شنبه 03 آبان 1404 - Sat 25 Oct 2025
  • میرزای نائینی معتقد به تشکیل «حکومت اسلامی» و مسئله «ولایت» بود /تعبیر امروزی جمهوری اسلامی همان حکومت مدنظر میرزای نائینی است +صوت وفیلم

  • بدون رفع تحریم‌ها ایران هیچ توافقی با آمریکا نمی‌کند

  • نمی‌توانید با این قصه‌ها مرا فریب دهید؛ وقتی نخست‌وزیر شدم، دیدم هیچ طرحی درباره ایران آماده نکرده بودید

  • جنگ روانی، سه ضلع از چهارضلع راهبرد ترامپ

  • پیام تسلیت به خانواده خادم الشهدا بهروز قدمی

  • آیا مذاکره بوداپست هم به سرنوشت آلاسکا دچار می‌شود؟

  • واکنش امام خامنه‌ای به ادعای ترامپ درباره صنعت هسته‌ای ایران: به همین خیال باش! +فیلم و صوت

  • نگرانی درباره احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، به طور کامل بر طرف نشده

  • آیا اژدهای پکن بر معامله‌گر نیویورکی چیره شده است؟

  • ‌پایان اقتدار شورای امنیت و آغاز عصر نظم نوین جهانی

  • از برجام تا برهوت؛ محصول نابلدی و بی‌دانشی

  • اگر یزید توانست شما هم می‌توانید

  • جاسـوس و جاسوسی از نگاه اسـلام

  • شرم‌الشیخ سوم روسیاهی پادوهای داخلی ترامپ

  • سخنان ترامپ درباره صلح با ایران، فریب است

  • آغاز عملیات آزادی اسرا در تل‌آویو و غزه/ بیانیه مهم گردان‌های قسام در باره توافق تبادل اسرا/ صلیب سرخ دومین گروه از اسرای اسرائیلی را تحویل گرفت/ اولین گروه اسرای فلسطینی وارد غزه شدند +عکس و فیلم

  • طرح ترامپ، اعتراف واضح به اقتدار مقاومت

  • ایران پس از شرم ‌الشیخ!

  • پروژه خطرناک جدید ظریف؛ خلع سلاح به نام «مردم»

  • دل آرام، اراده مستحکم، ایمان ژرف و امید زنده، نتیجه اقامه نماز با خشوع و دل‌سپاری به خداست

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 412122
    تاریخ انتشار: 03/آبان/1404 - 10:36

    ایران‌ باز هم در فهرست سیاه FATF باقی ماند

    گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در جلسه امروز خود، مصوبه ایران برای پیوستن به کنوانسیون پالرمو را به علت حق تحفظ‌هایی که ایران درباره شناسایی گروه‌های تروریستی قرار داده است، نپذیرفت.

    ایران‌ باز هم در فهرست سیاه FATF باقی ماند

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس، 

    گروه ویژه اقدام مالی (FATF) در وب‌سایت خود منتشر کرده، اعلام کرده است: ایران در سپتامبر ۲۰۲۵ به FATF گزارشی درباره تصویب کنوانسیون سازمان ملل متحد علیه جرایم سازمان‌یافته فراملی (پالرمو) ارائه کرد. درحالی‌که FATF این گزارش و تعامل ایران را ثبت کرده اما در حال حاضر FATF ارزیابی می‌کند که حق تحفظ‌های ایران نسبت به پالرمو بیش از حد گسترده است و انطباق داخلی ایران با پالرمو مطابق با استانداردهای این گروه نیست.



     

    اف‌ای‌تی‌اف، همچنین یادآور می‌شود که ایران از سال ۲۰۱۶ تاکنون اکثریت برنامه اقدام خود را اجرا نکرده است.

    همراهی FATF با غربی‌ها در قطعنامه‌های شورای امنیت
    این گروه در بخش دیگر گزارش خود، قرائت ایران، چین و روسیه در عدم بازگشت قطعنامه‌های شورای امنیت علیه ایران را نپذیرفته و با تایید قرائت غربی‌ها نوشته است: با توجه به قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل مرتبط با عدم رعایت تعهدات هسته‌ای ایران، FATF به تمام حوزه‌ها یادآوری می‌کند که مطابق استانداردهای FATF موظف به مقابله با ریسک‌های تامین مالی اشاعه (proliferation financing) ناشی از ایران هستند.

    علاوه بر این، با توجه به تهدیدات جاری تامین مالی تروریسم و اشاعه و با توجه به ناقص بودن برنامه اقدام ایران، FATF بار دیگر از اعضای خود می‌خواهد و تمام حوزه‌ها را ترغیب می‌کند تا اقدامات مقابله‌ای مؤثر علیه ایران اعمال کنند.

    این اقدامات شامل: ۱) جلوگیری از تاسیس شرکت‌های تابعه، شعب یا نمایندگی‌های مؤسسات مالی از کشور مذکور، یا در نظر گرفتن این واقعیت که موسسه مالی مربوطه از کشوری است که سیستم‌های AML/CFT کافی ندارد.

    ۲) ممنوع کردن موسسات مالی از تاسیس شعب یا نمایندگی در کشور مذکور، یا در نظر گرفتن این واقعیت که شعبه یا نمایندگی مربوطه در کشوری است که سیستم‌های AML/CFT کافی ندارد.

    ایران همچنان در فهرست سیاه
    این نهاد در پایان همچنان بر باقی ماندن ایران در فهرست کشورهای پرخطر تاکید کرده و نوشته است: ایران تا زمان تکمیل کامل برنامه اقدام در فهرست حوزه‌های پرخطر FATF باقی خواهد ماند. همان‌طور که FATF قبلا اعلام کرده است، در صورتی که ایران کنوانسیون‌های پالرمو و تامین مالی تروریسم (TF) را تصویب و اجرا کند، مطابق استانداردهای FATF، این نهاد تصمیم می‌گیرد که آیا اقدامات مقابله‌ای را معلق کند یا خیر. FATF ممکن است اقدامات بعدی دیگری نیز در نظر بگیرد اگر ایران پیشرفت بیشتری در برنامه اقدام خود نشان ندهد.


    این گروه مالی باز هم ایران درخواست برای پیشرفت بیشتری در برنامه اقدام خود داشته است و خواستار اجرای کامل موارد زیر شده است.

    ۱) جرم‌انگاری مناسب تامین مالی تروریسم، از جمله حذف معافیت برای گروه‌های مشخص که «در تلاش برای پایان اشغال خارجی، استثمار و نژادپرستی» هستند؛

    ۲) شناسایی و مسدودسازی دارایی‌های تروریستی مطابق با قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل.

    ۳) اطمینان از اجرای نظام شناخت مشتری (CDD) کافی و قابل اجرا.

    ۴) نشان دادن نحوه شناسایی و مجازات ارائه‌دهندگان خدمات انتقال پول/ارزش بدون مجوز توسط مقامات.

    ۵) تصویب و اجرای کنوانسیون تامین مالی تروریسم (TF) مطابق استانداردهای FATF و اطمینان از اجرای کنوانسیون پالرمو مطابق با استانداردهای FATF و روشن کردن توانایی ارائه کمک‌های قضایی متقابل.

    ۶) اطمینان از اینکه مؤسسات مالی انتقال‌های بانکی را با اطلاعات کامل فرستنده و گیرنده تایید می‌کنند.

     

    مرتبط ها
    نظرات بینندگان
    نظرات شما