سه شنبه 31 شهريور 1405 - Tue 22 Sep 2026
  • ایران پیشنهاد کرده در صورتی که آمریکا گام‌های اولیه‌ای برای کاهش فشار نظامی بردارد، تنگه هرمز را ظرف ۷ روز بازگشایی کند

  • گلوی ترامپ را در تنگه هرمز می فشاریم

  • این زائران از حج ۱۴۰۶ جا می‌مانند

  • عربستان در پلی‌استیشن هم حریف ایران نشد

  • رکورد ملی ۴ در ۱۰۰ متر مختلط تیمی در ناگویا

  • تغییر نام خیابان اسرائیل در برزیل / فیلم

  • اطلاعیه مهم درباره واکسن آنفلوآنزا

  • یمن فرودگاه ابها عربستان را تعطیل کرد

  • لحظه نجات بچه فیل توسط مادرش / فیلم

  • تسلیم دشمن نمی‌شویم و با قدرت پاسخ خواهیم داد

  • کیلب ماپین: مردم آمریکا مخالف جنگ با ایران هستند/ یک مأموریت ایرانی زندگی‌ام را متحول کرد+ فیلم

  • قیمت گوشت قرمز امروز سه‌شنبه ۳۱ شهریور

  • استوری رامین رضاییان برای سردار آزمون

  • تصویری از پلنگ ایرانی در طبیعت / فیلم

  • قیمت دلار امروز سه‌شنبه ۳۱ شهریور

  • وعده شهید «سجاد زبرجدی» به زائران مزارش

  • قیمت نفت امروز سه‌شنبه ۳۱ شهریور

  • عملکرد ورزشکاران کشورمان در روز دوم بازی‌های آسیایی 2026 /نقره برای کاراته + عکس

  • قیمت طلای جهانی امروز سه شنبه ۳۱ شهریور

  • بازگشت این ستاره جذاب به تمرینات پرسپولیس

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 408423
    تاریخ انتشار: 10/شهريور/1404 - 15:28

    شیب کاهشی قیمت برنج استمرار دارد

    بسیاری از کارشناسان اذعان می‌کنند که اتخاذ برخی سیاست‌های حمایتی همچون لغو ممنوعیت واردات در فصل برداشت، توزیع برنج خارجی از طریق سامانه بازارگاه و تشدید نظارت‌ها موجب شده در کنار توزیع محصول نو آرامش به بازار برنج بازگردد.

    شیب کاهشی قیمت برنج استمرار دارد

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از باشگاه خبرنگاران

    بررسی ها از سطح بازار نشان می دهد که قیمت برنج با آغاز فصل برداشت شیب نزولی به خود گرفته بود به طوریکه در مغازه های خرده فروشی از نرخ های بالای ۳۰۰ هزارتومان به ۲۳۰ تا ۲۴۰ هزارتومان رسیده بود که فعالان و کارشناسان پیش بینی کرده بودند که با رسیدن به پیک برداشت و افزایش عرضه در سطح بازار، شیب نزولی قیمت بیشتر خواهد شد به طوریکه قیمت به کمتر از ۲۰۰ هزارتومان می رسد. اما متاسفانه طی روزهای اخیر قیمت مجدد نوسانات روبه افزایش را تجربه کرده که هریک از فعالان بازار دلایلی همچون ازدیاد تقاضا برای خرید در استان های شمالی از سوی فروشگاه های بزرگ و تعاونی ها منجر به نوسان قیمت در شرایط رکودی بازار شده است که دستگاه های نظارتی با تشدید نظارت ها باید جلوی سودجویی عوامل واسطه و دلال را بگیرند.

     

    امسال وزارت جهاد در راستای تنظیم بازار برنج به عنوان دومین محصول اساسی تصمیماتی مبنی بر توزیع برنج وارداتی از طریق سامانه بازارگاه اتخاذ کرده که شفافیت واردات و قیمت برنج خارجی می تواند در تعدیل قیمت برنج ایرانی اثرگذار باشد.

     

    غلامرضا نوری قزلجه وزیر جهاد کشاورزی تولید یک میلیون و ۷۵۰ هزار تن برنج درکشور را پیش بینی کرد و گفت: با توجه به محدودیت منابع آبی امسال مجوز الگوی کشت برنج در چهار استان کشور مجوز داشت این درحالی است که در گذشته برنج در ۱۶ تا ۱۷ استان کشور کشت می‌ شد.

     

    وی افزود:  اکنون برنج تازه در شالیکوبی ها حدود ۱۷۰ هزار تومان و در بازار مصرف بین ۲۳۰ تا ۲۵۰ هزار تومان قیمت‌گذاری شده است؛ بنابراین بالاترین و مرغوب‌ترین برنج ایرانی نیز همین قیمت را دارد.

