جمعه 21 شهريور 1404 - Fri 12 Sep 2025
  • ۱۰ آسیب برزخ «نه‌صلح ، نه‌جنگ» و یک درس مدیریتی

  • موافقت رهبر انقلاب با شرایط و ضوابط عفو و تخفیف مجازات محکومان دادگاه‌ها

  • پیشنهادی به دولت برای روایت قدرت

  • تغییر نام وزارت دفاع آمریکا به وزارت جنگ و سناریوهای پیش رو

  • سانسور سفر مهم پزشکیان به چین به‌خاطر مخالفت با مکانیسم ماشه

  • تحریم‌هایی که لغو نشد، مکانیسم ماشه که وجود نداشت(!) هم فعال شد/ روحانی نه سکوت کرد نه عذرخواهی؛ طلبکار شد!+عکس

  • آنها که نمی‌خواهند ایران سرای امید و همدلی باشد

  • اولین زن شهید مقاومت خرمشهر را بیشتر بشناسید+عکس

  • فصل پاسخگویی کاسبان برجام!

  • پس از یک ماه چه می‌شود؟!

  • حزب‌الله: سپر دفاعی لبنان در برابر جبهه استکبار

  • مکانیزم ماشه ما را به دوران جلیلی برمی‌گرداند /آیا دانشمندان اصلاح‌طلب، هسته‌ای، تحریم‌ها و قیمت‌ها را هم به عقب برمی‌گردانند؟

  • تاکید رهبر انقلاب بر عملیاتی نمودن توافق راهبردی ایران و چین

  • کاربران غربی برای مرگ ترامپ دست به دعا شدند+عکس

  • انهدام دیپلماسی و مذاکره آمریکا با بمب، اروپا با مکانیسم ماشه

  • سه کشور اروپایی رسما مکانیسم ماشه را فعال کردند/وقتی مکانیزم ماشه چکانده شود، چه اتفاقی رخ می دهد؟

  • پاسخ تهدید غرب تهدید است نه مذاکره و انفعال

  • پارادایم نفاق پنبه شد؛ احیای خط فاصل با دشمن

  • به بهانه ۳ شهریور سالروز اشغال ایران توسط متفقین در زمان رضا شاه (مسئول طویله اسب های کنسول هلند)!

  • «نفوذ» و «نفاق» در جبههٔ اصلاحات

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 409146
    تاریخ انتشار: 21/شهريور/1404 - 16:11

    ارتباط مصرف بادام با بهبود سلامت قلب

    پژوهشی تازه نشان می‌دهد خوردن یک مشت بادام در روز به کاهش کلسترول بد و بهبود سلامت قلب کمک می‌کند.

    ارتباط مصرف بادام با بهبود سلامت قلب

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از ایسنا

    بررسی ۳۶ مطالعه روی بیش از ۲۰۰۰ نفر نشان داد بادام ؛ این خوراکی ساده شاخص‌های مهم خون را در جهت مثبت تغییر می‌دهد و از خطر بیماری‌های قلبی و سکته می‌کاهد.

     

    همه ما می‌دانیم که باید مراقب سطح کلسترول «ال‌دی‌ال» یا همان «کلسترول بد» باشیم. اما اخیرا پزشکان به شاخص جدیدی به نام «آپولیپوپروتئین ب» (ApoB) توجه بیشتری نشان داده‌اند. هر ذره کلسترول بد در خون، یک «آپولیپوپروتئین ب» دارد، بنابراین سطح «آپولیپوپروتئین ب» در واقع تعداد ذراتی است که می‌توانند وارد دیواره رگ‌ها شوند و هرچه کمتر باشد بهتر است.

     

    این بررسی که در مجله «مواد مغذی» (‌Nutrients‌) منتشر شد، نتایج ۳۶ آزمایش تصادفی کنترل‌شده، شامل ۲۴۸۵ بزرگسال را بررسی کرد و نتیجه نشان داد کسانی که بادام می‌خوردند:

     

    سطح «آپولیپوپروتئین ب» و نسبت «آپولیپوپروتئین ب» به «آپولیپوپروتئین آ» در آنها بهبود یافت. از این نسبت برای سنجش خطر بیماری قلبی استفاده می‌شود.

     

    کلسترول ال‌دی‌ال و کلسترول کلی آنها کاهش یافت.

     

    کلسترول غیر اچ‌دی‌ال و برخی نسبت‌های چربی خون هم بهبود پیدا کرد.

     

    سطح تری‌گلیسیرید کمی کاهش یافت، اما شواهد درباره آن قطعی نبود.

     

    ‌به گزارش وبسایت Eating Well، این نتایج در بیشتر پژوهش‌های معتبر یکسان بود و نشان داد که مصرف بادام تغییرات مختصر اما مهمی در شاخص‌های سلامت قلب ایجاد می‌کند.

     

    در این پژوهش شرکت‌کنندگان یا به طور منظم روزانه مقداری بادام می‌خوردند یا برنامه غذایی مشابه بدون مصرف بادام داشتند. مدت زمان پژوهش‌ها دست‌کم چهار هفته بود. در بیشتر موارد، بعد از دوره مصرف بادام، آزمایش خون گرفته شد تا تغییرات کلسترول بررسی شود.

     

    بهبود معمولا در افرادی مشاهده شد که سطح کلسترولشان در ابتدا بالا بود. مقدار دقیق بادام مصرفی یا مصرف داروهای کاهش‌دهنده کلسترول تاثیر چشمگیری بر نتایج کلی نداشت. البته محدودیت‌هایی هم وجود داشت؛ برای مثال، شرکت‌کنندگان می‌دانستند چه زمانی بادام می‌خورند و این می‌توانست رفتارشان را تحت تاثیر قرار دهد.

     

    بدین ترتیب برای داشتن قلبی سالم می‌توانید در برنامه روزانه‌تان تغییر کوچکی ایجاد کنید و به جای تنقلات پرکالری و فراوری‌شده، یک مشت کوچک بادام بخورید. مقدار مناسب حدود ۲۳ عدد یا نزدیک به ۳۰ گرم در روز است که هم کافی و هم سیرکننده است. بهتر است بادام را با میوه یا ماست ساده ترکیب کنید تا علاوه بر فیبر، پروتئین بیشتری دریافت کنید. همچنین برای حفظ سلامت بیشتر، بادام بدون نمک یا کم‌نمک را انتخاب کنید تا بیش از حد سدیم دریافت نکنید.

     

    برچسب ها: بادام ، کلسترول ، قلب ،
    نظرات بینندگان
    نظرات شما