده خادم الشهدا بهروز قدمی

  • آیا مذاکره بوداپست هم به سرنوشت آلاسکا دچار می‌شود؟

  • واکنش امام خامنه‌ای به ادعای ترامپ درباره صنعت هسته‌ای ایران: به همین خیال باش! +فیلم و صوت

  • نگرانی درباره احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، به طور کامل بر طرف نشده

  • آیا اژدهای پکن بر معامله‌گر نیویورکی چیره شده است؟

  • ‌پایان اقتدار شورای امنیت و آغاز عصر نظم نوین جهانی

  • از برجام تا برهوت؛ محصول نابلدی و بی‌دانشی

  • اگر یزید توانست شما هم می‌توانید

  • جاسـوس و جاسوسی از نگاه اسـلام

  • شرم‌الشیخ سوم روسیاهی پادوهای داخلی ترامپ

  • سخنان ترامپ درباره صلح با ایران، فریب است

  • آغاز عملیات آزادی اسرا در تل‌آویو و غزه/ بیانیه مهم گردان‌های قسام در باره توافق تبادل اسرا/ صلیب سرخ دومین گروه از اسرای اسرائیلی را تحویل گرفت/ اولین گروه اسرای فلسطینی وارد غزه شدند +عکس و فیلم

  • طرح ترامپ، اعتراف واضح به اقتدار مقاومت

  • ایران پس از شرم ‌الشیخ!

  • پروژه خطرناک جدید ظریف؛ خلع سلاح به نام «مردم»

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 412195
    تاریخ انتشار: 04/آبان/1404 - 11:03

    قیمت رسمی دلار امروز یکشنبه ۴ آبان +جدول

    قیمت اسکناس و حواله دلار توافقی (نرخ رسمی) در بازار ارز تجاری امروز (یکشنبه ۴ آبان ۱۴۰۴) به ترتیب در نرخ ۷۲۴,۵۳۸ و ۷۰۳,۴۳۵ ریال ثابت ماند.

    قیمت رسمی دلار امروز یکشنبه ۴ آبان +جدول

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از مهر،

    قیمت اسکناس و حواله دلار توافقی در بازار ارز تجاری امروز یکشنبه ۴ آبان ۱۴۰۴ توسط بانک مرکزی با تغییر ۱۴۰ تومانی نسبت به روز کاری قبل به ترتیب در نرخ ۷۲۴,۵۳۸ و ۷۰۳,۴۳۵ ریال ثابت ماند.

    سیگنال بورسی نرخ حواله دلار

    نمودار زیر روند افزایش قیمت اسکناس و حواله دلار آمریکا را در ۵۰۶ روز کاری گذشته نشان می‌دهد. نمودار آبی نرخ اسکناس و نمودار نارنجی نرخ حواله دلار است.
     


    جدیدترین آمار از معاملات بازار ارز حاکی از آن است که برای نخستین‌بار نرخ حواله دلار آمریکا در تاریخ ۸ مهر ۱۴۰۴ وارد کانال ۷۰ هزار تومان شد و کار خود را در این کانال از نرخ ۷۰۱,۵۰۳ ریال آغاز کرد و اکنون به ۷۰۳,۴۳۵ ریال رسیده است؛ رویدادی که از منظر فعالان بورس، می‌تواند به‌عنوان یک سیگنال مثبت برای شرکت‌های صادرات‌محور تلقی گردد. مقایسه روند ۵۰۶ روز کاری گذشته نشان می‌دهد نرخ حواله از ۳۹۲,۶۹۹ ریال به این سطح رسیده که معادل رشد نزدیک به ۷۹ درصدی (بیش از ۳۰ هزار و ۸۰۰ تومانی) است.

    از آنجا که بسیاری از شرکت‌های بورسی، به‌ویژه در صنایع پتروشیمی، فلزات اساسی و معدنی، بخش عمده فروش خود را بر پایه نرخ ارز حواله‌ای انجام می‌دهند، ورود حواله به کانال ۷۰ هزار تومان نشان‌دهنده افزایش درآمد ریالی حاصل از صادرات و در نتیجه، بهبود حاشیه سود عملیاتی این شرکت‌هاست. این رویداد می‌تواند زمینه‌ساز افزایش انگیزه سرمایه‌گذاری در نمادهای مرتبط و تحرک بیشتر سمت تقاضا در بازار سرمایه شود.

