سه شنبه 18 آذر 1404 - Tue 09 Dec 2025
  • در استراتژی جدید امنیت ملی ترامپ، جایگاه اروپا، چین و خاورمیانه کجاست؟

  • کروز سنگرشکن امریکایی!!

  • روایت تازه فرمانده کل سپاه از حمله موشکی به پایگاه آمریکایی

  • پنج برداشت کلیدی از سند امنیت ملی آمریکا

  • غلط زیادیِ دزدان دریایی!

  • رهبرانقلاب: جمهوری اسلامی، منطق غرب درباره زن را باطل کرد/ رسانه‌ها مراقب باشند ترویج دهنده تفکر غلط غربی درباره زن نباشند +عکس و فیلم

  • آمریکا و اسرائیل قادر به براندازی یا مهار هسته‌ای و موشکی ایران نیستند

  • قمار بن‌سلمان، موازنه وحشت در خلیج فارس

  • اقتصاد و سیاست، برای «طبقات فقیر» خیر، برای «طبقه متوسط» آری!

  • مراسم روز بسیج در حسینیه امام خمینی(ره) برگزار شد

  • آتش‌بسی که آتش‌بس نیست

  • آقای پزشکیان! مراقب «‌بازی در دو نقش» باشید!

  • مراسم شام شهادت حضرت زهرا(س) با حضور رهبر انقلاب برگزار شد +فیلم

  • نخست وزیربعدی عراق و رقابت تهران–واشنگتن؛ آیا السودانی می‌ماند؟

  • پوتین با جام جهانی جدید به جنگ فیفا آمد

  • هشدار انصارالله به بن‌سلمان درباره ماجراجویی جدید

  • اولین شب مراسم عزاداری ایام شهادت حضرت فاطمةالزهرا (س) بیت رهبری

  • پرواز ایلوشین برای مهار حریق الیت

  • شکست پروژه هژمونی آمریکا؛ متحدان در بی‌ثباتی، رقبا در اقتدار

  • شهیدی که دور از چشم رزمندگان زباله جمع می‌کرد +عکس

  • |ف |
    | | | |
    کد خبر: 407092
    تاریخ انتشار: 20/مرداد/1404 - 14:47

    تغییر قیمت و سهمیه بنزین

    در میان طرح‌های بی‌شمار اصلاح مسئله بنزین، یک طرح به اهداف رئیس‌جمهور نزدیک‌تر است.

     تغییر قیمت و سهمیه بنزین

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس ،

    مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور روز گذشته با طرح دوباره مسئله بنزین اعلام کرد که الان قرار است ۴ میلیارد دلار بنزین وارد کنند برای چه؟ برای اینکه بدهم با قیمت ۱۵۰۰ تومان به یک عده مصرف کنند تا نتوانیم معیشت مردم را جبران کنیم.

    پزشکیان ادامه داد: من نمی‌خواهم بنزین را برای محرومان گران کنم؛ ولی شرایط برای کسی که ۴ برابر مصرف می‌کند فرق می‌کند.

    طرح بنزینی مدنظر رئیس‌جمهور چیست؟

    کلیک کن!با توجه به صحبت‌های مسعود پزشکیان به نظر می‌رسد، رئیس‌جنهور حذف یارانه بنزین از دهک‌های پردرآمد (۸ تا ۱۰) و تمرکز کمک‌ها بر محرومان را در ذهن دارد. اهمیت این مسئله زمانی آشکار می‌شود که بدانیم، ایران در شرایط دشوار انرژی قرار دارد و منابع مالی باید به‌جای سوخت‌ارزان برای ثروتمندان، به پروژه‌های نیمه‌تمام (مانند ۸۰۰۰ مدرسه) منتقل شود.

    هم‌اکنون طرح‌های زیادی برای اصلاح وضعیت بنزین معرفی می‌شود اما نزدیک‌ترین طرح به اهداف رئیس‌جمهور طرح بنزین به نفر است. طبق این طرح در گام اول تخصیص سهمیه ماهانه بنزین به هر فرد (مثلاً ۶۰ لیتر) با قیمت یارانه‌ای (۱۵۰۰ تومان) انجام می‌پذیرد. پس از آن مصرف بیش‌از سهمیه با قیمت آزاد (تا ۲۵,۰۰۰ تومان) محاسبه می‌شود. نگرانی از افزایش تورم در صورت اجرای ناگهانی و بدون برنامه، درنظر گرفتن مسئله حاشیه‌نشین‌های شهرهای بزرگ و بعد مسافت طی شده در هر روز و نیاز به هماهنگی با نهادهای حاکمیتی از چالش‌های این طرح است.

    رئیس‌جمهور با شعار توقف اسراف منابع ملی خواهان حذف یارانه بنزین از ثروتمندان و هدایت بودجه به سمت معیشت مردم است.

    طرح بنزین به نفر به‌عنوان راهکار پیشنهادی، سهمیه‌بندی هوشمند را جایگزین یارانه همگانی می‌کند، اما اجرای آن منوط به حل چالش‌های سیاسی و اقتصادی است.

     

    نظرات بینندگان
    نظرات شما