سه شنبه 29 مهر 1404 - Tue 21 Oct 2025
  • آیا مذاکره بوداپست هم به سرنوشت آلاسکا دچار می‌شود؟

  • واکنش امام خامنه‌ای به ادعای ترامپ درباره صنعت هسته‌ای ایران: به همین خیال باش! +فیلم و صوت

  • نگرانی درباره احتمال دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای، به طور کامل بر طرف نشده

  • آیا اژدهای پکن بر معامله‌گر نیویورکی چیره شده است؟

  • ‌پایان اقتدار شورای امنیت و آغاز عصر نظم نوین جهانی

  • از برجام تا برهوت؛ محصول نابلدی و بی‌دانشی

  • اگر یزید توانست شما هم می‌توانید

  • جاسـوس و جاسوسی از نگاه اسـلام

  • شرم‌الشیخ سوم روسیاهی پادوهای داخلی ترامپ

  • سخنان ترامپ درباره صلح با ایران، فریب است

  • آغاز عملیات آزادی اسرا در تل‌آویو و غزه/ بیانیه مهم گردان‌های قسام در باره توافق تبادل اسرا/ صلیب سرخ دومین گروه از اسرای اسرائیلی را تحویل گرفت/ اولین گروه اسرای فلسطینی وارد غزه شدند +عکس و فیلم

  • طرح ترامپ، اعتراف واضح به اقتدار مقاومت

  • ایران پس از شرم ‌الشیخ!

  • پروژه خطرناک جدید ظریف؛ خلع سلاح به نام «مردم»

  • دل آرام، اراده مستحکم، ایمان ژرف و امید زنده، نتیجه اقامه نماز با خشوع و دل‌سپاری به خداست

  • زور آخر حماس و اسرائیل!

  • ادعای سرزمینی یا دیکته زیرزمینی؟!

  • صلح به سبک ترامپ؛ فرمان از واشنگتن، سکوت از تل‌آویو

  • رویداد ملّی «ایران همدل» برگزار شد

  • بی هنران را بگو‌ حجاب قانون خداست

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 411872
    تاریخ انتشار: 29/مهر/1404 - 10:31

    انتقاد روزنامه اصلاح طلب از اظهارات ظریف علیه روسیه

    با توجه به عضویت دائم و حق وتوی چین و روسیه در شورای امنیت، این موضع دو کشور، اگر از اقدامات عملی آنها همراه شود، می‌تواند کمک‌های زیادی به ایران در مقابله با تلاش‌های دیگر کشورهای غربی برای توسعه و گسترش تحریم‌های شورای امنیت و احتمال صدور قطعنامه‌های جدید کند.

    انتقاد روزنامه اصلاح طلب از اظهارات ظریف علیه روسیه

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از کیهان، 

    یک روزنامه وابسته به جبهه اصلاحات، حمله ظریف به روسیه را خلاف منافع ملی توصیف کرد.

    روزنامه هم‌میهن هرچند که همواره از ظریف حمایت می‌کند، اما این بار با نکوهش اظهارات ظریف نوشت: در شرایطی که کارشناسان سیاست خارجی و دیپلمات‌های پیشکسوت به کرات در گفت‌وگوها و بیانیه‌های خود خواستار بازگشت توازن به سیاست خارجی کشور می‌شوند و یکی از چالش‌های اساسی سیاست خارجی را فقدان توازن در روابط خارجی توصیف می‌کنند، بگومگوی غیرمستقیم ظریف و لاوروف، وزیر خارجه روسیه بار دیگر بر آتش دعوای داخلی دمیده ‌است.

    هم‌میهن می‌افزاید: واقعیت این است که پاسخ لاوروف به سؤال خبرنگار درباره اسنپ‌بک، پاسخی شخصی نبود. بلکه پاسخی بود که از زبان وزیر امورخارجه روسیه بیان شده بود. ضمن اینکه لاوروف در سخنان خود ظریف را به عنوان نماینده ایران در مذاکرات شناخته است و بلافاصله بعد از آن از عبارت «شرکای ایرانی ما» استفاده کرده است. بنابراین به نظر می‌رسد که لاوروف اشاره شخصی به ظریف نداشته است. اینکه چرا آقای ظریف این سؤال را شخصی برداشت کرده‌اند، جای سؤال است. اظهارات ظریف بلافاصله به تیتر یک تعدادی از روزنامه‌ها تبدیل شد و در ادامه نیز تعدادی از رسانه‌های جناح مقابل تلاش به پاسخگویی به این اظهارنظرها کردند. 

    ... بدیهی است که سخن ظریف این نیست که ایران باید با روسیه دشمنی کند. چه اینکه خودش بارها اعلام کرده که ایران باید با همسایه شمالی خود روابط نزدیکی داشته باشد. حرف ظریف این است که این رابطه باید مبتنی بر منافع باشد نه دریافت‌های ذهنی مبتنی بر توهم. اما نوع رفتار ظریف نه‌تنها این هدف را محقق نمی‌کند بلکه این مبحث مهم را در دعواهای سیاست‌ داخلی ایران به حاشیه می‌راند. 

    خوب یا بد، درست یا غلط، روسیه، حداقل در مواضع اعلامی، در حال حاضر یکی از شرکای اصلی ایران در مقابله با سیاست‌های غرب در بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت است و در بیانیه‌ها و نامه‌های رسمی که در روزهای اخیر منتشر کرده‌، تاکید کرده که بازگشت قطعنامه‌های ۶گانه پیشین شورای امنیت را قبول ندارد و باور دارد که قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل متحد بر اساس محتوای آن در روز شنبه ۲۶ مهر کاملاً خاتمه یافته ‌است و موضوع عدم اشاعه هسته‌ای در پرونده ایران به طور کامل از دستور کار شورای امنیت خارج شده ‌است.

     

    با توجه به عضویت دائم و حق وتوی چین و روسیه در شورای امنیت، این موضع دو کشور، اگر از اقدامات عملی آنها همراه شود، می‌تواند کمک‌های زیادی به ایران در مقابله با تلاش‌های دیگر کشورهای غربی برای توسعه و گسترش تحریم‌های شورای امنیت و احتمال صدور قطعنامه‌های جدید کند.

    به نظر نمی‌رسد که در شرایط کنونی که روسیه و چین به عنوان دو شریک اصلی سیاست خارجی ایران در مقابل تلاش کشورهای غربی برای بازگرداندن تحریم‌های شورای امنیت مقاومت کرده‌اند و نه‌تنها با صدور بیانیه، بلکه با امضای نامه رسمی به شورای امنیت تعهد خود را به انقضای قطعنامه ۲۲۳۱ و مشروع ندانستن فرآیند اسنپ‌بک و بازگشت قطعنامه‌های پیشین اعلام کرده‌اند، وزارت امور خارجه قصد داشته ‌باشد در مباحثی وارد شود که باعث تضعیف روابط ایران با مسکو و پکن شود.

    هم‌میهن در پایان اذعان کرد: در شرایط فعلی اظهارات ظریف این احساس را ایجاد کرده ‌است که ظریف تلاش می‌کند تا روابط تهران و مسکو را تخریب کند.

     

    نظرات بینندگان
    نظرات شما