    انتظار می‌رود در صورت تثبیت نرخ حواله در این کانال، گزارش‌های مالی فصلی شرکت‌ها با ارقام بالاتری منعکس گردد و بازار نشانه‌های بیشتری از حرکت به سمت ارزش‌گذاری بالاتر نشان دهد.

    این نمودار نشان می‌دهد بعد از شتاب گرفتن افزایش نرخ در تابستان و پاییز ۱۴۰۳ و نهایتاً جهش قیمت در ابتدای زمستان همان سال، قیمت از اواخر بهمن ماه با نزدیک شدن به کانال ۷۰ هزار تومان، در این محدود کنترل شده است.

    شایان ذکر است در این مدت افزایش قیمت اسکناس دلار از ۴۲۹,۳۰۶ ریال به ۷۲۴,۵۳۸ ریال بیانگر رشد بیش از ۶۸ درصدی (بیش از ۲۹ هزار تومانی) در این مدت است و این خود بیانگر رشد بیشتر نرخ حواله نسبت به اسکناس است.

    اگرچه این در حالی است که همزمان با بالا رفتن نرخ دلار غیررسمی، محمدرضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی بارها درباره ادعاهایی درخصوص تک‌نرخی شدن ارز تأکید کرده است که بانک مرکزی هیچ برنامه‌ای برای افزایش نرخ ارز ۷۰ هزار تومانی ندارد و معتقدیم ما نمی‌توانیم با افزایش نرخ ارز ترجیحی ۲۸.۵۰۰ تومانی و ۷۰ هزار تومانی مرکز مبادله، تورم را به کالاها و خدمات منتقل کنیم زیرا تجربه گذشته نشان می‌دهد اگر این کار انجام شود تورم شدیدی به کالاها منتقل می‌شود.

    نرخ سایر ارزها
    قیمت توافقی هر اسکناس یورو در مرکز مبادله ایران با افزایش ۳۲۰۳ ریالی نسبت به روز کاری قبل به ۸۴۳ هزار و ۸۸۲ ریال و نرخ حواله یورو نیز با افزایشی مشابه (۳۱۱۰ ریالی) به ۸۱۹ هزار و ۲۴۵ ریال رسیده است.
    از سوی دیگر، اسکناس و حواله درهم امارات با افزایش ۳۹۴ ریالی نسبت به روز کاری گذشته به ترتیب ۱۹۷ هزار و ۲۸۷ ریال و ۱۹۱ هزار و ۵۴۱ ریال ارزش‌گذاری شده است.

    نرخ سایر ارزها و تغییرات آن به تفصیل در جدول زیر آمده است.
     

