دوشنبه 20 مرداد 1404 - Mon 11 Aug 2025
بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
  • آیا کریدور جعلی زنگزور راه‌حل نظامی دارد؟

  • قدرتی برای تضعیف سلاح مقاومت وجود ندارد

  • مذاکرات وارونه

  • تفسیر مخدوش از مصوبه مجلس درباره آژانس!

  • نتیجه همکاری با آژانس حمله به تأسیسات هسته‌ای‌مان بود

  • هشدار! از خواب غفلت برخیزید!

  • خطای محاسباتی درباره براندازی موجب تقویت داخلی ایران شد

  • حزب‌الله لبنان آماده شده است

  • این غزه است که اسرائیل را از نقشه جهان حذف می‌کند

  • افزایش احتمال تغییرات قریب‌الوقوع در برخی نهادهای عالی امنیتی

  • مراسم بزرگداشت شهدای جنگ تحمیلی ۱۲ روزه

  • پیام تسلیت به جناب سرهنگ شعبانپور

  • گلچین مداحی شهادت حضرت رقیه(س)

  • قالیباف صدای مظلومیت ایران در قلب ژنو فریاد زد

  • خروج هیئت‌های فلسطین، ایران و یمن از اجلاس بین‌المجالس به هنگام سخنرانی رئیس کنست اسرائیل

  • چرا اصرار بر یک باور در دولتمردان خصوصا وزارت خارجه پر‌رنگ است؟

  • پرده‌برداری رهبر انقلاب از لایه تمدنی جنگ ۱۲ روزه

  • هسته‌ای و حقوق بشر بهانه است آمریکا از توانایی‌های جمهوری اسلامی ناراحت است +صوت و فیلم

  • لایحه مقابله با نشر اکاذیب خلع سلاح جریان تحریف

  • دفاع پیش‌دستانه مشروع ایران: ضرورتی امنیتی در برابر تهدیدات مستمر

  • بنر پویش نه به تصادف برای استفاده پایگاه‌های خبری
    |ف |
    | | | |
    کد خبر: 407017
    تاریخ انتشار: 19/مرداد/1404 - 13:31

    دستکاری روانی مخاطب به روش BBC

    سرکوب معترضان نسل کشی در غزه در لندن به خوبی نشان داد که وضعیت «اتواستبداد» در برخی کشورهای غربی ایجاد شده که در آن با استفاده از قانون آزادی بیان را محدود می‌کنند.

    دستکاری روانی مخاطب به روش BBC

    به گزارش پایگاه خبری «حامیان ولایت» ، به نقل از فارس

    بی بی سی فارسی تصاویری از بازداشت معترضان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه را در شهر لندن منتشر کرده که پلیس انگلیس با خشونت اقدام به سرکوب آنان می‌کند.اما این رسانه انگلیسی این موارد را با برچسب قانونی روایت می‌کند.

    در همین راستا، ‌بی بی سی فارسی نوشت:‌ «پلیس لندن بیش از ۳۶۰ نفر را در تجمعی مقابل پارلمان که به حمایت از گروه ممنوعه «اقدام برای فلسطین» برگزار شده بود، بازداشت کرد.»این گزارش می‌افزاید:‌ «بسیاری از شرکت‌کنندگان پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آن نوشته شده بود «من با نسل‌کشی مخالفم. از اقدام برای فلسطین حمایت می‌کنم.»

     

    بی بی سی فارسی این اعتراضات را غیر قانونی خوانده می‌نویسد:‌ «دولت بریتانیا این گروه را در ماه ژوئیه طبق قانون مبارزه با تروریسم سال ۲۰۰۰ غیرقانونی اعلام کرده است؛ عضویت یا حمایت از این گروه جرم محسوب می‌شود و می‌تواند تا ۱۴ سال زندان به همراه داشته باشد. پلیس متروپولیتن لندن اعلام کرد هر فردی که در این تجمع پلاکاردی در حمایت از این گروه حمل می‌کرد «یا بازداشت شده یا در حال بازداشت است.»این موضوع تناقض آشکار بی بی سی فارسی و دستکاری روانی مخاطب را درباره آزادی بیان نشان می‌دهد.

    بسیاری از کاربران فارسی زبان در شبکه اجتماعی اینستاگرام در مقابل این نوع پوشش اخبار موضع اعتراضی گرفته و از آزادی بیان گزینشی در غرب شکایت کرد‌ه‌اند.این درحالی است که افراد حاضر در این تجمع از اقشار و گرایش‌های مختلف بودند و با هدفی مشترک، یعنی محکومیت خشونت و حمایت از صلح، در این برنامه شرکت کردند.

     

     

     

     

    نوع پوشش اخبار بی بی سی فارسی در اعتراضات لندن و همچنین اغتشاشات در ایران به خوبی نشان می‌دهد که این رسانه ابزاری برای براندازی و فشار سیاسی علیه کشورهای دیگر است.افکارعمومی جهان خصوصا در کشورهای غربی به شدت نسبت به نسل کشی در فلسطین معترض هستند اما حاکمان اروپایی و آمریکایی حامی و حتی عامل این جنایات هستند و همین روند جامعه غربی را با یک تضاد مهم درونی روبرو کرده است.از سوی دیگر هم این موضوع از لحاظ آزادی بیان مورد انتقاد جدی قرار گرفته است و هم پایه‌های دموکراسی غربی را به شدت متزلزل کرده است.

     

     

     

     

    چندی پیش نیز بی بی سی طی گزارش عنوان کرد:‌ «ده‌ها نفر در تظاهرات در سراسر بریتانیا علیه تصمیم به ممنوع کردن فعالیت گروه «اقدام برای فلسطین» دستگیر شده‌اند.پلیس لندن می‌گوید که ۵۵ نفر را به دلیل در دست داشتن پلاکاردهایی در حمایت از گروه «اقدام برای فلسطین» در منطقه اطراف پارلمان بریتانیا به ظن جرائم تروریستی بازداشت کردند.»درحالی که جامعه غربی از جنایت‌های رژیم صهیونیستی بیزاری می‌جوید اما شاهد آن هستیم که ساختار سیاسی غرب حامی صهیونیست‌هاست و اجازه ابراز عقیده به مردم نمی‌دهد.

     

     

     

     

    این شرایط، حاکی از بروز وضعیت «دموکراسی پوشالی»‌ در غرب است. در بسیاری از کشورهای غربی، دموکراسی فقط یک «ویترین» شیک و بزک‌کرده است -مثل شو‌روم (Showroom) خودروسازی-که برای جلب نظر مردم و جهان ساخته شده، ولی در پشت صحنه، خبری از موتور دموکراسی نیست و ساختار یک حکومت خودکامه و محدود به اقلیت را به وجود آورده است.همچنین در این کشورها شاهد جاری شدن نوعی «اتو استبداد»‌ هستیم.

    اتواستبداد اشاره دارد به فرآیندی که در آن یک سیستم شبه دموکراتیک، با استفاده از ابزارهای قانونی، ساختارهای دموکراتیک را تضعیف و قدرت خود را تثبیت می‌کند. موضوعی که در سرکوب شدید تجمعات حامیان فلسطین در لندن و دیگر شهرهای اروپایی و غربی دیده می‌شود.

    نظرات بینندگان
    نظرات شما