     

    نوری قزلجه هدف این وزارتخانه را حمایت از شالیکاران و کنترل بازار دانست و گفت: وزارت جهاد کشاورزی روی فاصله قیمت مزرعه تا سفره نظارت دارد و مداخلات قانونی لازم برای کنترل بازار اعمال می‌ شود.

     

    تکمیل زنجیره ارزش و اتصال حلقه تولید به مصرف راهکار کنترل بازار برنج

     

    پیمان عالمی رئیس اتاق اصناف کشاورزی گفت: با توجه به شرایط اقلیمی، تولید برنج در کل کشور حدود ۲ میلیون تن است که یک میلیون و ۷۰۰ هزارتن مربوط به استان های شمالی و مابقی دیگر استان هاست که براین اساس یک میلیون تا یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن نیاز به واردات داریم‌.

     

    به گفته وی، در حال حاضر کشاورز با قیمت نازلی برنج می فروشد و متاسفانه چندبرابر قیمت خرید به مصرف کننده عرضه می شود که با توزیع مستقیم و ایجاد زنجیره ارزش و تشکل های تولید باغی و زراعی، محصولات را بی واسطه وارد بازار کنیم.

     

    عالمی ادامه داد: تمامی مصرف کنندگان ذائقه با برنج شمال نیست و برای حمایت از تولید داخل و عرضه مستقیم می توان برنج را با قیمت مناسب بدست مصرف کننده رساند.

     

    رئیس اتاق اصناف کشاورزی با بیان اینکه امکان دستیابی به خودکفایی برنج با افزایش بهره وری شدنی است، افزود: با برنامه ریزی و استفاده از بذور مناسب و ارتقای بهره وری می توان به خودکفایی رسید. اما در شرایط کنونی برنج مرغوب با قسمت نازلی در استان های شمالی وجود دارد، درحالیکه متاسفانه در کلانشهر تهران بالای ۲۰۰ هزارتومان است که این شکاف قیمتی منجر به نارضایتی مصرف کننده و تولید کننده است.

     

    وی ادامه داد: با واردات برنج، رکود قیمت ملموس است که انتظار می رود با تکمیل زنجیره ارزش و اتصال حلقه تولید به مصرف این شکاف را کاهش دهیم تا مردم بتوانند با قیمت نازلی برنج خریداری کنند.

     

    شیب کاهشی قیمت برنج متوقف شد

     

    طی ۱۰ تا ۱۵ روز گذشته قیمت هرکیلو برنج هندی  در عمده فروشی ۷۰ تا ۷۵ هزارتومان و پاکستانی ۱۴۵ هزارتومان بود که با رفع دوره ممنوعیت قیمت کنونی هرکیلو برنج هندی به ۵۸ تا ۶۰ هزارتومان و پاکستانی ۹۰ تا ۹۵ هزارتومان و برنج ایرانی از ۳۷۰ هزارتومان به ۲۱۰ تا ۲۳۰ هزارتومان  رسیده است که طبق گفته فعالان پیش بینی می شد طی روزهای آتی به کمتر از ۲۰۰ هزارتومان برسد که به یکباره افزایش تقاضا و کاهش عرضه منجر به توقف شیب کاهشی قیمت شد که ورود دستگاه های نظارتی می تواند مجدد آرامش را به بازار برنج بازگرداند.

     

    رضا کنگری رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: شنیده ها حاکی از آن است که شرکت های زنجیره ای و تعاونی ها اقدام به خرید کردند که افزایش تقاضا منجر به کاهش عرضه شده است.

     

    به گفته وی، با توجه به رکود حاکم بر بازار و محصول موجود، افزایش تقاضا تاثیری در سطح بازار نداشته است، اما تقاضا نسبت به چند روز اخیر  بیشتر شده است که براین اساس یک سری کشاورزان و کارخانه داران از توزیع ممانعت می کنند و کماکان منتظرند که قیمت به کدام سمت و سو می رود.

     

    کنگری با بیان اینکه قیمت تابع عرضه و تقاضاست، افزود: با توجه به شرایط موجود در بازار، برنج ایرانی در بازار فراوان است و از طرفی امسال ممنوعیت واردات برنج خارجی برداشت شده است که همین امر موجب شده تا نوسان قیمتی در سطح بازار رخ ندهد.

     

    رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: برخی توزیع کنندگان بدنبال افزایش تقاضا ۳۰ تا ۴۰ هزارتومان قیمت را افزایش دادند که در نهایت این امر موجب شده تا بازار از شیب کاهشی قیمت خارج شود که امیدواریم طی روزهای آتی بدنبال رکود بازار، موضوع مدیریت شود.

     

    با توجه به آنکه بخشی از برنج مورد نیاز سبد خانوار از طریق واردات تامین می شود، امسال دولت در راستای تنظیم بازار اقدام به لغو دوره ممنوعیت در زمان برداشت کرد که این امر در کنار تشدید نظارت ها و جلوگیری از دلال بازی ها می تواند بازار برنج را به تعادل برساند.

     

    نظرات بینندگان
    نظرات شما