    نوع ارز کد ارز نرخ اسکناس (ریال) نرخ حواله (ریال)
    خرید فروش تغییر نسبت به روز قبل خرید فروش تغییر نسبت به روز قبل
    دلار آمریکا USD ۷۱۸,۰۱۷ ۷۲۴,۵۳۸ ۱,۴۴۸ ۶۹۷,۱۰۴ ۷۰۳,۴۳۵ ۱,۴۰۶
    یورو EUR ۸۳۶,۲۲۸ ۸۴۳,۸۲۲ ۳,۲۰۳ ۸۱۱,۸۷۲ ۸۱۹,۲۴۵ ۳,۱۱۰
    پوند انگلیس GBP ۹۵۵,۶۲۵ ۹۶۴,۳۰۴ ۲,۸۸۱ ۹۲۷,۷۹۲ ۹۳۶,۲۱۸ ۲,۷۹۸
    درهم امارات متحده عربی AED ۱۹۵,۵۱۱ ۱۹۷,۲۸۷ ۳۹۴ ۱۸۹,۸۱۷ ۱۹۱,۵۴۱ ۳۸۳
    یوان چین CNY ۱۰۰,۸۲۶ ۱۰۱,۷۴۲ ۲۰۹ ۹۷,۸۹۰ ۹۸,۷۷۹ ۲۰۳
    یکصد دینار عراق IQD ۵۴,۷۹۸ ۵۵,۲۹۶ ۱۶۰ ۵۳,۲۰۳ ۵۳,۶۸۶ ۱۵۶
    یکصد ین ژاپن JPY ۴۶۹,۸۷۴ ۴۷۴,۱۴۱ ۱,۰۱۴ ۴۵۶,۱۸۸ ۴۶۰,۳۳۱ ۹۸۵
    ریال عمان OMR ۱,۸۶۶,۱۱۶ ۱,۸۸۳,۰۶۴ ۴,۷۷۷ ۱,۸۱۱,۷۶۴ ۱,۸۲۸,۲۱۸ ۴,۶۳۸
    روبل روسیه RUB ۸,۹۴۷ ۹,۰۲۸ -۲۸ ۸,۶۸۶ ۸,۷۶۵ -۲۸
    لیر ترکیه TRY ۱۷,۱۱۹ ۱۷,۲۷۴ ۳۴ ۱۶,۶۱۹ ۱۶,۷۷۰ ۳۲
    یک هزار وون کره جنوبی KRW ۴۹۹,۰۹۶ ۵۰۳,۶۲۹ ۹۶۴ ۴۸۴,۵۵۹ ۴۸۸,۹۶۰ ۹۳۶
    روپیه هند INR ۸,۱۷۶ ۸,۲۵۰ ۱۹ ۷,۹۳۸ ۸,۰۱۰ ۱۹
    دلار کانادا CAD ۵۱۲,۸۶۷ ۵۱۷,۵۲۵ ۱,۵۴۴ ۴۹۷,۹۲۹ ۵۰۲,۴۵۱ ۱,۴۹۹
    دلار استرالیا AUD ۴۶۷,۵۹۶ ۴۷۱,۸۴۳ ۱,۱۷۰ ۴۵۳,۹۷۷ ۴۵۸,۱۰۰ ۱,۱۳۶
    فرانک سویس CHF ۹۰۲,۳۸۵ ۹۱۰,۵۸۰ ۲,۰۲۸ ۸۷۶,۱۰۲ ۸۸۴,۰۵۹ ۱,۹۶۹
    کرون سوئد SEK ۷۶,۳۸۰ ۷۷,۰۷۴ ۹۷ ۷۴,۱۵۶ ۷۴,۸۲۹ ۹۴
    کرون نروژ NOK ۷۱,۷۵۱ ۷۲,۴۰۳ ۱۷۰ ۶۹,۶۶۲ ۷۰,۲۹۵ ۱۶۶
    کرون دانمارک DKK ۱۱۱,۷۴۰ ۱۱۲,۷۵۵ ۲۲۱ ۱۰۸,۴۸۶ ۱۰۹,۴۷۱ ۲۱۵
    ریال قطر QAR ۱۹۷,۲۵۸ ۱۹۹,۰۴۹ ۳۹۸ ۱۹۱,۵۱۲ ۱۹۳,۲۵۱ ۳۸۶
    ریال عربستان SAR ۱۹۱,۴۷۱ ۱۹۳,۲۱۰ ۳۸۶ ۱۸۵,۸۹۵ ۱۸۷,۵۸۳ ۳۷۵
    دیناربحرین BHD ۱,۹۰۹,۶۲۰ ۱,۹۲۶,۹۶۳ ۳,۸۵۱ ۱,۸۵۴,۰۰۰ ۱,۸۷۰,۸۳۸ ۳,۷۴۰
    دینار کویت KWD ۲,۳۴۱,۲۸۲ ۲,۳۶۲,۵۴۵ ۴,۵۶۷ ۲,۲۷۳,۰۸۹ ۲,۲۹۳,۷۳۳ ۴,۴۳۴
    یکصد روپیه پاکستان PKR ۲۵۵,۰۹۷ ۲۵۷,۴۱۴ ۱,۷۴۷ ۲۴۷,۶۶۷ ۲۴۹,۹۱۶ ۱,۶۹۶

     

    نکاتی پیرامون نرخ‌های اعلامی
    بنابر اعلام سامانه معاملات الکترونیک ارز (ETS) بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، نرخ‌های اسکناس و حواله منتشر شده در هر روز بر اساس معاملات ثبت شده توسط بانک‌ها و صرافی‌های عامل در سامانه‌های ارزی در روز کاری قبل محاسبه شده است.

    ضمناً نرخ حواله کالاهای اساسی و ضروری در حال حاضر بر اساس دلار ۲۸۵.۰۰۰ ریال محاسبه می‌شود. لذا معادل ریالی معاملات ارز حاصل از صادرات نفت خام، میعانات گازی و گاز طبیعی بر اساس نرخ متناظر (خرید یا فروش) با این نرخ انجام می‌شود.

    نرخ اعلامی دلار اسکناس، قیمت نهایی‬ آن نیست
    نرخ اعلامی دلار اسکناس در مرکز مبادله ارز و طلای ایران نرخ نهایی نیست؛ یعنی نرخ اعلام‌شده شامل کارمزد نمی‌شود و متقاضی هنگام دریافت اسکناس باید کارمزد جداگانه پرداخت کند که کمتر از ۵ درصد است. این کارمزد بابت خدمات بانکی، هزینه‌های تأمین، جابه‌جایی و تحویل فیزیکی اسکناس از سوی بانک عامل دریافت می‌شود. بنابراین، نرخ درج‌شده در تابلوی رسمی، قیمت واقعی و تمام‌شده برای مشتری نیست و نرخ پرداختی همواره بالاتر از نرخ اعلامی خواهد بود.

    نکته مهم دیگر آن است که بازار اسکناس سهمی کمتر از ۵ درصد از کل بازار رسمی ارز دارد و عمده مبادلات ارزی کشور در قالب حواله انجام می‌شود که نرخ آن روزانه اعلام می‌شود.

    به روزرسانی میزان کارمزد در سامانه ارز تجاری
    کارمزد ارائه خدمات عاملیت و کارگزاری توسط بانک عامل بابت خرید یا فروش ارز به صورت حواله ارزی برای معاملات غیرمستقیم به میزان سه در هزار (۰۰۳‏‏‏/۰) ارزش ریالی ثمن معامله سهم بانک‌عامل خریدار و دو در هزار (۰۰۲‏‏‏/۰) سهم بانک عامل فروشنده تعیین شده و به ترتیب از خریدار و فروشنده ارز اخذ می‌شود. کارمزد مذکور برای معاملات مستقیم به میزان یکسان یک در هزار (۰۰۱‏/۰) ارزش ریالی ثمن معامله سهم بانک‌عامل خریدار و فروشنده از هریک از طرفین (خریدار و فروشنده ارز) دریافت شود.

    تغییر نرخ ارز مسافرتی
    بنابر اعلام بانک مرکزی سازوکار نحوه محاسبه و خرید ارز مسافرین خارج از کشور از روز شنبه سوم آبان ماه تغییر کرد. بر این اساس نرخ ارز مسافری به صورت روزانه و براساس نرخ تالار دوم ارز تجاری این مرکز به علاوه هزینه تبدیل و نقل و انتقال اسکناس اعلام می‌شود.

    این تغییر شیوه قیمت گذاری صرفاً مربوط به ارز مسافری است و سایر سرفصل‌های ارز خدماتی از جمله ارز دانشجویی، درمانی و فدراسیون‌های ورزشی بدون تغییر و مطابق روال گذشته محاسبه خواهد شد.

    همچنین، خرید و دریافت ارز مسافرتی همچنان از طریق بانک‌های عامل ملی، ملت و سامان انجام می‌شود و پس از راه اندازی نهایی سامانه ارز مسافرتی مرکز مبادله ایران، این فرایندها در سامانه مرکز مبادله متمرکز خواهد شد.

     

    نظرات بینندگان
    نظرات شما